Jump to content
FAS Goran
zorandjuric

Lancia Lybra sa navigacijom - štelovanje sata i datuma

Recommended Posts

Pozdrav za sve forumase od novog clana, ponosnog vlasnika Lancie Kappe 2.0T i Lancie Lybre 1,9 JTD.

Do duse, Lybra je burazerova, ali to je to.

Nju smo skoro kupili i jos smo u fazi testiranja i provaljivanja raznih stvari. Ono sto nisam uspeo da provalim niti da pronadjem u uputstvima, je kako da nastelujem sat i datum. U pitanju je model sa navigacijom i telefonom.

Unapred hvala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako uspes da namestis tacno vreme javi posto i ja imam isti problem vec mesecima provalio sam to za vremensku zonu ali ne poklapa mi se ni jedno vreme sa tacnim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne verujem bas da se sam steluje preko navigacije. Promenim ja vremensku zonu ali i najbolje sto dobijem je 15 minuta zakasnjenja. A na mestu datuma mi stoje samo crtice. Mora da ima neka fora...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je problem da ne mozes da "udjes" u "settings" za vreme onda moras da iskljucis navigacioni cd ( izvuces konektor)e tek tada se otvara mogucnost stelovanja.

@woodoo je u pravu da se samo steluje preko navigacije. Mada ja imam problem jer nemam originalni navi cd ...pa sam ga resavao na ovaj nacin

Edited by bglion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, da tu je ocito neki "konflikt" posto nam ne rade navigacije pa ne moze da se steluje samo preko tog softvera navigacijskog...

EhRLi.jpg

EhUfr.jpg

Skini samo zeleni konektor (sivi je antena) ...moze da se uvuce ruka sa gornje strane cd-a, ne mora da ga skida kompletan cd, pa polako noktom osigurac prvo :yes ....

Edited by bglion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema na cemu, raduje me sto je jos jedna gospodja sa tacnim satom :yes . Znam kako ti je bilo, isto sam se osecao i ja prvih mesec dana :thumbsup:

Edited by bglion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uspeo sam i ja! Hvala BgLion! Otkacio sam navigaciju i dozvolio mi je da udjem u "settings" za sat. Ali datum i dalje ne mogu da nastelujem. Ja imam originalni CD za navigaciju, dobio sam ga uz auto. Na njemu su mape Italije i glavni evropski putevi. Ipak, i kada ubacim CD, nista mi se narocito ne desava, sem sto navigacija pokusava da uspostavi rad, ali ne uspeva. E sad, ne znam da li ima veze to na CD-u nema mapa za Srbiju, mada meni je logicno da bi navigacija u svakom slucaju trebala da funkcionise, ali ne bi mogla da se locira jer nema mapu. Naravno, postoji i mogucnost i da mi je, ili neispravan CD (izgreban), ili neispravan sam uredjaj. CD sam probao na racunaru, otvara ga i iscitava fajlove sa njega. A mozda ide i neki poseban CD koji sluzi samo za podesavanje...

U svakom slucaju, bar sam sat nastelovao...

Share this post


Link to post
Share on other sites

JBT, vi vozite avione a ne automobile! Ja to ništa nemam. Moja Lybra se šteluje ručno. I čak vremensku zonu ručno nameštam. Mučim se dva puta godišnje!. (Šala.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe, ma gdine Damjanovicu to je samo razlika izmedju karavana i limuzine :whistle:

@zoki koliko sam ja iscitao , pokusavajuci da nadjem nesto od navigacije, na samom cd-u postoji softver i kad se ubaci noviji navi cd on bi trebao automatski da update. E sad postoji mogucnost da nam svima treba stariji softver pa noviji. Na MAIN displeju ja recimo nemam verziju softvera (kao na slici)

PC9D0.jpg

Kod mog direktora u ALFI 166 (gde je isti uredjaj ugradjen kao u lybri sa G3 mapama) sa navi cd Italija se na ekranu prikazuje plavo-ljubicasti ekran i cini mi se WIENA ili Trst kao prvi procitani grad. Moguce da treba da izadjemo negde gde navigacija radi ( gde je pokriveno mapama) pa da onda imamo sve te mogucnosti tj automatsko stelovanja sata (ipak je 2010 sada :thumbup: )- znaci predlazem klupski karavan do Trsta :lol:

E, da, zoki posto imas originalni cd probaj da izbacis karticu od telefona kad ubacis disk da se ucita(mozda postoji konflikt) pa javi sta se desava...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav,

Odnedavno sam ponosni vlasnik Lybre karavan, 1.9 jtd, 2004. Kupio sam verziju sa navigacijom.

Trenutno, za početak imem sledeći problem: ne mogu da nađem gde je opcija za podešavanje sata/datuma na konzoli. Sve sam probao - i ništa.

Molim za pomoć

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skini uputstvo ovde:

http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=38855

Uputstvo za ICS ( Intergrated Control System ), sa navigatorom

.pdf, engleski jezik, 1.95 Mb

Na 16. strani uputstva. Reci ako se ne snalaziš sa engleskim, pa da ti se prevede taj deo oko podešavanja vremena i datuma... :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na ponuđenoj pomoći, ali ...

Našao sam to uputstvo još ranije, a uzgred engleskim znam perfektno. Po struci sam informatičar/elektoničar, pa su mi svakakva podešavanja uređaja k'o "dobar dan". Ipak, na ICS konzoli sa navigacijom NE POSTOJI stavka menija koja bi se zvala (nešto kao) "set time" ili "set date". Zapravo, ima, u podmeniju za putni računar, ali tu se može podesti koješta OKO vremena/datuma ali ne i samo vreme.

Ili, što je sasvim moguće, ne vidim nešto što je očigledno ! Stoga sam se i obratio za pomoć.

ne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na dobrodošlicama.

To je to ! Probaću danas. Uzgred, evo postavio sam još jedan topik, pa takođe molim za pomoć.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Date/time

Clock settings are obtained by selecting and confirming the relevant page by means of knob 20 (fig. 9).

''Time offset''

The option ''Time offset'' displays the difference between Greenwich GMT (= Greenwich Mean Time) and the CET (Central European Time), GMT, ATLANTIC, EASTERN, CENTRAL, MOUNTAIN and PACIFIC

time zones.

''Summer''

The option ''Summer'' makes it possible to activate and deactivate summer time with knob 20.

''12/24H'' The option ''12/24H'' makes it possible to indicate the time with the 12 or 24 hour system.

''RDS time''

Function currently not available.

''Go back''

The option “Go back” takes you

back to I.C.S. setting function page.

yBtdA.jpg

Koliko shvatam, to treba automatski da se uradi ukoliko radi navigacija...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

Da, ovo mi je poznato. Kao što rekoh, ima vremensku zonu, ima letnje/zimsko vreme, ima 12/24 satno prikazivanje ali ne i setovanje vremena i datuma.

Skopčao sam, to bi navigacija trebalo da uradi. Meni, nažalost navigacija ne radi !

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Vako stoje stvari: uspeo sam da izvadim ceo sklop iz gepeka: CD žaržer i CD drajv za navigaciju. Sve u svemu 4 šrafa na nezgodnim mestima (a koja su na zgodnim). Najviše zbog dela jedne prethodne poruke " provo polako i lagano skini osigurač zelenog konektora ..." Avaj, on je odpozadi ! Posle kad sam čitav slop izgradio, bilo mi je jasno kakav je to zeleni konektor i kakav osigurač ima. Da nisam to video lepo i spreda - definitivno bih ga polomio !

Elem, bilo kako bilo, izvadim ja sve to, otkačim cd drajv za navigacijum i onda sav srećan startujem ICS, ali - džaba. JA I DALJE NEMAM NIJEDNU OPCIJU NI NA JEDNOM MENIJU KOJA BI MI DOZVOLILA DA NAŠTELUJEM VREME I DATUM !

Pomagajte !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li ste nasli opciju za namestanje vremenske zone? Vec smo konstatovali da sat i datum ne mozete da namestate jer se oni automatski namestaju preko navigacije. Opcija date/time se nalazi u settingsu putnog racunara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...