Jump to content
FAS Goran
Dusco

Gde da kupim stubić za parking mesto?

Recommended Posts

Zna li neko gde moze da se potrazi i kupi onaj stubic za parking mesto sa katancem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za to ti treba dozvola parking servisa ja mislim. Zovi ih pa ih pitaj... lazi za adresu ako te pitaju za to :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bojim se nigde. Bilo nekad - sad se pripoveda. Ograničavanje parking prostora za potrebe samostalnog, ličnog parkiranja je aktuelnim propisima potpuno zabranjeno. Parcelacija javne površine kao što su trotoari, kolovozi, zelene površine i slično moguće je u izuzetnim slučajevima i to za potrebe obezbedjenja nesmetanog koriščenja pešaka i njihovog prilaza autobuskim stanicama, posebnim prostorima ispred javnih objekata. Jedina mogućnost je zakup parking prostora u obeleženoj zoni predvidjenoj za parkiranje vozila. Za potrebe parkiranja vozila javnih ustanova moguće je dobiti odobrenje Gradskog Sekretarijata za Saobraććja, koji će po odobrenju zahteva izvršiti obeležavanje parking prostora žutom bojom sa ispisanom oznakom "R" ili brojem tablica vozila, te će na tim prostorima vozilima trajno biti zabranjeno parkiranje izuzev onih kojima je sa unutrašnje strane vetrobranskog stakla prilepljeno rešenje o odobrenju ("R"), ili čije registracione oznake odgovaraju onim koje su ispisane na parking mestu. Mislim da fizičko lice nije u mogućnosti da dobije ovu privilegiju.

Ukoliko je reč o zajedničkom dvorišnom prostoru - moguće je uz jednoglasnu odluku svih korisnika na parceli. Ne postoji ustanova koja specijalno proizvodi ove naprave - već bilo koji bravar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema sanse, zaboravi. Ortak hteo da stavi ispred svoje kuce, na ulazu u sopstvenu garazu i umalo nije popio kaznu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ HVALA druže ovi imaju dobar izbor, a i nisu suviše skupi !!!

inače da malo potvrdim da zajedničko dvorište može da se pretvori u privatan parking i za to treba saglasnost preko 51% vlasnika parcele (čitaj vlasnika stanova u zgradi -što više to bolje !!!) i da demantujem neke vaše tvrdnje :

ima da se nađe na više mesta i na OTC NBG tezga 199- libela imaju čak i neki sajt: www.libela011.com ali su skuplji od res-ovog predloga oko 3000 din...:wallbash:

a možeš i po gradu da nađeš za dž - kao što smo komšija i ja uradili i pokupili bar 10-tak stubića + 2 znaka koje je Bg put ostavio da bleje na ulici po 15-tak dana :whistle:

i evo već par meseci uživamo u sopstvenom privatnom parkingu niko nas ne dira i ne pita ništa odakle nam to itd...:thumbsup::thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozgovi iz zgrada pored mojih su postavili ta sranja ispred svoje zgrade, da im se kao niko ne parkira na mesta (koja su inace javna, ni jednim zakonskim aktom nije odredjeno drugacije). Sve bi bilo ok, da oni ta mesta ne drze stalno zakljucana, a parkiraju ispred moje zgrade i automatski zauzimaju mesto meni, a svoje drze zakljucano! :wallbash: Jednom sam jednog drznika pitao zasto to radi, kaze "mrzi ga da otkljucava". E pa, mene nije mrzelo da jedan taj stubic iscupam i bacim, a jedan da srusim kolima, a svaki sledeci put kada mi neko od tih seljana parkira ispred zgrade, dobice spric onog old skul AT-ulja po kolima ili neki teski objekat u soferku. Svaka cast normalnim ljudima koji nemaju gde drugo da parkiraju, ali to je klasican bezobrazluk. :thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidim, iskustva sa stubicima su razlicita... :) Meni (i komsijama iz ulaza) trebaju ovi stubici da bismo ih postavili u dvoriste na svoja parking mesta zbog padobranaca koji povremeno upadaju...

Mislim da za to ne treba da trazim dozvolu od nekog gradskog organa, cak mislim da ce to moci da se uradi i bez "referenduma" u zgradi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dule jedini siguran i ispravan put ( a pride i najjeftiniji jer netrebaju nikakve dozvole, građevinske urbanističke itd i niko te posle nemože smarati) je sledeći :

1. ti ili predsednik SS (ili ko god je zaintersovan za taj parking iz tvoje zgrade) odete u BG katastar i tražite da vam daju dve stvari:

A. skicu građevinske parcele gde se zgrada nalazi

B. izvod iz katastra sa svim vlasnicima / korisnicima na toj katastarskoj parceli = sve zajedno oko 3 crvene bilo negde u novembru 2009...

2. na osnovu gore skupljenih papira, vi kao zgrada donesete odluku da tu oćete da parkirate svoja kola i to potpiše preko 51% vlasnika stanova :thumbsup:

u svakoj drugoj varijanti mogu da te zezaju komšije, opštinari, komunalci, građevinari, kome god zasmeta... ali izbor šta ćeš i kako uraditi je samo tvoj :whistle: :whistle: :whistle:

Edited by phantom

Share this post


Link to post
Share on other sites

u svakoj drugoj varijanti mogu da te zezaju komšije, opštinari, komunalci, građevinari, kome god zasmeta...

Upravo tako!

Dovoljno je da bilo ko prijavi i eto ih na tvojim vratima sa nalogom za uklanjanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

proverite prvo da li pod bilo kojim vidom korišćenja zajedničkog vlasništva nad parcelom ili delom parcele možete da prodjete sa 51%!

Možda je najbolje da stvar rešite tako što će te napraviti odluku Skupštine stanara, kao interni dokument i postaviti te trouglove za bravama po dvorištu...

@Danilo: Mnogo je efikasnije da te stubiće prijaviš nadležnoj komunalnoj inspekciji opštine - KOJA MORA DA POSTUPI PO PRIJAVI, jer je u pitanju uzurpacija javne površine. U suprotnom može da ispadne belaj!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo tako.

Prijavi te stubice koje su komsije samovoljno postavile i veruj mi, expresno ce biti uklonjeni a njima napisane kazne.

Imam primer dezurnog baksuza ispred moje zgrade koji je tri puta pokusavao to da uradi ispred svoje kancelarije i svaki put su na prijavu dolazili, globili ga i terali da sam to uklanja.

Na kraju je odustao

Share this post


Link to post
Share on other sites

u jeee... pa to nije uopste naivno! Hvala sto ste me uputili na te bitne stvari, kad se zamislim vec vidim pacijenta iz moje zgrade koji bi prvi zvao komunalce... :rtfm:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma sa skupljenim potpisima i video nadzorom svog vozila nema glava da te boli. Ja planiram da stavim taj trouglic na moj parking, a prethodno cu da idem da skupim potpise od svih stanara zgrade. Imam par debila koji voze auto jednom u 3 meseca, sidju svaki 3 dan da ga kresnu malo da radi. Postavio sam malu kamericu da mi snima auto posto su mi 2-3 puta cesali auto i to bas lepo na parkingu pa da imam dokaz da mu propisno j***m mater uz trazenje novcane nadoknade :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilo koji dokaz da parking (dvoriste) nije javna povrsina, vec dvoriste zgrade, i potpisi sa skupstine stanara (odluka o koriscenju dvorista kao parking prostora i obelezavanju i raspodeli parking mesta).

Pre par dana divne komsije iz susednih zgrada prijavili komunalnoj inspekciji nas koji parkiramo u dvoristu sopstvene zgrade... :)

Trouglove pravi svaki majstor koji pravi ograde i slicno... Cena 1.500 + 200 Dinkica montaza...

Share this post


Link to post
Share on other sites

nema veceg sranja od toga da kad dodes kuci moras da stanes na sred ulice, izadjes iz auta, jebaci trube dok ti tu te katance tamo vamo, pa dok udjes i sve to isto kad treba da izadjes sa "svog mesta"

a da najace je zimi kad budjavi kinez zaledi, ili ti se saspe cilindar katanca u ruku ili bonsek pa udri po gudalu

Edited by John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da dodam. Za zgrade koje nemaju skupstine stanara. Neko :) se proglasi za izabranog predstavnika... Dalje procedura ide normalno...

nema veceg sranja od toga da kad dodes kuci moras da stanes na sred ulice, izadjes iz auta, jebaci trube dok ti tu te katance tamo vamo, pa dok udjes i sve to isto kad treba da izadjes sa "svog mesta" a da najace je zimi kad budjavi kinez zaledi, ili ti se saspe cilindar katanca u ruku ili bonsek pa udri po gudalu

Brate, ili da ti jebaci trube dok se guzis sa lancima i katancima, ili da parkiras gde moze, pa autobusom kuci...:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Parking mesto za 400.000 funti

 

109473-parking%20mesto.jpg
 
Parking mesto za dva automobila u blizini londonskog Royal Albert Hall-a prodaje se za neverovatnih 400.000 funti (490.000 evra). Čak se i u veoma skupoj Britaniji se mnogo toga može kupiti za 400.000 funti, npr. dve prosečne kuće. Iako Britanci zarađuju mnogo više od nas, treba reći da je za ovo parking mesto potrebno izdvojiti čak 15 prosečnih godišnjih plata u Velikoj Britaniji.

 

Ipak, ovako visoka cena parkinga ne treba da čudi jer nekretnine u njegovoj blizini drže cenu od 2.3 miliona funti. U oglasu je navedeno da je mesto 'idealno za stanovnika urbanih vila u Albert Courtu ili Albert Hallu', a takvi se obično ne moraju birnuti o 'sitnicama' kao što je cena parking mesta. Slično mesto u istoj garaži je inače pre 10 meseci prodato za 275.000 funti pa je očigledno da potražnje ima.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zabranjeno parkiranje čak i ispred svoje garaže

 

219168-parkiranje.jpg

 

Stručnjaci upozoravaju građane da ne parkiraju svoja vozila na mestima gde to nije dozvoljeno, čak i ako je to ispred njihovog ulaza ili zgrade. Procedura za dobijanje dozvole da tu parkirate nije jednostavna.

 

Društvene mreže obišla je zanimljiva fotografija. Na kapiji jednog beogradskog dvorišta osvanuo je natpis: Ne parkiraj zvaću ženu i kćerku. Pun je grad upozorenja ispisanih četkom i farbom da je ispred kapije i ulaza zabranjeno parkiranje i zaustavljanje automobila. Da li te poruke imaju bilo kakvu težinu i da li će pauk zaista doći da vam odnese automobil ako ste ih ostavili ispred nečijeg ulaza u zgradu? Skoro u svakoj beogradskoj ulici, na kapijama ćete videti oznake ''zabranjeno parkiranje''. Ispisane su sprejevima, farbom, nekad veštije, nekad ne. Ali, kako god da izgledaju, uglavnom, nemaju težinu, piše RTS.

 

''Svi ti natpisi - ''zabranjeno parkiranje'' ili ''čuvaj se psa'' ništa ne znače, to je možda simpatično da vidite, ali nema zakonsko značenje i ništa ne znači'', objasnio je Milan Vujanić sa Saobraćajnog fakulteta. Da bi vaša oznaka bila zaista i zabrana, morate da dobijete dozvolu za parkiranje od Sekretarijata za saobraćaj. Tako to mesto postaje samo vaše za parkiranje, a ujedno i zabrana drugima da vam blokiraju ulaz u dvorište ili garažu. Čak i kada postavite lanac ''zabranjeno parkiranje'', to vas neće zaštiti ukoliko to mesto nije predviđeno za parking. Procedura za dobijanje dozvole da tu parkirate nije jednostavna.

 

''Kada definišete koje parking mesto hoćete onda se obraćate Sekretarijatu za saobraćaj kako bi dobili dozvolu i određenu dokumentaciju'', rekao je Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja upravitelja zgrada. U protivnom možete da platite kaznu ili da vam čak i pauk odnese vozilo. Čak iako ste ispred svoje kapije. ''Zakonom je zabranjeno parkiranje ispred ulaza u garažu, pa čak ne smete ni ispred svoje da stanete, da zagradite ulaz jer ste time prekršili zakon bez obzira što je to vaša garaža, jer u zakonu ne piše da je dozvoljeno parkirati ispred svoje garaže'', kaže Vujanić.

 

Isto važi i za stanare zgrada. Ne mogu sami da određuju gde je parking dozvoljen i ne mogu svojevoljno da ograđuju prostor, jer time krše zakon. Vlasnik mehaničarske radnje dobio je dozvolu da postavi žutu traku, kako mu automobili ne bi blokirali ulazak u servis. Ali, ni on ne sme tu da parkira vozilo, jer je parking za sve zabranjen na tom mestu. ''Ako bi kontrolor koji kontroliše saobraćaj prošao ovuda i video vozilo, piše da je ono parkirano na zabranjenom mestu, ne ulazeći u to o kome se radi'', kaže Vujanić. Zvuči konfuzno, ali je jedno jasno. Niko ne sme ni da ograniči parking, niti da ga prisvoji bez posebne dozvole Grada. Međutim, ovakvi znakovi i parkinzi su česti, a drugo je pitanje, na koje nismo dobili odgovor, koliko često nadležni kontrolišu da li su parking mesta po zakonu obeležena i ograđena, ili ne.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...