Jump to content
FAS Goran
zlox

Cene goriva...

Recommended Posts

Da li bi podelio sa nama na kojim Nis pumpama ima za 146 rsd ED?

A sas vidm da ste o benzinu pisali... Sorry!

Edited by Multijet forever

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo i kod mene u komsiluku, ali cini mi se da su to neke cene po fazonu pogranicne regije. Malo da nas motivisu da ne idemo u BIH po gorivo. Haha

Share this post


Link to post
Share on other sites
Benzin jeftiniji dva i po dinara

 

gorivo%20srbija.jpg

 

Bezolovni benzin BMB 95 je pojeftinio na većini pumpi u Srbiji između dinar i dva i po dinara po litru, tako da je u utorak mogao da se pazari i za 147.2 dinara. Dizel se i dalje ''dobro drži'', pa je na većini benzinskih stanica litar koštao oko 154 dinara, što je zaista veoma retka pojava u Evropi, gde samo vozači u Velikoj Britaniji i Švajcarskoj plaćaju benzin manje od dizela. - I mi smo, doduše pomalo preskromno, počeli da usklađujemo cenu derivata sa berzanskim cenama nafte na svetskim tržištima - kaže Bora Tatić, zamenik predsednika Udruženja privatnih benzinskih pumpi Srbije. - Na to je uticalo i značajnije jačanje dolara u odnosu na dinar, ali ipak, cene su krenule naniže.

 

Tatić smatra da je veoma zanimljivo poređenje cena u Srbiji i u zemljama Evropske unije.

- Benzin u Nemačkoj je 1.44 evra, nešto više nego prosečna cena kod nas, a dizel je čak i jeftiniji, i košta 1.33 evra. To je nešto nad čime bismo svi morali da se zamislimo, i naftaši i država, i to zahteva jednu dublju analizu - ocenjuje Tatić. - TNG je u Nemačkoj u proseku jeftiniji za jedan cent nego kod nas. Kada je u pitanju TNG, popularni auto-plin cena čak ima tendenciju rasta! Na pojedinim punionicama litar ovog goriva je već dostigao i 90 dinara. ''Naftaši'' to objašnjavaju redovnim ''zimskim usklađivanjem'', jer je drugačiji odnos propana i butana u smeši nego leti.

Nedavno je na trodnevnoj konferenciji CEFTA asocijacije za tečni naftni gas u Beogradu izražena zabrinutost zbog ove pojave.

Predsednik Asocijacije Josip Kelemen naveo da je na dan 12. novembra cena litra TNG uSrbiji iznosila 0.74 evra, a u Hrvatskoj 0.56 evra. Na konferenciji je ocenjeno da je to zbog toga što se Srbija našla među pet evropskih zemalja sa najvećom akcizom i dažbinama.

 

Nova cena TNG

Predsednik CEFTA asocijacije Josip Kelemen napominje da su akcize za TNG povećane sa 30 dinara po kilogramu u 2012. godini, na 40 dinara u 2014. Od Nove godine biće povećane za još pet dinara, zbog administrativne naknade Agenciji za bezbednost saobraćaja.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Juce rekose na tv-u da i dizel ide dole ali samo 3 % . To je nekih 4.6 rsd, znaci bice nesto manje od 150 din, sto je opet smesno u odnosu na ostatak trzista...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novo snizenje na goriva u Makedoniji:

 

BS-95 140rsd

BS-98 143rsd

Euro Diesel 120rsd

 

Prosecna cena nafte je pala za 5.95% u zadnje 14 dana zbog ceka svi goriva poeftinuju za 4rsd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da je i banana pa ok , ovo je samo kora od banane .Sve cene najvise u evropi i okruzenju a standard i plate najnize .

Da imam platu kao u nemackoj nebi mi bilo skupo gorivo da je i 2 e.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa videli da im se moze i sto da ne sisaju...moze im se.dokle god ima koga.A mi samo prihvatimo cinjenicno stanje i vozi dalje,oni to znaju i mogu tako,pitam se da li bi tako moglo u recimo Madjarskoj ili Grckoj,oni se pobunili sto su hteli porez da im uvedu na internet a  Grci uzburkaju zemlju za najmanju sitnicu koja im se ne dopadne...


Share this post


Link to post
Share on other sites

ma daaaa jasna situacija puni budzet brale ne pitaj kako a mislim da je mnogo bolja opcija da smanje te akcize samim tim ja bi recimo prvi isao na posao i svuda kojekuda kolima trosio bi i vise plina nego sada ako ne i trostruko... mislim da bi smanjenjem akciza i nizom cenom derivata budzet bi puniji ovako sem guzvi u jakim terminima po gradu nista nec drzava dobiti..mozda im je i to cilj...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...