Jump to content
FAS Goran
zlox

Cene goriva...

Recommended Posts

Utvrđene najviše maloprodajne cene goriva do 10. juna

 

cene g 12.jpg

 

Ministarvo trgovine, turizma i telekomunikacija utvrdilo je najvišu maloprodajnu cenu derivata nafte za period od 15 časova 3. juna 2022. godine do 15 časova 10. juna 2022. godine.

  • Evro Dizel, u iznosu 206.00 dinara za jedan litar, i
  • Evro Premijum BMB 95 u iznosu 193.00 dinara za jedan litar.

U skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, Ministarstvo obaveštava privredne subjekte koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eurosuper 95    INA    13,50 kn 210,75rsd
Eurosuper 95+    INA    14,58 kn 227,61rsd
Eurodizel    INA    13,08 kn 204,20rsd
Eurodizel+    INA    14,57 kn 227,46rsd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako postoje besplatni punjači za električne automobile, zašto ih nema i za gorivo?

 

164870-tesla punjac.jpg

 

Besplatne stanice za punjenje električnih automobila, zajedno sa tržnim centrima, bibliotekama i studentskim kampusima u kojima je dostupno gratis punjenje baterija, toliko su iznervirali četiri republikanska senatora u Severnoj Karolini da su podneli svoj predlog zakona.

 

Suština njihove ideje je - ako negde ima besplatnih električnih punjača, pored njih treba postaviti besplatne benzinske pumpe.

Sve je istražio i javnosti predstavio lokalni medij WNCT. Mnogi ovu ideju vide isključivo kao priliku da senatori jeftino dobiju političke poene. Guverner Severne Karoline iz redova Demokratske stranke već je odbacio ''viziju'' četvorice političara Republikanaca. Inače, glavni grad Severne Karoline - Rali - ima 463 stanice za punjenje električnih vozila, od kojih je na 79 punjenje besplatno. Besplatni punjači su dostupni na mestima kao što su Univerzitet Severne Karoline, prodavnice automobila, hoteli, biblioteke, tržni centri i garaže. Kako se navodi, benzinske pumpe zahtevaju mnogo više prostora od punjača za električne automobile. Osim toga, država ili neko drugi treba da subvencioniše gorivo da bi bilo besplatno, a ono je trenutno mnogo skuplje od struje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Utvrđene cene goriva za narednih sedam dana

 

gorivo cene 17062022.jpg

 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija utvrdilo je novu najvišu maloprodajnu cenu derivata nafte za period od 15 časova 17. juna 2022. godine do 15 časova 24. juna 2022. godine.

Litar evro Dizela će iznositi 209,00 dinara, dok će evro Premium BMB 95 koštati 198,00 dinara po litru. Takođe, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eurosuper 95    INA    13,50 kn/210.47 rsd
Eurosuper 95+    INA    15,15 kn/236.20 rsd
Eurodizel    INA    13,08 kn/203.93 rsd
Eurodizel+    INA    16,06 kn/250.39 rsd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mađarska naplaćuje i do 60% skuplje gorivo strancima

 

gorivo ma.jpg

 

Trenutno u Evropi Mađarska ima najniže cene goriva, a tu blagodet očigledno želi da zadrži samo za svoje vozače. Naime, Mađarska stranim vozačima naplaćuje i do 60% skuplje gorivo. Evropska unija, čiji je deo Mađarska, nazvala je taj potez diskriminacijom i zatražila da se zaustavi dvostruki sistem naplate.

Cena litre benzina je od novembra 2021. ograničena na 480 forinti što je 1.21 evro. Vozači u Austriji i Slovačkoj trenutno gorivo plaćaju oko 2 evra. Zbog toga su mnogi građani država iz pograničnih područja požurili u Mađarsku da bi napunili rezervoare automobila. Sada, sa dodatih 60%, gorivo za njih košta 1.93 evra i više se ne isplati voziti na benzinske stanice u Mađarskoj. Zanimljivo je kako će celi ovaj slučaj ispratiti institucije Evropske unije.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na viber grupi granični prelazi koju pratim, iskustva su raznolika. Mi imamo neku saradnju sa Mađarima, kao i Slovenci i samim tim imamo pravo na jeftinije gorivo koje je reda 500 forinti. 

E sad, neki naplaćuju po toj ceni a neki naplaćuju po regularnoj za strance. Raznolika su iskustva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evrodizel se će od 15 sati danas prodavati po ceni od najviše 212 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 201 dinar za litar, prenosi Blic.

 

Izvor B92

 

Sve lepše od lepšeg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nove maloprodajne cene goriva

 

gorivo cene 01072022.jpg

 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je najviše maloprodajne cene derivata nafte za period od 15 časova 1. jula 2022. godine do 15 časova 8. jula 2022. godine.

  • Evro Dizel u iznosu 218 dinara za jedan litar, i
  • Evro Premium BMB 95 u iznosu 205 dinara za jedan litar.

Takođe, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene  derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beograd -- Ministarstvo trgovine objavilo je nove cene goriva koje će važiti do 22. jula u 15 časova.

Po njima je najviša maloprodajna cena benzina BMB 95 pojeftinila i ograničena na 199 dinara za litar, a evrodizela je ostala 218 dinara.

 

B92

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polako, dok se potrose zalihe nabavljene po vecoj ceni. Kad bude trebalo gorivo da pojeftini, podici ce se akcize i stvar resena.

Naravno, u obrnutom slucaju ova situacija ne vazi, tad se cena podize momentalno. Mi smo ekonomski tigar, sta je to za nas :lol:  

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, andreja.micovic said:

i sta cemo sad?!

Nista, kao i za sve ostale sarene laze i "opravdanja" za povecanje cena, globalno gledano. Ne mislim samo na gorivo, nego i na cene automobila, hrane, usluga...

Na ovim krizama i "krizama" mnogi lepo zaradjuju.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Al zato kad marže na meso na 10%.
Kad to primene videće se koliko deru sad.

Citiram
"Donetom odlukom doći će do snižavanja cene u odnosu na prosečne cene u prodavnicama i to svinjske plećke za 173 dinara po kilogramu, svinjskog vrata za 218 dinara po kilogramu i svinjske slabine za 150 dinara po kilogramu"

PS samo sam naveo primer klepanja naroda, a to se radi na svim nivoima, što je država siromašnija više se lomi na narodu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

INA

Eurosuper 95 / 13,50 kn / 1,80 eura / 210,66 RS / 3,53 KM
Eurosuper 100 / 15,66 kn / 2,08 eura / 244,37 Rs / 4,10 KM
Eurodizel / 13,08 kn / 1,74 eura / 204.11 RS / 3,42 KM
Eurodizel+ / 15,56 kn / 2,07 eura / 242,80 RS / 4,07 KM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Euro Petrol vratio popust za obicne derivate, NIS vratio bodove. Ima li to nekog velikog pojeftinjenja na pomolu ili vise niko ne sipa tamo :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...