dasabaja 0 Posted March 1, 2010 Nisam nasao nista na ovu temu pa otvaram novu, uz konsultaciju sa administratorom.Naime, vozim trenutno Yugo 45 (ocekujem Punta za nekih 10-ak dana). Iz pomenutog Juga malo malo pa neko krade benzin. Zavuku crevo, pokupe i cao.Ono sto me zanima je da li je to moguce uraditi na Puntu mk2b? Ima li nekakva zastita od toga tipa nalivno crevo u obliku slova S, neka mrezica na putu do rezervoara...tako nesto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted March 1, 2010 kljuc na poklopcu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mishkom 0 Posted March 1, 2010 Ja na puntu i nemam cep sa klucem, mada mi se jos nije desilo da nestane goriva, hvala bogu Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 636 Posted March 2, 2010 Ne pomaže ključ, ja sam sve pokušao dok sam vozio juga. Izgleda da je rešenje voziti dizel, ili parkirati u garaži - barem dok cigani ne krenu da friziraju dačije 1.5 DCI u one svoje freze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9704 Posted March 2, 2010 Nisam čuo da je nekom izvučeno gorivo na Puntu.Kod Stila znam da ima rešetka dole, tako da nikakvo crevo kojim bi pokušao da izvuče gorivo ne može da prođe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
*mishko* 1 Posted March 2, 2010 I ja sam na mojoj Z10 (Punto mk2b) imao obican cep rezervoara.Skoro sam kupio u Zastavinom servisu cep sa kljucem, kostao je negde oko 1200-1300din. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dasabaja 0 Posted March 2, 2010 Imao sam ja na Jugu poklopac s kljucem...tacnije dva. Rasture ga ko nista.Jedino ako je nalivno crevo u "S" ili ako ima neka resetka... Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted March 2, 2010 ako ti bas znaci navatacu neko crevo pa cu da probem sutra Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted March 3, 2010 Cisto sumnjam da ces uspeti Quote Share this post Link to post Share on other sites
zokiceli 0 Posted March 3, 2010 Ne znam sta da ti kazem sem ako hoce da ti izvuku gorivo iz rezervoara uspet ce na ovaj ili onaj nacin.Meni su licno izvukli gorivo iz zastave 128 tako sto su probusili dno rezervoara sa aku busilicom, na parkingu na Banovom.Sva sreca bio je skoro prazan jer sam ju vozio na gas. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bobanf 0 Posted March 3, 2010 Kad sam preuzimao auto rekli su mi da ima i krivinu i sito, tako da je kradja tesko moguca. Na ulazu ima i zeleni poklopac - klapnu koji je prilicno cvrst. Sef servisa mi je rekao da je jedina opasnost da ti neko ne sipa nesto u rezervoar. Dobar poklopac resava i taj problem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ficoman 11 Posted October 25, 2010 Testo tesko, a meni jutros zastava10 bez goriva:( Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaywert 0 Posted October 25, 2010 Kad sam preuzimao auto rekli su mi da ima i krivinu i sito, tako da je kradja tesko moguca. Na ulazu ima i zeleni poklopac - klapnu koji je prilicno cvrst. Sef servisa mi je rekao da je jedina opasnost da ti neko ne sipa nesto u rezervoar. Dobar poklopac resava i taj problem.secera u rezervoar Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted October 25, 2010 Ode mast u propast ! Tesko je istociti gorivo iz punta,ali eto sve se desava. Ima klapnu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dejo_Joe 0 Posted October 26, 2010 Ja sam uspeo iz polu punog (ili ti polupraznog rezervoara ) da istocim 5 litara za motor, al uz mnogo truda zato...ima mnogo krivina u rezervoaru koje ''sprecavaju'' brzu kradju...sve se moze kad se hoce.Ne znam kako je kod drugih modela ali kod mene na 1.2 16v 2001 moze da se izvuce Quote Share this post Link to post Share on other sites
TRAZIONE_INTEGRALE 0 Posted October 26, 2010 E ljudi znaci pocelo je pocelo.... vesele devedesete se vracaju, cevcenje goriva iz rezervoara, havarija na ulici, josh malo skidanje patika, krenuce svecice da rade po staklima....jeiiiiiiiii zivela anarhija Quote Share this post Link to post Share on other sites
TOGO 0 Posted October 26, 2010 Komšo, moraćemo da se parkiramo rezervoar do rezervoara da ne može ni crevce da prođe Quote Share this post Link to post Share on other sites
banjo1990 265 Posted October 27, 2010 Ooooo Srbijo, kad i o ovim temama moramo da diskutujemo. Jedan moj ortak sto vozi ladu, nema sanse da prodje mesec dana a da mu ne izvuku gorivo! Nema sta nije radio, stavljao neke poklopce, katance , cuda neka...i ne vredi.Ali gledajmo ovako, na puntu i ako moze da se izvuce, nije lako. Prema tome pored jos uvek ovolikih jugica i mnogih drugih popularnih automobila iz kojih se gorivo izvlaci k'o dobar dan, nema o cemu da se brine . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3687 Posted October 27, 2010 Mene je konkretno strah da se ne zaustavi na tome ! Ponavljam :" Kud plovi ovaj brod ? " Niko to ne radi zato sto mu je "cef" ! Posle takve jedne intervencije steta bude veca od samog objekta kradje , al drustvo (i mi s njim) u jos vecu stetu !!! Ne smem ni da se setim ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
calinger 0 Posted December 27, 2010 Jel zna neko kako mogu da zadrzim staru bravu na cepu rezervoara, elem, nocas su mi odvalili cep i posisali svih 2/3 rezervora koje sam imao. :veryangry: Cep vise ne funkcionise pa me interesuje moze li se nekako, ako nabavim polovan sa otpada, da se prepakuje stara originalna brava koja pasuje na moj originalni kljuc? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9704 Posted December 27, 2010 Koji auto? Quote Share this post Link to post Share on other sites
calinger 0 Posted December 28, 2010 (edited) Punto 2. I jel zna iko kako modifikovati crevo, mozda dodavanje neke mrezice ili neke plastike u obliku krsta u crevo da ne bi mogao opet neko da mi istoci gorivo?? Edited December 28, 2010 by Calinger Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9704 Posted December 28, 2010 Znamo da je Punto mk.2 jer je to najveći deo tema na ovom podforumu, nego jel' benzinac, dizel, koje je godište... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bobanf 0 Posted December 29, 2010 Tesko je krasti kroz otvor za sipanje.Meni su neko vece izvukli sve iz rezervoara!!Koliko sam video na spoju creva koje ide pored ulivne cevi /crno, presvuceno nekom mrezicom/ vidi se da je nesto dirano i na tom mestu mi vlazi. Nisam dobro pregledao sad po mraku i hladnoci, ali izgleda da izmecari iscupaju to crevo /sad da li je to odusak ili povratno, nemam pojma/ i preko njega vade benzin.Auto je znacajno svukao skalu goriva, oko tri podeoka za 35 km, a ja racunam jedan podeok - 20 km.Jos moram da proverim sve, jos sam spizdjen i besan, ali izgleda da se ovako krade.Sad smisljam neku vrstu zastite, mislio sam,recimo, limenu oblogu koju bih zalepio lepkom za soferke ili plasticna podkrila, videcu.....Da li neko zna gde mogu da nadjem dijagram Benzinske instalacije? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ficka 0 Posted February 18, 2012 (edited) Eto, noćas došao red i na mog punta classic 1.2, maznuli mi gorivo! Imao sam poklopac sa ključem kupljen u AP sportu, ali to mladića nije sprečilo da dođe do oko 35L benzina!Da li neko zna neki alarm koji reaguje na manipulaciju sa čepom rezervoara? U Fiat servisu nude samo alarm koji štiti od ulaska u vozilo! Edited February 19, 2012 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites