Jump to content
Goran
neshaoct

Kineski Chery, MG, Geely, BYD i zvanično stigao u Srbiju / Kineski automobili

Recommended Posts

Licemerstvo Vlada svetom.

Ni jedan Zeleni nema mooda da nešto kaže za ratove, ni RU/UKR, a ni silne nafte po morima i okeanima oko Irana.

Šta znam, nemam ti ja iskustva sa tim mrcinama od 2000 kg, uz turbake. Slažem se da dizel to puno bolje nosi.

Ma dizel je odličan, samo što ga  staviše na zid srama.

Posted (edited)

Sto puta pisem, volim benzince, za moj ukus lepse i lineranije razvijaju snagu, samim tim manje je opterecenje na sve komponente prenosa, nema smrada nafte... A sa danasnjim modernim vozilima, daleko su vise odgovarajuci za gradske uslove voznje. Pogotovo na laganijim vozilima.

Ali za veca vozila, otvoren put, kruziranje, autonomiju, potrosnju - nemaju sta da traze pored dizelasa.

Da ne valjaju, ne bi decenijama kompletan industrijski i tezi transport bio baziran na njima.

Zali Boze samo sto ih ovako oskrnavise sa Euro normama.

Edited by Ivan

12 hours ago, shuxx said:

Licemerstvo Vlada svetom.

Ni jedan Zeleni nema mooda da nešto kaže za ratove, ni RU/UKR, a ni silne nafte po morima i okeanima oko Irana.

Šta znam, nemam ti ja iskustva sa tim mrcinama od 2000 kg, uz turbake. Slažem se da dizel to puno bolje nosi.

Ma dizel je odličan, samo što ga  staviše na zid srama.

Licemerstvo i dvostruki arsini svuda. 

Pravda za dizelase!

:D

31 minutes ago, Ivan said:

Pravda za dizelase!

:D

Pazi šta govoriš. Opasna vremena. Partije, grupacije, ako nisi s nama onda si protiv nas.

Dospećeš i ti na stub srama. 

Manjine vladaju.

Jutros u mom malom gradu, poslovna limuzina naravno kineska, zaboravih brend i model, ali bilo je priče o njoj, konkurent škodi oktaviji. 

Unutra biznis look putnici. Odsedaju u Festina Lente. Naj naj hotel u gradu.

Prešli biznismeni na kineske automobile....

bas ima prostora unutra. dugacak je on ali spolja ne deluje da je toliki
image.thumb.png.19b9733f9f118a2957c636e740219f55.png
image.thumb.png.96bad2969e0cf33bd44204c54e94f388.png

Price Comparison (Serbia Market - Q1 2026):Chery Arrizo 8 (1.6 T-GDI 147 hp):Comfort: Starts around €22,990.Noble: Approximately €25,990.PHEV (Plug-in Hybrid): Available around €28,990–€29,490.Skoda Octavia (Typical Pricing):Style/Selection Trim: Starts around €26,750, with higher specs exceeding €31,000.

On 4/10/2026 at 8:56 PM, stex_pb said:

Prijatelj jesenas kupio Link n Co , full elektro.

Pukao mu hladnjak, neće da mu priznaju garanciju jer je "upao kamenčić kroz masku i probio hladnjak, i sad je to fizičko oštećenje". Mora da se dribla sa advokatima a on da plati popravku prava sitnica.

Elem, nisam imao pojma da ti auti imaju vodeno hlađenje.

Epilog. Popravka 800 evri, garanciju ne priznaju. Auto stajao dva meseca dok nije stigao deo iz Kine.

Odlična reklama

Na Aliju imaš 2.0 tfsi motor za 2k eur :)

Kačio sam negde

samo je problem dolazak i carina/porez jer je nekad veća od vrednosti paketa

Na Aliju imaš 2.0 tfsi motor za 2k eur
Kačio sam negde

samo je problem dolazak i carina/porez jer je nekad veća od vrednosti paketa

Samo...

11 hours ago, stex_pb said:

Pa može da se poruči :D nego čekaš dva meseca 

ne znam kod kog novog auta ne cekas 2-3 meseca na delove

On 5/15/2026 at 10:43 AM, knezevic76 said:

Mene zanima gde su oni sto govore da ce porucivati delove sa Ali Expresa emoji23.png

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

@ISV_01

Imaš poziv, linija 2! :sofa:

Euro NCAP javno upozorio vlasnike MG3: Da li ste rešili problem sa sedištem?

MG3
Evropska organizacija za bezbednost automobila Euro NCAP je napravila veoma neuobičajen potez i javno pozvala vlasnike modela MG3 da hitno provere opoziv svojih automobila. Razlog je ozbiljan bezbednosni problem otkriven tokom crash testa.
Tokom testa frontalnog sudara u septembru 2025. godine vozačko sedište MG3 se delimično odvojilo i pomaklo prema napred za čak 11,5 centimetara usred udara. Problem je nastao zbog neispravnog mehanizma zaključavanja šine sedišta, što je potencijalno moglo da poveća rizik od povreda vozača. Prema rečima Euro NCAP-a, reč je o prvom takvom slučaju otkad organizacija sprovodi crash testove, još od 1997. godine.

Iako u stvarnim saobraćajnim nesrećama za sada nisu zabeležene povrede povezane s ovim problemom, bezbednosni stručnjaci ga očigledno smatraju dovoljno ozbiljnim da su odlučili da javno upozore vlasnike vozila.

Problem pogađa modele MG3 i MG3 Hybrid+ proizvedene pre avgusta 2025. godine. Nakon detaljne tehničke analize, MG Motor je pronašao uzrok i razvio pojačani mehanizam zaključavanja sedišta koji je Euro NCAP naknadno verifikovao. Od avgusta prošle godine svi novi MG3 modeli već dobijaju modifikovane delove u fabrici. Ali problem ostaje kod hiljada ranije prodatih automobila koji su još uvek na putevima širom Evrope, Velike Britanije, Australije i Južne Afrike.

MG je zbog toga pokrenuo opozivnu akciju, a popravka se obavlja besplatno u ovlašćenim servisima. Ipak, veliki broj vlasnika se očigledno još nije odazvao pozivu servisa, što je Euro NCAP i podstaklo na dodatno javno upozorenje. Direktor programa Euro NCAP-a dr. Aled Williams izjavio je da je reč o "značajnom bezbednosnom nedostatku", ali je istovremeno je pohvalio MG zbog brzog odgovora i razvoja tehničkog rešenja.

Slučaj je dodatno zanimljiv jer dolazi u trenutku kada kineskim markama rapidno raste prodaja na evropskom tržištu. MG Motor poslednjih godina beleži veoma snažan rast prodaje zahvaljujući agresivnim cenama i bogatoj opremi. MG3 pritom igra važnu ulogu jer je reč o jednom od najpovoljnijih gradskih automobila u Evropi. Upravo zbog toga problem sa bezbednošću sedišta je privukao dodatnu pažnju javnosti.

Euro NCAP inače vrlo retko javno apeluje na vlasnike automobila nakon objave rezultata crash testova. To pokazuje koliko ozbiljno organizacija shvata ovaj kvar, iako za sada nema potvrđenih nesreća povezanih s problemom. Vlasnicima pogođenih vozila savetuje se da kontaktiraju najbliži MG Motor servis da bi proverili da li se opoziv odnosi na njihov automobil i da po potrebi besplatno obave popravku.

Izvor: Jutarnji.hr/autoklub

Foto i video: Euro NCAP

https://autoblog.rs/blog/auto/vesti/2026/05/16/euro-ncap-javno-upozorio-vlasnike-mg3-da-li-ste-resili-problem-sa-sedistem

On 5/16/2026 at 2:53 PM, bane1321 said:

@ISV_01

Imaš poziv, linija 2! :sofa:

Da kucnem u drvo, od dosadasnjeg iskustva u vezi porucivanja stvari koje su u ceni ali i preko, ne verujem da bi cifra bila nesto veca u smislu carine. A porucivao sam dosta skupe stvari, posebno biciklisticke opreme i nekih elektronskih uredjaja.

Videcemo. Cenim da, u mom konkretno slucaju, imajuci u vidu da je auto kineskog porekla i sa dosta insajderskih informacija od tipa koji je davno radio za Cherry autoindustriju (ofc kinez, radi samnom), ne bi trebalo biti razlike u kvalitetu ukoliko bi se bas porucio deo koji je proizveden u fabrici/dobavljaca, bilo preko ovlascenog dilera ili preko alija, pa cak da mi i on donese iz Kine sledeci put po dolasku. Generalno tip kaze da su im auti mehanicki pouzdani, ofc posto je masovna proizvodnja desava se da ima neki problem kao i svugde da nesto crkne ili je neispravno. 

S druge strane, garancija je tu. Jos skoro 6 godina sam miran, sa max servisnim intervalima do 24k (to sto ja prelazim 10-12 je moj tempo zivota), kasko, mislim da nemam sta da razmisljam mnogo.

Ajd još jedan proban, možda interesantan ljudima sa foruma pošto je pod stelantis grupom. 

Juče sam provozao Leapmotor C10. Skroz su pozitivni utisci. Ima dovoljno mesta u kabini i napred i nazad, kabina je široka i mogu se namestiti kako mi paše. Gepek je veći nego kod ostalih, komotno može stati 3 veća kofera. Veći je nego u Tucson-u ili Sportage-u. 

Ovo je bio PHEV od 215 ks, 0-100kmh, subjektivno za oko 8s. Upravljiv, jako lepo se vozi. Primetio sam da svi kinezi imaju identičan volan, sličan onom u volvou. Kožni a nekako plastičan pod rukom. 

Ima dosta opcija za personalizaciju na samom autu. Otvara se karticom ili telefonom. 

Sedišta su udobna, baš se upadne u njih. Imaju grejanje/hlađenje, nemaju masažere. Nema hud već kao mali displej 12" ispred i veliki na sredini. 

Primetio sam da ima 4 držača za čaše. 

I primetio sam da uz auto dolaze dunlop e sportmax gume, čini mi se 20" felne. 

Usput svratio i u Stojanov da bacim pogled na changan deepal s05 i verovatno ću sledeće nedelje da vidim da ga provozam. Onako spolja deluje kao mali veći formentor

I meni je Leapmotor ostavio baš dobar utisak na sajmu...