Jump to content
Goran
neshaoct

Kineski Chery, MG, Geely, BYD i zvanično stigao u Srbiju / Kineski automobili

Recommended Posts

Treba proveriti te plastike u kinezima. Ne bi me cudilo da je ona najjeftinija reciklirana koja ispusta svakakvo djubre iz sebe. A secamo se svi kineskih igracaka, od platna do plastike koje su zabranjene u EU zbog toksicnosti.
Samo kazem.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Pisao sam već, da mi je na prvu Dongfeng za dva koplja ispod Čerija i Džilija!

Plus za tu cenu i Čeri i Džili nude mnogo više, pre svega, bezbednosne opreme!

Jbt koje vreme je doslo kad se ovoliko prica od kineskim vozilima:rolleyes: ja se sve nadam da ce nesto zamreti taj čang ling ping dong fazon kola ali oni sve vise gruvaju i plasiraju na nase trziste, realno samo par modela mi se vizuelno svidja ako mogu reci da mi se svidjaju posto mi generalno ovaj dizajn automobila zadnjih godina ne prija ni kod jednog proizvodjaca ali kinezi su mi bas bezlicni i monotoni, svi lice jedni na druge bas ih ne varim nikako, mozda su dobri, nude dosta svakako za taj novac ali nesto ne volim sto ih sve vise vidjam na ulicama.

2 hours ago, igor0511 said:

Ja sam juce seo u Dongfeng Forthing T5 Evo hibrid (koliko ime sunce ti) jer mi se bas svidjao sa slika.

Uzivo je jos lepsi, podseca me na Cayenne i ona zelenkasta boja je prelepa. Za oko 35000e ima hibrid od 200+ ks i najjacu opremu sa panoramom.

Ali kvalitet materijala je daleko ispod Atlasa.  Bas sve deluje plasticno, da ne kazem kineski. Vrata se napred ok zatvaraju, ali nazad ima metalni zvuk koji je cak i moja supruga primetila.

Tako da sam malo razocaran, ocekivao sam i vise

A kakve su mu onda kočnice? 

Da se ne rastrese sav na 150 km/h

Podsetio me na Peda motor :D taj nivo krutosti materijala. Doduse Peda je bila 1500e za upside down viljusku i LED farove pa joj covek i oprosti.

4 hours ago, bane1321 said:

Plus što ima miris na kinesku prodavnicu 

Vala bas, sedista me podsecaju na one Jysk “gejmerske” stolice na koje 3x sednes i krene da se ljusti eko koza, a tako i mirisu.

Steta, bas lepo izgleda auto, ali nisam siguran da bih mu oprostio ovakav nekvalitet materijala

Ako ćeš novi RAV sa AWD pogonom, a dovoljan ti je skaj na sedištima, to je 49.490 € :) Ako bi da ima prirodnu kožu, takav ima cenu od "samo" 56.900 € :) 

9 hours ago, OMP said:

Jbt koje vreme je doslo kad se ovoliko prica od kineskim vozilima:rolleyes: ja se sve nadam da ce nesto zamreti taj čang ling ping dong fazon kola ali oni sve vise gruvaju i plasiraju na nase trziste

Bolje ti je da na vreme prihvatiš realnost i spremiš se za prodaju polovnjaka.

Izasao i test za one koji imaju stomak da slusaju ovog :D 

Meni je gori i od onog sto je kupio FX i posvetio ceo kanal njemu

ja sam izdrzao do dela kada je zaglavio bukvalno na zadnjem sedistu i pricao kako ima mesta :D 

Deluje mi da pokusava da se dodvori svakome ko mu da da testira kola pa ih onda basnoslovno hvali. A pride je fascinantno koliko netacnih informacija ispljune

Edited by igor0511

5 hours ago, igor0511 said:

za one koji imaju stomak da slusaju ovog

Meni je gori i od onog sto je kupio FX

Danas svako kome to padne na pamet, uzima kameru i pocinje da snima. Bez obzira na prethodno tehnicko znanje, iskustvo, sposobnost da nesto prezentuje na interesantan nacin, "tecno" za gledanje...

Od svih ovih silnih (nazovi) Youtube-ra sa nasih prostora, bukvalno ni na prste jedne ruke ne mogu da nabrojim one koji su bar meni vredni paznje.

Da ne pricam o tome koliko pojedini deluju smesno, dezinformisano i neozbiljno vec na prvu, da mi nije jasno ko uopste to moze da gleda ili jos gore prati :) .

Od domaćih "YT testera" automobila ne postoji nijedan da je vredan pažnje. Na žalost. Od onih koji se bave automobilskim temama, Igor Turbo Priče, malo Borko i mooožda još neko. Ostalo je tuga božija. I na žalost pokojni Mirko Rašić legenda.

Kada sam već uzeo Stelvia pa ajd rekoh da vidim domaće testove. Blagi užas. Lupetanja, gađanje nekim karakteristikama koje nemaju blage veze. Najfascinantniji mi je bio neki, i ime sam mu zaboravio, snimak 10 minuta, on vozi Stelvia i lupeta neke gluposti a kamera sve vreme snima njega kako se on lepo obukao. Katastrofa. 

Maju sam par puta odgledao i rešio da ne klićem više na "njene" klipove.

Aj što fura neki Pink fazon stajlinga, još i toliko površno i loše priča o kolima da je bukvalno "sexy doll" u celoj priči.

Da joj bar neko stručniji napiše tekst, recenziju pa da zvuči ozbiljnije.

2 hours ago, MiloshBg said:

Kako svi znamo ko je Maja? :ph34r:

Apiš me za ...

:stuart:

Kad vec offujete... Ako bih vec morao da se odlucim od svih tih ostalih - radije bih birao mag. ing. mech. Saru Ugrinic.

Barata i sa klasicnim podupiracem haube, a kako to izgleda iz današnje perspektive modernih automobila, mozete pogledati u narednom videu :D :

Edited by Ivan

1 hour ago, Ivan said:

Apiš me za ...

:stuart:

Kad vec offujete... Ako bih vec morao da se odlucim od svih tih ostalih - radije bih birao mag. ing. mech. Saru Ugrinic.

Barata i sa klasicnim podupiracem haube, a kako to izgleda iz današnje perspektive modernih automobila, mozete pogledati u narednom videu :D :

Ova devojka deluje kao da izuzetno dobro razume materiju u kojoj priča. Tako da joj svaka čast !

@moron

Lepo napisah iznad da je mag. ing. mech. :D

A i neko vreme je radila sa Jurom Sebaljem (i ekipom) u "Auto Marketu", dok on nije krenuo sa svojim zasebnim "Auto Show".

Šta radi magistar bre mašinstva u Auto marketu.... To kod nas radi Maja, daj bože da ima neku višu u najboljem slučaju B)