Jump to content
Goran
zlox

Cene goriva...

Recommended Posts

NIS posle granicnog prelaza Trbusnica/Sepak (iza Loznice) - subota, pumpa prepuna, maltene samo nase table :D

Nakrcao aditivirani Eurodizel, cena je 2.34 KM (cca 140 din).

Odoh polako dalje put EU :).

Pa eto i koliko drzava Srbija tako izgubi para sto mnogo nasih ljudi sipa gorivo u Bosni,il kad idu na more u Makedoniju,a sad posle parade vojne ima jios da poskupi gorivo

3 hours ago, darkman14 said:

Pečenje je 35km praseće, 48km jagnjeće

Jagnjetina u Jablanici ove sezone 70 KM, konkretno kod Kovacevica. Ali stvarno prva klasa, od boljih koje sam jeo, topi se bukvalno. Uvek im je pun ogroman parking, taj kraj Hercegovine je i u bivsoj Jugi bio cuven po vrhunskoj jagnjetini. 

I da hoces, dusa ti prosto ne dopusta da zaobidjes :D, ove sezone sam bio 4 puta (dva odlaska na more u Dalmaciju). Tu je i kompletan ugodjaj sa pogledom na Neretvu:

IMG_20250927_172216.thumb.jpg.009f1b1430c953f3f9318655aadd826c.jpg

Sto se goriva tice, kroz celu BiH sve do iza Mostara, cena aditiviranog dizela je 2.34 - 2.36 KM. Sto me iznenadilo, obicno je na granici sa nama bilo drasticno jeftinije, pa kako ides ka Sarajevu i dalje sve skuplje. Petrol i Hifa (kao navodno najbolji) su prednjacili sa cenama, sada su i oni tu negde.

Edited by Ivan

Svakako pečenje je korektno, nije Čačku i Brani ni prići iako je cena ista. 

Jagnjetinu nisam probao zato što jednostavno nisam video jagnje u okolini tako da nisam želeo da bacam pare. A opet oni sa 100+m nadmorske visine su najbolji primerci. Opet u NS ima kod Duće/Knin gde je dovoljno dobro (makar miriše na Mačkat kad uđem kod Duće) 

@Ivan ta cena je i u NS na našu žalost a jagnjetina nije bila u paketu mera za ograničenje marže

7 hours ago, stex_pb said:

odavde treba da nam dođe gorivo.....

Mislim da nema veze sa nama, mi smo statistička greška, u svakom smislu. 

Otrsili su im Ukrajinci po Rusiji gomilu rafinerija, postaje problematično snabdevanje u Rusiji. Paradoks, najviše nafte i gasa a nemaju goriva :wacko:

Na koga misliš,na Ruje ili amere?

I jedni i drugi imaju svoju naftu i proizvode višestruko više od sopstvene potrošnje

6 hours ago, shuxx said:

Prevelika je kontrola informacija u RF da bi se ovako nešto znalo .

Ratno je stanje, borba informacijama kroz medije je jaka.

Tacno se zna, nego se izvrcu informacije. Jasno je receno da vlada nestasica trenutno na samom istoku drzave gde je to standardan problem zbog niskog nivoa urbanizacije tog dela Rusije i vlada nestasica u nekim podrucijima blizu sada vec bivse granice Ukrajine i u teritorijama sto su Rusi osvojili.

Rekao bih da je kontrola informacija prilicno izrazenija na Zapadu. A i sloboda govora po broju osudjenih ljudi za to.