Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
visitor

Fiat Stilo - treće stop svetlo

Recommended Posts

@eraser321

Nepotrebno otvorena tema spojena je sa postojecom. Molba da se pre otvaranja nove teme proveri postojeci sadrzaj pomocu Search, hvala unapred.

 

44 minutes ago, eraser321 said:

Ćao, imate li neki predlog kako rešiti treće stop svetlo

Kakva su ovo pitanja ;) , Stilo smo raskupusali do u sitna crevca jos pre 10 godina. Tesko da ce biti pitanja za taj model, a da nije do detalja prezvakano vec vise puta.

Uglavnom problem bude do automata, koji se nalazi iznad same pedale kocnice. Automat ima 2 para pinova. Linija za trece stop svetlo ide direktno sa automata, dok linija za bocne stop-sijalice ide prvo na Body Comp (gde taj podatak koriste i ostali sistemi), pa tek sa Body-ja na same sijalice. Evo ti i kompletne seme sistema, I30 je automat, F30 i F31 leva i desna stopaljka, F40 trece stop svetlo, M1 BodyComp:

 

brake1.jpg.b90f015aee95d7e8751f704d6ecf9097.thumb.jpg.69ca9fd0570ec07f0ca8f9d925ac0645.jpg brake2.jpg.b5426764cc34f461de4dbd655953ccab.thumb.jpg.7ba41436e01dc5af6123f47b9004fe6c.jpg

 

Uglavnom se kontakti automata, zbog prasine i vlage (jer se nalazi iznad obuce) zeznu. A proces ciscenja automata ili njegove zamene je banalan i potrebno je samo malo dobre volje. Imas sve detaljno objasnjeno u tutorialu koji sam pravio pre 6 godina:

 

Ako se ispostavi da je automat OK (banalna i operacija koja nista ne kosta) - ide se na dalju proveru instalacije od automata do trece stopke.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ćao, Ivane hvala pre svega, moje pitanje je više bilo u smeru da li znate neki servis koji bi ovo odradio. Sve koje sam pitao čini mi se da nisu nešto preterano ni upoznati sa ovom tematikom (inače jesam iščitao ove postove prethodno). Sad sam u dilemi da li da jurim nekoga dalje da ovo gleda ili probam sam.

 

I kad sam već ovde, imam i problem sa onim kontaktom na bajonetu rikverc svetla koji je propao (odlomilo se parce pa ne pravi dobar spoj sa sijalicom, ima li neko spreman da to popravi ili mi ostaje samo da jurim polovan (a njih nešto baš malo ima u ponudi)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, eraser321 said:

Sad sam u dilemi da li da jurim nekoga dalje da ovo gleda ili probam sam

"Zaronis" iznad pedale kocnice, zakrenes automat za 90 stepeni, izvuces ga i raskacis konektor. Sva "pamet", citavih pola minuta, max minut :) .

Naprskas nekim kontakt sprejem, razradis osovinu i sacekas da se susne. Nakacis nazad na dzek (bez vracanja u leziste) i probas da li stopke rade kada stisnes/pustis osovinicu automata. Ako se ne dobija napon na izlaznom pinu za trecu stopku, zameni se automat, ceh je citavih par EUR... Licno volim da sve sto mogu uradim sam, a sve ce ti to proveriti bilo koji krsten servis. A imas sve do detalja objasnjeno u ovom postu iste teme: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/68977-fiat-stilo-popravkazamena-automata-nožne-kočnice/&do=findComment&comment=1461496

 

Dopisi i lokaciju u avatar, ako zatreba da znamo da ti preporucimo bilo sta blizu tebi ako nekada zatreba, ima nas iz cele Srbije.

 

Nema na cemu, naravno ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...