Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Posto imam, osetljivu, bez alcantru pokusavam da nadjem nesto pristojno da stavim na prednje sediste ali mi ne ide bas. Sve sto se prodaje mi je ili neka trska , bambus ili sl ( mislim da bi narusilo lep enterijer lybre). Juce sam cak i zvao coveka koji prodaje lybru ( sa slika dole) raspitao se o svemu a najvise o navlakama :rolleyes:

E sad, on mi kaze da je kupio na OMV .

Da li je neko video nesto slicno?( ova kombinacija boja mi odgovara, samo jos da je materijal ok)

4Zyg9.jpg

4ZALi.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po meni je greota da se onakva sedista presvlace, sa ovakvom navlakom mislim da nisi zastitio ivicu sedista koja je najvise na udaru. Samo paznja i sprej za velur cuvaju sedista. Kod mene niko ne moze da jede cokoladu u kolima, grickalice i bilo sta sto moze da se razmaze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Presvlake sam u startu precrtao. Vidim i ja da ivice i nisu zasticene ali sve sto sam gledao je poprilicno losije od ovoga...

a sto se tice grickalica i fleka tek ih ocekujem, a ne verujem da mogu da se zabrane,bar ne ovoj mladoj dami :yes

JhdM9.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo nek brlja to andjelče po sedištima - tek će da brlja! A tajko će sa dva sundjerčeta jednim mokrim, a drugim suvim "za čas" sve to da sredi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav drugari , nisam pisao neko vreme ali ispratih skoro sve teme (to se i rimuje:) ) . Sredih auto za leto popravih neka sitna ostecenja na farbi i ofarbah vrata koja mi je krvnik zagrebao kljucem jos pre par meseci .Takodje sam celu unutrasnjost dobro oprao sa perwoolom i sve blista . Ono sto mi malo zapada za oko jesu prednja dva sedista sedeci deo , kao i naslon za ruku gde alkantra plave boje polako popusta nemilosrdnom zubu vremena

Ima li neko kakvu ideju kako to srediti , da li tapetari imaju tu istu nijansu plave alkantre , ja sumnjam , da li je neko sredjivao ili radio nesto slicno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi "l-freak", ja to jednom mesečno protljam vileda sundjerčetom (onom grubljom stranom, blago bez pritiska, tamo gde se usijalo...), pustim da se osuši i bude ko novo posle pola sata. Tako se drži jedno mesec dana, pa opet počne da se pojavljuje usijanje. Alkantaru ne možeš da nadješ nigde, čak ni u industriji nameštaja, to je zaštićeni japansko-italijanski patent kojeg ovi sa vremena na vreme prodaju Audiju, Poršeu... Mečki. Odista je nema nigde!

http://en.wikipedia.org/wiki/Alcantara_(material)

http://en.wikipedia.org/wiki/Alcantara_SpA

http://www.alcantara.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari,nesto citam ovu pricu o Lancinim egzoticnim materijalima u enterijeru :rolleyes: ,koji ponekad i nisu bas zahvalni za odrzavanje :veryangry: ,ali to sve nadoknadjuju prelepim izgledom i utiskom koji ostavljaju :rolleyes: .

I nadjoh da su sedista pravili uglavnom od materijala koji se zove Suhara :geek: ,evo ima ga i ovde na Lybrinom sajtu :coffee:

http://www.lancia.com/cgi-bin/lancia.dll/LANCIA_COM/models/models.jsp?BV_SessionID=@@@@1468360567.1271884003@@@@&BV_EngineID=ccccadekejgmhfjcefecejgdfkhdfjl.0&categoryOID=-1073793788&contentOID=1074041644

http://www.lancialybra.com/eng/modelli/pop_lybra/lx_int.swf

Sto znaci da je enterijer vecine Lybri upravo pravljen od te Suhare,malo je sitnija od Alcantare i mekanija na dodir(kao plish),Alcantara je chupavija(kao prevrnuta koza) i obicno ima neki rupicasti dezen na sebi.

bez obzira na razliku u materijalima i Alcantara i Suhara se isto odrzavaju,s tim da ipak mislim da treba biti nezniji sa Suharom :unsure: ,u trljanju i pranju.

ovo samnapisao da ako trazite nesto za ciscenje i odrzavanje obratite paznju i na termin Suhara,mozda bude neke koristi i od te informacije :whistle:

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...