Jump to content
FAS Goran
alexbgd

Stilo 1.9 JTD - tvrdo kvačilo

Recommended Posts

Pre svega da vam se zahvalim na brzim odgovorima. Pre bih se slozio sa Ivanom,jer se isto cuje i kada oduzmem gas kao i kada naglo dam gas. U pitanju je samo jedan udarac. Molim boga samo da nije zamajac. U Ponedeljak auto ide na servis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre će biti donja dva nosača ako je klik-klak zvuk.

 

Ja sam razvijao sve moguće teroije zašto se čuje kada ono 2 nosača od po 1800din. I to se baš fino čulo kada spustim prozor na praznom prostoru i šaltam. Prisnem kvačilo i klik, pustim kvačilo i dodam gas - klak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Igore daj boze da si u pravu,bukvalno se isto manifestuje kod mene. Kada radi na leru osecam blaga ali vrlo blaga podrhtavanja na volanu. Ceo zivot sam vozio benzince,pa sam mislio da je za dizelasa to normalno.

Auto je jako miran pri paljenju isto tako i pri gasenju,nema udarca,saltam najnormalnije tako da bih iskljucio zamajac. Ili ne smem da razmisljam o njemu.  :smoke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Donji nosači su se meni manifestovali kada jače dodam gas motor kao da cimne malo napred-nazad. Ako su sktoz otišli onda može i da lupa, pretpostavljam.

Oni se odozdo baš lako vide i dostupni su tako da je potrebno samo dignuti auto :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu smo sa pomognemo koliko znamo i umemo. Ni ja nemam Stila dugo a ovde su mi nesebični saveti kolega uštedeli dosta živaca, vremena i novca.

Dobrodošao ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ili nosaci ili krstovi poluosovina ( mada teze malo) ili sam menjac, sto je slucaj i kod mene. Tako je ko zna od kada i tako se i vozi. Nista mu ne smeta a i npr kad ga ja vozim tog klik klak zvuka nema, jedino zena kad sedne onda se cuje cesto :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ljudi.Zanima me da li je normalno da tipa na -1 ,-2 kvacilo se znacajno stegne?Ali omeksa polse nekih 15km?da napomenem da se ne vozi auto svaki dan.Sad ne znam da li je to normalno jer to nije neki veliki minus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A i ovo moje tvrdo i na dnu...
U odnosu na forda, fizicki posao, kad promenim auto stilo-ford pritisnem mislim papucicu cu kroz lim proterati, na fordu kao paucina...
Bio kod majstora, on provozao, kaze lamela ok, pogledao hidrauliku kaze ok...
A nesto jeste :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5.4.2010. at 12:34 AM, alexbgd said:

Pozdrav svima i da pohvalim forum - odličan, može se mnogo korisnih stvari saznati! Relativno sam nov član foruma i novi vlasnik fiata stila kupea iz 2004 godine, JTD-a od 115 ks.

Auto je u prilično dobrom stanju .Trebalo bi da je prešao pravih 109000 km - trebao sam dobiti servisnu knjigu, ali je na kraju ipak nisam dobio, ali po stanju auta - enterijer, gumice na papučicama, grana auspuha prilično "bela" na izlazu iz motora i da ne nabrajam rekao bih da je ta kilometraža moguća.

Elem, imao bih jedno pitanjce :)

Imam utisak da mi je kvačilo "pretvrdo"

Osim ovog stila imam i astru G i na njoj je kvačilo dosta mekše i ravnomernije.

Naime kod stila kvačilo hvata na samom vrhu, i imam utisak da se stalno nešto borim sa kvačilom. :rambo:

Moram baš brzo da "šaltam" da nebi seckao (čak i tad mi se desi da mi povremeno secne,) i samim tim moram relativno sportski da ga vozim (što po novom zakonu nije uvek preporučljivo :no )

Generalno utisak je da je kvačilo "kao pod prejakom oprugom" koja mi naglo vrati nogu.

Da li je to tako kod svih stila (svi imaju "naglo vraćajuće" kvačilo :lol: )? Postoji li način da se kvačilo "umeri" i da li je to neki simptom za neki kvar ili je potrebno samo štelovanje?

Znam da je ovo pre devet godina ali da ne otvaram novu temu, trebam da kupim stila 1.9 116ks, ima isti problem tvrdo kvacilo, znam da treba da se zameni kvacilo ali me zanima da li je potrebno zameniti i plivajuci zamajac??? Hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

U teoriji menja se sve u kompletu, u praksi samo ono sto je lose :D Ako je dobar zamajac zameni korpu, lamelu i druk lager

Послато са SM-J330F помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...