Jump to content
Goran
neshaoct

Kineski Chery, MG, Geely, BYD i zvanično stigao u Srbiju / Kineski automobili

Recommended Posts

Na žalost, nisam ih ja puno probao, a i da jesam, zaista ne bih znao kako da ih rangiram :) Svaki ima neke svoje benefite ( a i mane ), a sve zavisno od ugla posmatranja. A često je to u nekoj meri i samo obična lutrija, bez razlike da li pričamo o kineskim ili drugim brendovima. Svakako ne bih unapred precrtao Kineze. Ali bih i za eventualno slične pare pre uzeo "Nekineza".

stigao je on odavno :) 

bio je vec na nekom predstavljanju u Nisu iili Krusevcu.

Ja sam im pisao pre jedno 3-4 meseca ali nisu odgovorili gde im je salon. Inace jako lici na q5

Meni izgleda kao i svaki drugi pickup, kako da su svi radjeni na istoj masini :D 

Inace moram da ishejtujem Geely opet za Starray posto citam o motorima i platformama :D Nigde drugde se ne prodaju sa motorom iz Coolray-a i uopste ne kontam u cemu je fora. Bas bih ocekivao da dodju sa 2.0T i napadnu ozbiljan deo trzista, a oni dolaze sa kolima koja su mozda i gora ponuda od Atlasa. Ne razumem. Ako neko konta voleo bih da mi objasni.

Edited by igor0511

ima i cherry 2.0T, takodje i u hibrid varijanti ali ih nema ni u najavi na nasem trzistu. 
ne mogu da prodju eko norme za EU a bili bi ozbiljna konkurencija.

Ali i cena bi im bila konkurentna, oko 45k.

Iz mog ugla, licno mislim da je Link&Co najkompletnija kupovina (kao i Atlas pro). Ostalo su kompromisi.

Bas steta. Ja bih pre isao da ne uvozim Starray nego ovako da budzim sa “pogresnim” motorom. A slazem se za Link & Co, preozbiljno deluje auto, mada mi nije nesto na oko.

Sledeći korak u osvajanju, preuzimanje zapadnih proizvođača i dobavljača automobila koji su u problemu kako i dodatno podigli svoju reputaciju.

1737153703060.thumb.jpg.56a0255e597244edc9592304f31b2af0.jpg

Posle toga ide postavljanje globalnih standarda dominacijom u proizvodnji električnih vozila, što bi dodato otežalo prilagođavanje evropske konkurencije.

Čudno da iznese ovoliko zamerki, neobično za njega:

Pogledah posle cenovnik i vidim da lumbalnu podršku (samo za sedište vozača) ima samo verzija sa 2,0 motorom.

Čini mi se da su u cenovniku dati NEDC podaci o potrošnji, tako da mi deklarisanih 8,3 po NEDC za mešoviti režim za 2,0 deluje previše za današnje vreme za 2,0 benzinca sa AWD. Samo kao poredjenje, novi BMW X3 sa 2,0 benzincem ima deklaraciju za mešoviti ciklus (i to po WLTP) od samo 6,9 litara ( ako je na točkovima od 18" ), što bi po NEDC možda bilo i jedva 6 litara :).

https://cdn.kmag.net/public/data/www-docs/20000/17209/SRB-Starray-Cenovnik-13-12-2024v1.pdf

Ma ja tog lika uopšte i ne gledam,em nije stručan em je rekla kazala,ono,pozove nekoliko njih telefonom i pita šta da kaže...voli aute ale se ne razume previše...

Inače radi i na Shopsteru isto to sa frižiderima i veš mašinama...

To je tačno, ali, on zaista nikada ovoliko primedbi na predstavljanju nekog modela nije izneo. Pa ni onda kada je za to zaista bilo mesta.

I nije mi stoga jasno šta su bile stvarne pobude za ovako veliki broj primedbi na temu ovog vozila.

Ovako gledajuci video i mene blago cude neke stvari:

Hauba nema amortizere, motor nema plasticne zastite, gepek se rucno otvara, manja garancija nego Atlas. 
Ne razumem sto takvi sitni propusti za mozda 20-30e razlike u ceni. 

Meni ih nije previse napljuvao, sta znam, video sam i njegove ostrije testove

To je sve smece jer ih oni uniste vec u prvoj drugoj godini i naravno ne priznaju garanciju jer je greska vlasnika ;) zato i imaju toliko brendova ... oni su bukvalno retardirani roboti na baterije sa dodatim pridevom prevaranta ;) Mrzim kineze , najgora suvisna nacija na ovom svetu.

Edited by nemanja84bg

@nemanja84bg Dok se evropljani i ameri spajaju medjusobno ne bi li izbegli da im fabrike i brendovi ne propadnu, kinezi prave imperiju. Mogu njih da sputavaju i odlazu da se pojave na tržište EU i USA ali njima je dovoljno trziste Kine i Indije, cca 2,5 milijarde tako da zime nema. 

Cinjenica koja im najviše ide u prilog je cena novih automobila i onog sto se dobija za taj novac. Takođe su im zamerali bezbezdnost ali na testiranjima Euro Ncap testa većina njih je zavrsila sa maksimalnih 5 zvezdica. 

A sto se tiče same nacije, bezveze je pisati da neku naciju mrziš ili ne, to treba zadržati za sebe. Meni su eto oni draži od ovih koji naginju ka zapadu jer od žutih još uvek možeš videti prave vrednosti dok su ovi koji naginju ka zapadu sve bolesniji i nameću pogrešne i odvratne stvari. 

Edited by Axic

Nece oni nikad izvesti kvalitetan proizvod jer im se ne isplati, nece ni drugi i sad imamo cene koje su ogromne naspram kvaliteta koji odredjeni brend pruza, napravice oni kvalitet kao i ostali ali ... samo za pokvarene zmije iliti neki njihovi tajkuni i ostali drzavni cinovnici. Uvek ce maksimalnu cenu platiti neko kao sto su obicni ljudi, obicni ljudi pokrivaju smece sa vrha i to je to.