Jump to content
FAS Goran
zlox

Cene goriva...

Recommended Posts

10 hours ago, Ivan said:

Jutros NIS na NBG:

- BMB95 146.2 din

- pored ED stoji natpis "Cena dana", 160.9 din .

Je li isao slucajno neko skorije do preko grane? Nemamo cenovnik :) jos od kraja novembra, cisto da uporedimo.

2.19km (oko 134 RSD) kod Neškovića u Rači!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam odavno prelazio, zadnji put sam benc placao 1,15 EUR (2,3KM).

Zato i pitam jer je ovde kod nas pao na 1,23 EUR a cuo sam da su tamo cackali akcize. Tako da je razlika sada maltene zanemarljiva, po tim cenama je samo 8-9 din.

Za dizel je jos uvek stara prica jer je tamo jeftiniji, a kod nas apsurdno skuplji od benzina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cene goriva na benzinskim stanicama u Srbiji u proteklih sedam dana dodatno smanjene

 

gorivo.jpg

 

Cene goriva na benzinskim stanicama u Srbiji su u proteklih sedam dana smanjene za dinar, dinar i po po litri, tako da je prosečna maloprodajna cena evrodizela iznosila 161.37 dinara, a benzina BMB95 146.60 dinara po litri, saopšteno je iz Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS). U odnosu na najviše vrednosti zabeležene ove jeseni, cena dizela je, ukupno gledano, pala za osam dinara i 40 para po litri, a benzina za 11 dinara. Pojeftinjenje goriva je, kako je rečeno u UNKS, pre svega posledica pada cene sirove nafte na globalnom tržištu u proteklom periodu. Kod kursa dolara nema većih oscilacija, ali se od kraja oktobra kreće na najvišem ovogodišnjem nivou, iznad 104 dinara. Cene goriva u zemljama u okruženju su se, prema analizi UNKS-a, gotovo u istoj meri smanjile.

Međutim, i dalje najskuplji benzin plaćaju Grci - 1.51 evro po litru, a najjeftiniji građani Makedonije svega 1.0 evro, dok je cena dizela najviša u Albaniji gde litar košta 1.48 evra, a najniža u Makedoniji - 0.95 evra. Grčka takođe prednjači sa cenom TNG-a od 0.79 evra po litri, a ovo gorivo je najisplativije Bugarima gde košta 0.5 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Knez petrol reklamira od 31.12.-13.01. daju 10 din popusta na litru goriva,bez obzira na količinu i gorivo. Ja dosad nisam sipao kod njih,tako da ne znam kvalitet

IMG_20181224_140712.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam Knez karticu za popust, jedno vreme sam samo sipao kod njih, nikakvu razliku nisam primecivao.

Sent from my 3310

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sipam već 3 nedelje na naftachem-u vikendom 10 din popusta. Sad kad sam sipao izađe oko 152 din s'popustom. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni kad sipam kod Kneza 95icu osetno više troši.Za dizel ne znam.

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

2.09 ako se secam dobro. Nemam poverenja u te druge. Prosle godine oko Bijeljine pohvatali privatnike koji su mutili sa loz uljem.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onda tamo baš šaraju sa cenom goriva. Prošle srede sam običan dizel kod Neškovića platio 2.19 km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio je onaj slucaj kad su se sudili oko Dacijinog rezervoara. Na sudu dokazano da su rumuni u jednu seriju ugradili rezervoar od karavan verzije u limuzinu jer nisu imali na stanju odgovarajuce, samo zaboravili da isprave zapreminu, mislili da nece niko primetiti, dok cica u Srbiji nije krenuo da davi pumpadziju.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cene goriva na pumpama u Srbiji nastavljaju da idu silaznom putanjom

 

86781-gorivo.jpg

 

I u ponedeljak su osvanuli cenovnici sa nižim cenama pa se benzin od 95 oktana prodavao i za 145.7 dinara po litru, a evrodizel je je pojeftinio za više od dva dinara i prodavao se i za 160.4 dinara za litar. Osetno su pojeftinile i cene superbenzina za dinar do dva po litru u odnosu na kraj prethodne sedmice, baš kao i tečni naftni gas (TNG), koji se juče prodavao za 79.4 dinara po litru. ''Cena dizela je pala za devet dinara i 40 para po litru, a benzina za oko 12 dinara, u odnosu na najviše vrednosti zabeležene ove jeseni'' - potvrđuje za ''Novosti'' Tomislav Mićović, generalni sekretar Uruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS). ''Pojeftinjenje goriva je pre svega posledica pada cene sirove nafte na globalnom tržištu u proteklom periodu.''

 

Da se pad cena oseća i po porastu prodaje derivata, potvrđuje nam i prodavac na jednoj, inače veoma prometnoj benzinskoj stanici u Beogradu. ''Teško je precizno reći, ali je prodaja porasla poslednjih dana za 10 do 15 odsto. Moguće je da su u pitanju i nadolazeći praznici, ali mislim da je pre svega na povećan promet uticala niža cena'' - kaže on. Cene goriva su niže i na pumpama u zemljama regiona. Srbija se po ceni benzina nalazi u ''zlatnoj sredini''. Od nas skuplji benzin toče vozači u Grčkoj, Albaniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji. Kod dizela, situacija je sasvim drugačija jer zbog velikih državnih zahvatanja ovo gorivo je samo u Albaniji i Grčkoj skuplje nego u Srbiji.

 

Svetska berza

Cena sirove nafte na svetskim berzama, odlučujući faktor maloprodajne cene, i dalje pokazuje tendenciju pada. Prema analizi UNKS, barel nafte tipa brent, koji je sredinom jula koštao 44.82 dolara, 3. oktobra ove godine dostigao je nivo od 86.29 dolara! Srećom, usledio je pad, pa je sada cena barela ove nafte oko 57 dolara

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, neshaoct said:

''Teško je precizno reći, ali je prodaja porasla poslednjih dana za 10 do 15 odsto.

Pametnom dovoljno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juce u Rumi sipao u Punta 95 benzin po 144,2 din ako se dobro secam, sve u svemu nije lose ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, knezevic76 said:

Ne znam za vas, ali i to je visoka cena s obzirom na tendenciju pada sirove nafte. Treba dole barem još 5 dinara minimum.

Zivimo u Srbistanu gde je dobro sve samo da nam usi nisu previse crvene ;) Ako opet krenu da nas sibaju nece valjati :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

I gorivo čeka na nove, više cene

 

NIS-plandiste.jpg

 

Iako ovih dana cene naftnih derivata na pumpama u Srbiji idu silaznom linijom, uskoro bi, bez obzira na stabilnu cenu sirove nafte na svetskim berzama, mirovanje kursa evra i dolara, gorivo u našoj zemlji ipak moglo da poskupi! Naime, početkom godine sledi usklađivanje visine akciza koje bi mogle da povećaju cene goriva za nekoliko dinara po litri.

''U skladu sa Zakonom o akcizama, dinarski iznosi akciza se usklađuju sa rastom potrošačkih cena. Koliko je to znaćemo kada Republički zavod za statistiku objavi koliko iznosi rast potrošačkih cena u 2018. To će biti objavljeno negde u drugoj polovini januara, a kada će biti objavljene nove akcize nikada se ne zna'' - potvrđuje, za ''Novosti'', Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije. ''Ove godine, usklađene akcize su počele da se primenjuju od 17. marta, lane od 1. februara...'' Trenutno akciza na litar dizela u Srbiji iznosi 56.50, benzina (BMB 95) 54.94, a za kilogram TNG je 42.92 dinara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
dodao sadržaj sa linka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...