Ivan 25557 Posted February 6 Logicno kao i PHEV SUV , koji se aka po gradu umesto nekog manjeg autica. Ali to je moderna auto industrija i moderni trendovi - nema tu mnogo logike, samo sto veci profit. 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9836 Posted February 6 Sa čeri grupe koiranoPostovane kolege, jedna bitna informacija za sve vlasnike i one koji razmatraju kupovinu pHev Chery vozila. Prilikom test voznje Arriza pHev, proverili smo kako auto izgleda ispod. Ovo je stanje kucista baterije, i nosaca kucista. Auto ima 18.000 km. Ne ulazim u to kako je vozen, nije tema price. Ove slike sam poslao u Grand motors, objasnio im kako izgleda njihovo vozilo nakon 18.000 km sa jasnim sledecim upitom:Da li bi garancija bila prihvacena, da imam problem sa baterijom, a da je ovo vozilo sa slika moje koje sam vam doterao ?Odgovor mozete videti na slikama. U ovom slucaju garancija NE BI BILA PRIHVACENA. E sad, s obzirom na nase puteve, svakodnevnu mogucnost da se na putu predje preko cigle, kamena od nekog odrona, limenke, divlji lezeci policajci, a da je kuciste baterije u istom nivou sa pragovima vozila, prakticno najizlozeniji deo, po meni je prosto nemoguce izbeci ovakav vid ogrebotina ili cesanja kucista baterije. Sto prakticno znaci za garancija nije 8 godina, vec dok prvi put ne zakacite kuciste baterije, i nakon toga vise nema garancije na bateriju.Poslao sam im dodatni mail, da je ovo kuciste koje je upravo i predvidjeno da stiti bateriju, i da mi jasno kazu da li je to njihov zvanican stav, kako bih se obratio proizvodjacu direktno, i proverio da li takav uslov garancije dolazi od proizvodjaca koji javno izvodi testove da bi pokazao koliko je baterija dobro zasticena, ili je to stav Grand motorsa (i ako unapred znam odgovor).Sent from my SM-S926B using Tapatalk 2 TheWickerMan and sokratbg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3711 Posted February 6 Nisu oni racunali na nase puteve i uslove Npr dosta kola nema svetla za maglu Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 7173 Posted February 6 @igor0511 Arizo sa strane pljunuti Reno Talisman 2 igor0511 and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3711 Posted February 6 Uzeli sta im se svidja, ali nisu mogli da se dogovore koji izgled prate Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5131 Posted February 6 Jbga, zato gledati auto sa klirensom, makar i sa AAA tipom baterije 2 igor0511 and Dzimbo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 1033 Posted February 6 7 hours ago, ISV_01 said: HS i ZS su najpopularniji od MG-a na trzistu. Retko koji MG3 (limuzina) da sam video kod nas. Cherry i Geely su od tih vecih kineza najzastupljeniji sa svim automobilima. Onaj Donfeng ne bih ni pogledao, prvo znak im je zasu, a pozadi na kolima imas pola latinicnog pisma ispisano DFNG pa oznaka motora. KGM od kineza izgleda kao da je neko od kontejner kucice pravio kola zbog izrazito kockastog oblika. Licno mislim da Cherry i Geely nude najvise po pitanju vecih vozila, sto se tice samih kineza. KGM je juznokorejski brend, bivsi SsangYong 2 Woodoo and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 1033 Posted February 13 Stigao i BYD Atto 2 hybrid: https://byd-auto.rs/modeli/byd-atto-2-dm-i/ 1 Misha87 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20938 Posted February 13 Heh, beše ovih dana vest kako je u nemačkoj popust na Atto 2, 11500 eur, pa mu je cena sa popustom oko 25000 eur.... Dobar autić, pored Dolphina .... Dobra kombinacija Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 1033 Posted February 13 @moron Cenjeni kolega, molim misljenje za Atto 2 ako ste ga kojim slucajem testirali... P.S.ova hibridna varijanta nije losa, ubrzanje 7.5sec, max brxina 180 km/h, ukupni domet 1000 km, kao Dacojzla! Jedino je cena jaka, 28000, mada mi se cini da ce biti popusta... I vizuelno je dopadljiv, posebno ovaj plavi u stilu "a la pijani 500l" 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 5719 Posted February 13 Nisam imao prilike ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 1033 Posted February 13 @moron Mislio sam da pratis trendEve...oprosti! @moron Planiram uskoro da posetim Renault/Dacia salon, i premerim Duster, Bigster, Captur i Symbioz. Imam kosmare da cu dobiti napad klaustrofobije u Dasterki, koji mi je za sada favorit... 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20938 Posted February 13 Nije stigao da ga testira, al ne brini, uskoro će mu uzeti meru.... Cenim da će cena dobiti neki akcijski popust, npr "sajamskih" 1999 eur ili sl.... 1 italiano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9836 Posted February 14 Sa FB grupe, mozda ce nekome znaciti, Tigo 7Sent from my SM-S926B using Tapatalk 1 italiano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3711 Posted February 14 Problem je isti kao sa 500L pre 12-13 godina. Kupili su ih ljudi koji ne bi nikada razmotrili nova kola da nije bas takva ponuda naisla. I onda ocekuju da je taj auto neunistiv i da mora sve da bude savrseno dok je realnost svuda drugacija 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20938 Posted February 14 Razočaravajuće, brzo će se proširiti. Mreže danas brzo šire loše vesti. Expressnoooo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9836 Posted February 14 Problem je isti kao sa 500L pre 12-13 godina. Kupili su ih ljudi koji ne bi nikada razmotrili nova kola da nije bas takva ponuda naisla. I onda ocekuju da je taj auto neunistiv i da mora sve da bude savrseno dok je realnost svuda drugacijaDaleko je skuplji 9vaj Tigo od 500l, plus, ovde izgleda posle prve zime se pokazalo da karoserija nema osnovnu farbu nanetu a nije ni pocinkovan ili galvaniziran Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2830 Posted February 14 On 2/4/2026 at 6:58 PM, Ivan said: U kom smeru ide ovaj svet, ne bi me zacudilo da "pripremu vozila" uskoro vidimo i za polovnjake . pa i za zenke mora prvo priprema za rad 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 7173 Posted February 15 Problem jeste što su ljudi kupili većinom prvi Novi auto i onda se ponašaju neracionalno uglavnom pravdajući sebe što su dali toliku lovu. Elem meni je simptomatičnije koliko ljudi (kupci) praštaju dilerima ili brendovima nedostatke. U najboljem slučaju će kukati po mrežama, ili samo pozvati uvoznika koji će generički sati odgovor da je sve to normalno. Pa jbt piši mailove proizvođaču, budu dosadan, preti, uzmi advokata... Valjda nisu našao lovu na drvetu, a i da jesi, tvoja je! Ne, svi očekuju da će neko drugi da bije njihove bitke. Eno na Toyota forumu se svi žale na toj isporuke i niko, ništa (sem kukanja) ne čini! Nego kriv prevoznik, carinik, Ursula... Pa nisi ugovor potpisivao sa prevoznikom, carinskom ili Ursulom fon den lajn (il već kako se vika)... Pa znam da ne možeš da ubrzaš isporuku, ali bar uzvici jedan servis gratis... Ali jok, pre ćemo da sedimo ispred kompjutera i kukamo nego li da dignemo glas. Ali... Itekako ćemo se venčati sa bakom na pijaci za dva kola jabuka i deset dinara! 3 1 shuxx, igor0511, knezevic76 and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9836 Posted February 15 Nisam razumeo poslednju recenicu bas najbolje Sent from my SM-S926B using Tapatalk 4 Ivan, Dzimbo, italiano and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 7173 Posted February 15 Jbg prokleti autokorekt - cenjkati! 1 italiano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9836 Posted February 15 Dobro je, pomislih da si zastranioSent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25557 Posted February 15 1 Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3711 Posted February 16 Ja sam juce seo u Dongfeng Forthing T5 Evo hibrid (koliko ime sunce ti) jer mi se bas svidjao sa slika. Uzivo je jos lepsi, podseca me na Cayenne i ona zelenkasta boja je prelepa. Za oko 35000e ima hibrid od 200+ ks i najjacu opremu sa panoramom. Ali kvalitet materijala je daleko ispod Atlasa. Bas sve deluje plasticno, da ne kazem kineski. Vrata se napred ok zatvaraju, ali nazad ima metalni zvuk koji je cak i moja supruga primetila. Tako da sam malo razocaran, ocekivao sam i vise 2 knezevic76 and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites