Jump to content
Goran
stilo jtd

Fiat Stilo - fabrički alarm

Recommended Posts

Malo sam se zezao, skinuo sirenu i  evo da vidite kako to izgleda iznutra., ima stampanu plocu verovatno je kodirana

cak sam nabavio i drugu sirenu al ova nece da radi uopšte, verovatno su kodiran

cxcb39408.jpg

cxcb39409.jpg

cxcb39410.jpg

cxcb39411.jpg

Pozdrav svima!Imam problem sa fabrickim alarmom,nece da radi,nece da se aktivira,blinka lampica pored soferke kada se ukljuci na daljinski.Ne izbacuje bord nikakvu gresku.Radi se o Stilu JTD 2002god.Jeli neko imao ovakav problem?Ima li leka?

Haug svima!
Ponovo dođoh do iste teme... :)
Da li je neko rešio problem sa fabričkim alarmom?

Iz Klenka sam uzeo dve dodatne sirene (sa nekih Stilića), probao da ih zamenim, ali ni Mile nije bio siguran da uopšte rade te sirene, tako da mi nije bilo relevantno.

Isto sam rastavio kao Steel, ali nisam ništa posebno mogao da uradim.

Nisam na forumu skontao šta podrazumevate pod "obične sirene" (sa drugih modela stila, samo različiti motori, ili šta..?) - ako može pojašnjenje.

Da li je ko bio u servisu i da li je iko uspeo da reši ovo?

Hvala unapred,

Nemanja

Imas li card code ? Da odes u ovlasceni servis mozda mogu da ti podese u kompu. Jbg ja nemam card code

Pozz

Crkao mi je akomulator na  stilu 2005, koji ima centralno zakljucavanje i fabricki alarm.

Kad sam zamenio novi akomulator vise nije hteo da blinka migavce i da zapisti kad se zakljucava i od kljucava vrata i pali i gasi alarm.

Kad aktiviram alarm  (npr ostavim prozor otvoren ) on pisti ali ne onim zvukom kao pre vec nesto izobliceno.

Jel zna neko u cemu je problem???

Probao sam opetn sa skidanjem klema ..isto se desava.

Da li mozda treba da se resetuje komp ili sta vec ? Jel neko imao slicno iskustvo??

Problem resen danas kod Velikog COVEKA (posle sam saznao i kolege)  Ivana. Ik.

Otisao sam kod njega da mi uz pomoc Eku ukljuci lampicu  na instrument tabli  za tempomat koji sam ugradio nedavno. (stavio sam samo rucicu jer je bila vec fabricki izvucena instalacija). Usput mi je  resetovao i servisni interval i sredio alarm , kako i na koji nacin pitajte njega jer slabo baratam tom materijom. Sad alarm radi kao doksa .

Jos jednom HVALA IVANE  :)

Edited by steel

Hvala , hvala.

Bitno da smo se upoznali, malo družili i pametno iskoristili vreme. Veruj mi i meni je laknulo kada je alarm proradio jer pratim od početka tvoje muke sa istim.

će neko zna gdje je neki "modul" tvorničkoga alarma na fiat stilu jtd iz 2004.g.? Hvala unaprijed ako neko zna i odgovori mi na pitanje da znam i ja i da ga mogu odpojit... (moram ga iskopčat a ne znam dije)

Edited by neshaoct
formatiranje

@Kenan

Ceo fabricki alarm je poprilicno prost. Kontrolna jedinica alarma integrisana je u Body Comp i vodi racuna o celom sistemu. A na standardnu instalaciju na Stilu, fizicki imas dodatno:

- plafonjeru sa volumetrijskim i tilt senzorima

- kod osovine vozackog brisaca je sirena

- na bravi haube imas dodatni mikroprekidac, koji detektuje "Bonnet open".

Ceo sistem alarma moze da se aktivira/deaktivira preko dijagnostike (potrebna kartica sa elektronskim kodom). Pa ti sad dalje gledaj sta ti tacno treba ;) . Evo ispod i lokacije komponenti (M1 Body, K62 senzori u plafonjeri, P90 sirena, I10 mikroprekidac haube):

192008479.thumb.png.f511dad29cd9b5424326ea70dee9f15f.png

Edited by neshaoct
dodao tag