darkman14 6449 Posted March 10 Page about all cars | The Zotye M300EV is an all-electric compact MPV produced by the Chinese automaker Zotye Auto, from 2010 till 2013. It is based on the Zotye... | Instagram ovo kod nas fali... Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3389 Posted March 11 Meni se svidja onaj Jetour G klasa kineska Mislim da je model Tank 300 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21165 Posted March 11 1 minute ago, igor0511 said: onaj Jetour Pre 15 godina, dok smo vozili Stilo - znam da je Yatour u to vreme medju vlasnicima bio vrlo pozeljan i ne tako jeftin digitalni emulator CD sarzera (xCarLink, Yatour...). Salu na stranu, pisao sam, skoro na BG delu autoputa natrcah na ovu marku. Model Dashing, na nasim tablama. Konkretno taj njihov model mi je danasnja tipicna copy/paste Crossover pojava, koja mi nije probudila ni trunku bilo kakve emocije. Sto se kaze, najgori moguci efekat. Imaju i onu neku kopiju Range Defendera, a u pitanju je sub-brand marke Chery. 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3389 Posted March 11 Da, da, Defender je cini mi se T2 model. Meni su nekako simpaticni, iskopiraju sasiju i onda nabudze na to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6449 Posted March 11 Licno mi je favorit Aito M9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19042 Posted March 11 Jel to kao ovaj u videu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 690 Posted March 18 https://biznis.rs/vesti/srbija/predstavljena-pet-modela-byd-e-automobila-na-srpskom-trzistu/ Cene vise nego konkurentne... Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3389 Posted March 19 (edited) Kinezi ce da dominiraju u elektricnim vozilima. Ovaj BYD zvuci odlicno osim sto ima najgluplje ime od svih vozila iz Kine iako je konkurencija za to ogromna Edited March 19 by igor0511 Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6449 Posted March 23 E ono sto je meni iskocilo zanimljivo... na mobile.de gomila EHS-a sa malim km po vise pristojnim cenama. Evo neka sredina https://suchen.mobile.de/auto-inserat/mg-ehs-phev-luxury-leder-sh-navi-acc-voll/419071212.html?utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android_vip&utm_medium=social&utm_source=other isto tako ima i lynk&co za ispod 20k to su sve phev automobili. +MG je jedan od prodavanijih auta u britaniji Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3389 Posted March 23 Ne drzi struja cenu nikako. Ja vec duze razmisljam o Cooperu SE iz inostranstva, prakticno bi sam sebe otplatio za 4-5 godina kroz gorivo 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21165 Posted March 25 Procenjuje se da ce BYD ove godine prodati izmedju 5 i 6 miliona vozila. Kineski proizvođač električnih vozila pretekao Teslu sa prodajom od 107 milijardi dolara Prodaja kineskog proizvođača električnih vozila BYD-a premašila je prag od 100 milijardi dolara prvi put, nadmašivši američkog konkurenta Teslu, javlja Anadolu. Prihodi kineske kompanije porasli su 52,7 posto u periodu oktobar-decembar prošle godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dosegnuvši 274,9 milijardi juana (38 milijardi dolara), navodi se u saopštenju kompanije. Neto dobit BYD-a u istom je razdoblju porasla za 73,1 posto na godišnjem nivou na 15 milijardi juana (2,1 milijardu dolara). Za celu 2024. godinu prihodi kompanije porasli su 29 posto u poređenju s 2023, dostigavši 771,1 milijardu juana (107 milijardi dolara). U istom razdoblju neto dobit kineskog proizvođača iznosila je 40,3 milijarde juana (5,4 milijarde dolara), što je rast od 34 posto. Premašivši godišnju prodaju od 100 milijardi dolara, BYD je prvi put nadmašio Teslu, koji je ostao na prodaji od 97,7 milijardi dolara. Tesla se suočava s padom prodaje u SAD-u i Evropi, uglavnom zbog kontroverzi oko političkih stavova vlasnika Ilona Maska. BYD je prošle godine isporučio 4,27 miliona vozila (potpuno ili delimično električnih) i procenjuje da će ove godine prodati od pet do šest miliona vozila. Preuzeto sa: https://n1info.rs/biznis/kineski-proizvodjac-elektricnih-vozila-pretekao-teslu-sa-prodajom-od-107-milijardi-dolara/ 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3389 Posted March 25 Pun je Internet clanaka o tome. BYD ozbiljno dere Teslu i pride pravi superautomobil za razliiku od Tesle. I offroad koji je zaista offroad Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21165 Posted April 10 BYD ostvario rekordnu kvartalnu dobit Kineski proizvođač električnih automobila BYD u prvom ovogodišnjem tromesečju, prema preliminarnim podacima, ostvariće između 8,5 i 10 milijardi juana dobiti (1,09 milijardi evra), što je kvartalni rekord. To predstavlja međugodišnji rast između 86 i 119 posto. Kompanija je isporučila više od milion automobila u prvom tromesečju uz brzo rastuću prodaju. Prodaja potpuno električnih putničkih vozila porasla je za 39 posto na 416.388 vozila, javlja francuska novinska agencija AFP. Ali trgovinski rat obećava pogoršanje situacije. SAD je uveo carinu od 25% na sav uvoz automobila, a odnosi između dve strane su zategnuti. U međuvremenu, EU navodno istražuje da li je kineska vlada dala nepoštene subvencije za BYD-ovu prvu evropsku fabriku u Mađarskoj, gde bi proizvodnja električnih automobila trebalo da počne ove godine. BYD je prošle godine ostvario rekordan prihod od 777,1 milijardi juana (99 milijardi evra). Time je kompanija pretekla svog najvećeg konkurenta, američku kompaniju Tesla. Neto dobit je takođe bila rekordna i iznosila je 40,3 milijarde juana (5,1 milijardu evra). Preuzeto sa: autoblog.rs Quote Share this post Link to post Share on other sites