srdjos 2287 Posted March 11 Sedmosed + hibrid + 3 elektromotora + elektromotori za klimu + imigrant iz kine u pakovaniu za baterije...Bolje onda uzeti TAMića, korisniji je 4 sokratbg, Dzimbo, moron and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 7192 Posted March 14 A evo i "naših" https://www.leapmotor.net/rs/promocije 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 21467 Posted March 14 (edited) Zašto nema cenovnika, već Zatražite ponudu ? Kad bi bilo subvencija ma koliko bile, dal 3000 ili 5000 eur, a da nisu ograničene na 285 srećnih vlasnika, od kojih je gomila firmi sa službenim automobilima... Mislim da bi se puno više EVa prodalo Edited March 14 by shuxx Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3718 Posted March 14 Zanimljivo sto imaju 1.4 motor od 68ks u plug in hibrid varijanti Ali ukupna konjaza bas ozbiljno deluje. I zanimljivo sto je primarni pogon zadnji Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 30568 Posted March 14 1 hour ago, shuxx said: Zašto nema cenovnika, već Zatražite ponudu ? Kada udjes u svaki model zasebno postoji opcija cenovnika. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 21467 Posted March 15 U Taxi službi se brzo pokažu svi problemi Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 7192 Posted March 15 Problemi u raju: Još jedan update za sve vozače ovih prelepih kanti za smeće koji su ili nisu pročitali moj predjašnji post o iskustvima posle 30.000km i servisom. Dakle bilo je par problema na komila koje sam pokusao da resim u Grandmotorsu (Beogradu) 1. Krckanje panorame 2. Pumpa koja se povremno čuje pri paljenju 3. Nece da upali 1 u 10-15 paljenja 4 Memorija sedista ne radi 5. Prekidanje bluetooth veze Posle 15 dana cekanja (auto sve vreme u servisu) Uspeli su samo da “ustanove” kvar na modulu sedista, ostalo nisu ni resili ni probali da rese Posle 3 meseca čekanja na deo (samo modul za sediste) danas sam odvezao auto da se to ugradi, pre 20 minuta me zovu da mi kazu da je njihov radnik prolazio sa katalizatorom i oštetio krilo automobila! I pita me da ostavim auto do srede kod njih da bi oni to ofarbali! Da napomenem, sada za krckanje panorame, kazu da silikonski srej u 90% slucajeva ne resava problem krckanja i da je to “fabricka specifikacija” sta god to znacilo u katalogu i kad mi su prodavali auto nigde nisu naveli da imamo muzikalnu panoramu Za ova 3 meseca cekanja, uspeo je da crkne i senzor/radar na prednjem braniku za cruise control, serviser kaze mora da je udaren, jako su osetljivi, na sta ja odgovaram da nije jer znam da nije…gde on opet, bez da je uopste pogledao auto tvrdi ma sigurno je udaren, niste vi prvi sa tim problemom… Jos jednom molim ljude koji planiraju da kupe auto, da ga zaobidju u širokom luku… što zbog samog auta što zbog servisa… Da Chery grupe Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 1084 Posted March 15 @bane1321 Nisam u toku, koji model je u pitanju? Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6906 Posted March 15 14 minutes ago, bane1321 said: Problemi u raju: Još jedan update za sve vozače ovih prelepih kanti za smeće koji su ili nisu pročitali moj predjašnji post o iskustvima posle 30.000km i servisom. Dakle bilo je par problema na komila koje sam pokusao da resim u Grandmotorsu (Beogradu) 1. Krckanje panorame 2. Pumpa koja se povremno čuje pri paljenju 3. Nece da upali 1 u 10-15 paljenja 4 Memorija sedista ne radi 5. Prekidanje bluetooth veze Posle 15 dana cekanja (auto sve vreme u servisu) Uspeli su samo da “ustanove” kvar na modulu sedista, ostalo nisu ni resili ni probali da rese Posle 3 meseca čekanja na deo (samo modul za sediste) danas sam odvezao auto da se to ugradi, pre 20 minuta me zovu da mi kazu da je njihov radnik prolazio sa katalizatorom i oštetio krilo automobila! I pita me da ostavim auto do srede kod njih da bi oni to ofarbali! Da napomenem, sada za krckanje panorame, kazu da silikonski srej u 90% slucajeva ne resava problem krckanja i da je to “fabricka specifikacija” sta god to znacilo u katalogu i kad mi su prodavali auto nigde nisu naveli da imamo muzikalnu panoramu Za ova 3 meseca cekanja, uspeo je da crkne i senzor/radar na prednjem braniku za cruise control, serviser kaze mora da je udaren, jako su osetljivi, na sta ja odgovaram da nije jer znam da nije…gde on opet, bez da je uopste pogledao auto tvrdi ma sigurno je udaren, niste vi prvi sa tim problemom… Jos jednom molim ljude koji planiraju da kupe auto, da ga zaobidju u širokom luku… što zbog samog auta što zbog servisa… Da Chery grupe a ti si taj Malopre gledao na fb klipove, pumpa ne vrti, pumpa struze A ni za panoramu mi nije jasno kako krcka Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9957 Posted March 15 Vise skripuce, uglavnom siber, al kazu da je to normalno jer naleze na zaptivnu gumu pa trenje itd pa zadovolni kupci podmazuju svako malo sprejevima.Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 7192 Posted March 15 55 minutes ago, darkman14 said: a ti si taj Pu, pu, pu... Pomeri se sa mesta! 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 5805 Posted March 15 8 hours ago, bane1321 said: Problemi u raju: Još jedan update za sve vozače ovih prelepih kanti za smeće koji su ili nisu pročitali moj predjašnji post o iskustvima posle 30.000km i servisom. Dakle bilo je par problema na komila koje sam pokusao da resim u Grandmotorsu (Beogradu) 1. Krckanje panorame 2. Pumpa koja se povremno čuje pri paljenju 3. Nece da upali 1 u 10-15 paljenja 4 Memorija sedista ne radi 5. Prekidanje bluetooth veze Posle 15 dana cekanja (auto sve vreme u servisu) Uspeli su samo da “ustanove” kvar na modulu sedista, ostalo nisu ni resili ni probali da rese Posle 3 meseca čekanja na deo (samo modul za sediste) danas sam odvezao auto da se to ugradi, pre 20 minuta me zovu da mi kazu da je njihov radnik prolazio sa katalizatorom i oštetio krilo automobila! I pita me da ostavim auto do srede kod njih da bi oni to ofarbali! Da napomenem, sada za krckanje panorame, kazu da silikonski srej u 90% slucajeva ne resava problem krckanja i da je to “fabricka specifikacija” sta god to znacilo u katalogu i kad mi su prodavali auto nigde nisu naveli da imamo muzikalnu panoramu Za ova 3 meseca cekanja, uspeo je da crkne i senzor/radar na prednjem braniku za cruise control, serviser kaze mora da je udaren, jako su osetljivi, na sta ja odgovaram da nije jer znam da nije…gde on opet, bez da je uopste pogledao auto tvrdi ma sigurno je udaren, niste vi prvi sa tim problemom… Jos jednom molim ljude koji planiraju da kupe auto, da ga zaobidju u širokom luku… što zbog samog auta što zbog servisa… Da Chery grupe U kom kineskom modelu je reč ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5160 Posted March 15 (edited) 29 minutes ago, moron said: U kom kineskom modelu je reč ? 行桑佐扎尼桑措 A onda u prevodiocu citaj kao domaci kinez sa losim akcentom Edited March 15 by ISV_01 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 7192 Posted March 15 @moron Tiggo 7 pro 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
srdjos 2287 Posted March 15 On 3/14/2026 at 1:56 PM, shuxx said: Zašto nema cenovnika, već Zatražite ponudu ? svakako ga nećeš kupiti danas mi se preko puta kuće parkirao ovaj mališa, malo sam ga zagledao, ne deluje nimalo loše a i ne izgleda kao nilski konj pored drugih auta https://byd-auto.rs/modeli/byd-atto-2-dm-i/ simpatičan autić u tom moru azijata 1 italiano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 21467 Posted March 15 7 minutes ago, srdjos said: svakako ga nećeš kupiti danas mi se preko puta kuće parkirao ovaj mališa, malo sam ga zagledao, ne deluje nimalo loše a i ne izgleda kao nilski konj pored drugih auta https://byd-auto.rs/modeli/byd-atto-2-dm-i/ simpatičan autić u tom moru azijata taj mi je prvi na spisku, ili dolphin Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivica su 383 Posted March 21 Imao sam prilike da se nedelju dana družim sa novim MG ZS hibridom tokom poslovnog puta u V. Britaniji ( reant a car), pa da malo podelim utiske. Prvo, brend kao brend je izuzetno popularan ovde, MG-a na ulicama koliko hoćeš. Valjda ga ljudi prihvataju kao svoj brend i imaju poverenje, pojma nemam. Ostale kineze ( sem možda par BYD-a ) i nisam nešto viđao. Ukratko o autu. Kombinovano elektro + 1.5 benzinac, isporučuje skoro 200ks. Kreće na struju, u nižim brzinama ide na struju, pri jačem pritisku gasa poleće, nema zastoja i štucanja, menjač je fantazija, uopšte se ne oseti promena brzine, verovatno ta kombinacija sa el. motorom pegla te prelaze, nisam školovan, ali dobro radi . Kočnica skoro da ne mora da se koristi, koči sam pri puštanju gasa. Zaista jedno fino iskustvo. Za mene je ovo novo, pa nemam sa čim da poredim. Od mene, motorizacija i menjač, čista petica . Oprema je bila baš visoka, veliki ekrani, automatska klima, 360 stepeni kamera, elektro sedišta, koža i na tabli i na sedištima, doduše eko koža itd. Ekran je brz i responzivan, nije kao na prvim MG-jevima ( na recenzijama su se žalili da je spor ). Auto je prostran, čak i prevelik za moje standarde. Ogroman je gepek, ima dosta mesta pozadi. Oko enterijera bi se moglo polemisati. Iako sve deluje kvalitetno, malo je i čudno. Sedišta su za moj pojam tvrda i neudobna, nasloni za lakat takođe tvrdi i neudobni. Nekako je sve lepo na oko, a loše za korištenje. Pozicija za volanom je čudna. Meni je levo koleno udaralo u centralnu konzolu i to nije bilo ni malo prijatno. Ali imajte na umu da je ovo UK izvedba sa desnim volanom, pa je možda sa levim nešto bolja situacija. Sve u svemu, iako je enterijer lep i funkcionalan, imam par ozbiljnih zamerki. I konačno vožnja. Kao što rekoh, motorizacija i menjač 5/5, ali sam užitak u vožnji, možda je do mog subjektivnog osećaja za desnim volanom, ali ja se ne sećam kada sam se ovoliko loše osećao u nekom autu. Mislim da je ovo čak pri put da sam vozio ispod ograničenja, jer sam se jednostavno bojao da vozim brže. Pri 80 km/h, po starim putevima ( koji iskreno baš i nisu nekog kvaliteta ), buka od točkova je ogromna, kada se vozi na struju, čak je malo i jezivo koliko se sve čuje, pa i krcka prilikom svakog udara u rupu i neravninu. Na manjim a uzastopnim neravninama auto poskakuje. Tvrdo je trmovan, ali mu to ne daje bolje ležanje na putu... zapravo, daje mu samo na neudobnosti. Na autoputevima, pri brzinama od 120 km/h, osećao sam se izuzetno nebezbedno, kao da nemam kontrolu nad autom, kao da će da poleti svakog trenutka. Izuzetno loše iskustvo. Da li je do loše zvučne izolacije ili do lošeg ogibljenja, ne znam, ali nešto prosto nije u redu. Možda je prosto ovaj motor prejak, koliko god to smešno zvučalo, za ovako trimovan auto. U svakom slučaju, iskustvo u vožnji, baš loše . A možda je opet do mene, ne vozim SUVove, možda je i kod drugih ( bar ovih jeftinijih ) slično ( moj rumunski krosover ne računam u SUV, ipak se u njemu sedi nisko kao u normalnom autu ). Evo i sličice: 8 1 ISV_01, Dzimbo, bane1321 and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9957 Posted March 21 Kinezi definitivno ne znaju da podese vesanje auta kako treba, barem u vecini slucajaSent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9957 Posted March 22 Obisao vecinu kineza na sajmu. Ono sto je vredno pomena je BYD , koji definitivno odskace od drugih kineza po dizajnu enterijer najvise. Hteo sam da uporedim Arizo8 i bud seel 5 (valjda) , definitivno BYD. Kvalitet, stil enterijera vuce malo vise ka evropskom, svedeniji sa ukusom, u moru kineza. I naravno BYD dolphin surf EV, prijatno sam se iznenadio koliko ustvari taj model ima mesta u kabini s obzirom na spoljasnji izgled. Na slici ispod levo 190cm vozac, desno 180cm suvozac i ja pozadi 180cm iza vozaca koliko mesta za noge i za glavu do krova. Takodje, ovaj Delfon pre EV pande kao kuca. BYD je ozbiljan brend sa ozbiljnim modelima u odnosu na druge kineze koje sa pogledao. Sent from my SM-S926B using Tapatalk 4 shuxx, Dzimbo, silenci and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25773 Posted March 22 2 hours ago, knezevic76 said: I naravno BYD dolphin surf EV, prijatno sam se iznenadio koliko ustvari taj model ima mesta u kabini s obzirom na spoljasnji izgled. Reper su nam cesto postali predimenzionirani Crossoveri. Ali taj BYD uopste nije mali, posto se svuda pominje da je u pitanju elektricni gradski "autic". Kacio sam negde - 4 metra duzine, 2.5m medjuosovinskog, 172 cm sirine, oko 310l gepeka. I tezak 1.3-1.4 tone. Nesto od toga su parametri koje je ranije imala Compact klasa . Da kazemo neki Subcompact novijih generacija. 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9957 Posted March 22 Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2838 Posted March 22 a Zekr,kakvi su oni,deluju ozbiljno Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9957 Posted March 22 Video sam guzvu oko zeekr 001, kopija panamere i to je sto se njih tice. Generalno, vidis par kineza i video si sve. mislim, sve je to sta se kome vise svidi, materijali, performanse, podaci, bling bling, ali, pravo je pitanje kako se sve to ponasa na putu?Utrkuju se , kao nekad sa mobilnim telefonima, koji ce brze da se napuni i kome duzi duze baterija.Realno ako se pogleda, da se sklone bedzevi sa modela i poredjaju svi na jedno mesto, evropska konkurencija, ovako laicki gledano, moze da zatvori fabrike.Skoda mislim da ima saradnju sa BYD, na zrenjanincu im je servis na istoj adresi sa skodom (mozda gresim), i kad se uporede cene i modeli jednih i drugih i sta nude sve je jasno.A opet, sednem u Tonale i prelep volan, mini Stelvio osecaj u kabini a verujem da je na putu , lezanje, ponasanje...tri klase iznad u odnosu na masu kineza. Mazde isto, lepi volani, enterijeri.Ja sad da imam 25000€ da potrosim na auto i onda imam Pandu EV, C3 EV, BYD dolphine i Dongfeng EV (zaboravih mu ime, mozda me izvuku na nagradnoj igri ) tesko da bi se odlucio za evropske modele u tom cenovnom rangu.Licno, i dalje bi mi bilo tesko da se odlucim da dam novac za kineza, mozda samo BYD bi dolazio u obzir.Sent from my SM-S926B using Tapatalk 3 bane1321, italiano and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 1084 Posted March 22 Byd je vrh! Sedeo sam u Atto 2, Atto 3 i Seal. Najblizi su evropskom dizajnu, mozda i ispred. Svideo mi se i Dongfeng Forthing. 3 knezevic76, shuxx and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites