Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Kraj za Hummer, ništa od prodaje Kinezima / GMC Hummer EV

Recommended Posts

dougdemuro.jpg Doug DeMuro: 2022. GMC Hummer EV

 

Električni kamionet iz GM-a - to bi bio opis kada bi se želelo umanjiti šta je ustvari ovo. :D

Realno, ovo je oživljavanje imena Hummer kao potpuno električnog vozila, ali i dalje veoma velikog, i sada sa više snage nego ikada jer ima oko 1.000 konja i hvata stotku za tek malo više od 3 sekunde:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo jedno vozilo može da se kreće ovako...

 

hummer lebron.jpg

 

Ogroman je poput prethodnika, ali sad i potpuno nečujan. Pogađate, opet govorimo o Hummeru, ali sa prethodnikom nema puno zajedničkog. Doduše, još uvek je ogroman i još uvek nosi kutijasti dizajn.

Ok, i moćan je, ali sada ga pokreće električna energija. Nudi se u nekoliko verzija, od kojih najjača daje preko 1.000 KS, ali i košta preko 100.000 dolara. Ono što ga čini posebnim ipak je električni pogon i sve blagodeti koje on donosi. Jedna od njih je tzv. CrabWalk, funkcija kada vozilo vozi bočno i kreće se poput raka. Kako to funkcioniše u praksi na slikovit način je pokazao GMC u novom promotivnom videu. U njemu se pojavljuje LeBron James, zaštitno lice novog Hummera, koji aktiviranjem funkcije CrabWalk vešto izbegava rakove. I to uz taktove hita Missy Elliott Get Ur Freak On:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse: 2022. GMC Hummer EV

 

Hummer EV ''Edition 1'' koji košta oko 100.000 evra (preračunato iz dolara) je masivni, potpuno električni super pick-up koji je dizajniran da savlada bilo koji teren. Ima 1.000 konjskih snaga i 1.100Nm obrtnog momenta. i stotku uhvati posle tek malo preko 3 sekunde. Da, onaj nekadašnji vojni Hummer je postao brz na pravcu.

Hummer EV je takođe prepun najnovije tehnologije, kao što je ''Super Cruise'' i 800V DC brzo punjenje - može napuniti do 129 km dometa (od ukupnih do 560 km) za samo 10 minuta. Baterija mu je kapaciteta 212 kWh.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

GMC do sada primio više od 65.000 rezervacija za električni Hummer

 

hummer ev03.jpg

 

General Motors je saopštio da će ubrzati proizvodnju novog, potpuno električnog terenca Hummer zbog izuzetno dobre reakcije tržišta. Kompanija je do sada primila više od 65.000 rezervacija za ovo vozilo, što je znatno više nego što je očekivala. Ne samo da je američki proizvođač primio veliki broj rezervacija, već 95% potencijalnih kupaca pretvara te rezervacije u porudžbine. To je takođe više od očekivanog, kaže Dankan Oldred, globalni potpredsednik GMC-a. Dobra vest za tu kompaniju je da je ona takođe ispred plana kada je u pitanju proizvodnja

 

''Proizvodnja je zapravo malo ispred plana a sada želimo da je još više ubrzamo, tako da možemo da isporučimo naručena vozila brže nego što smo prvobitno mislili'', rekao je Oldred za CNBC.

 

hummer ev02.jpg

 

Međutim, nažalost kupaca koji bi želeli da sada naruče Hummer EV, čak i nakon što GMC ubrza proizvodnju, svoje vozilo će dobiti tek 2024. godine zbog velikog obima već upisanih narudžbina. Uprkos tome, mart je bio najbolji mesec kada je reč o rezervacijijama. Da bi povećao proizvodnju, GMC mora da obezbedi dodatne zalihe repromaterijala, uključujući pogonske baterije, tako da još uvek postoje ograničenja u pogledu njegovog proizvodnog potencijala. Ipak, kompanija je obećala da će ove i sledeće godine proizvesti više vozila nego što je prvobitno planirano.

 

gmc h01.jpg

 

GM je usred masovnog prelaska na električna vozila, najavivši ne samo Hummer EV, već i električne verzije modela Silverado, Blazera i Equinox. Interesovanje koje su kupci pokazali za Hummer, bez sumnje će biti ohrabrujuće za rukovodioce, kada je reč o daljim planovima za elektrifikaciju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2022. GMC Hummer EV Pickup

 

U jednom od najvećih uskrsnuća auto-industrije Hummer se vratio... ali ne više sa potrošnjom kao tenk, već kao potpuno električni pick-up... koji uhvati stotku za tek malo jače od 3 sekunde:

 

 

 

alexonautos.jpg AlexOnAutos:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2022. GMC Hummer EV Pickup

 

3 električna motora, pogon na svim točkovima i 1.000 konja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

supercarblondienovi.jpg SupercarBlondie: GMC Hummer EV

 

Električni Hummer koji je brži od Lamborghinija? :D 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2022. GMC Hummer EV

 

3 električna motora i baterija od 200 kWh - 1.000KS/15.592Nm. Ne, nije greška u kucanju, nego GM ima neku svoju formulu kako raćuna obrtni moment, realnije je da je ipak oko 1.200Nm:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

GMC Hummer EV emituje ogromnu količinu CO2

 

gmc 2.jpg

 

Prema studiji ACEEE, neprofitne istraživačke organizacije čiji primarni interes su energetska efikasnost i zaštita okoline, novi veliki električni pick-up i SUV GMC Hummer EV nije tako ekološki prihvatljiv kao što se čini.

 

U američkom energetskom miksu je velika uloga termoelektrana na gas i ugalj, što ne pomaže ekološkoj proizvodnji električne energije. Istraživanje ACEEE pokazuje da mali Chevroletov električni Bolt emituje 92 grama CO2 po milji dok je novi Hummer EV odgovoran za 341 gram CO2 po milji. Veliki Hummer ima 1.000 KS, što rezultira i velikom potrošnjom energije. Barem je novi električni Hummer daleko efikasniji od originalnog dizelskog H1 Hummera sa emisijom od 889 grama CO2 po milji. Novi Hummer emituje 21 gram CO2 po milji više od benzinske limuzine Chevrolet Malibu. Očigledno treba prihvatiti činjenicu da je novi Hummer pre svega posvećen postizanju spektakularnih performansi, a uz ubrzanje od 0 do 100 km/h za tri sekunde ide i (energetska) cena…

Možda je ključno pitanje da li nam uopšte trebaju takva električna vozila?

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Više od od 90.000 rezervacija za GMC Hummer EV

 

hummer ev03.jpg

 

Američki GMC navodi da je do sada dobio već više od 90.000 rezervacija za električni Hummer EV.

 

gmc hummer2021 04.jpg

 

Direktor marketinga GMC-a Rich Latek je istakao da broj rezervacija raste u svakom kvartalu. Većina onih koji rezervišu GMC Hummer EV kamionet ili SUV takođe i izvrši njegovu kupovinu. Latek je otkrio da se preko 90% rezervacija pretvari u kupovinu, dodajući da su mnogi od naručenih modeli sa više opreme.

 

gmc hummer 1.jpg

 

Ipak, mnogi od onih sa rezervacijom će morati da čekaju dosta dugo da preuzmu svoje vozilo. U julu je potvrđeno da je proizvođač imao više od 77.000 porudžbina za Hummer EV, ali da je u to vreme pravio samo desetak jedinica svakog dana. Portparol GMC-a je rekao da nema razloga za zabrinutost jer modeli koji se trenutno prave koriste baterije koje potiču iz LG Energy Solutiona i da će do kasnog leta vozilo početi da koristi ćelije proizvedene u fabrici u Ohaju koju su uspostavili GM i LG. ''Naša sposobnost da zadovoljimo tu potražnju će se samo poboljšati kako budemo uvodili vertikalnu integraciju proizvodnje baterijskih ćelija'', rekao je portparol. ''Možete očekivati da će stotine isporuka porasti na hiljade kasnije ove godine.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U razmatranju i manji GMC Hummer

 

gmc 5.jpg

 

Budući da je aktuelni GMC Hummer EV dugačak 5.507 mm i težak više od 4 tone, u General Motorsu razmatraju i manji električni pick-up.

 

Tako Automotive News citira ljude koji su upoznati sa GM-ovim planom o šansama za kompaktniji Hummer. Navodno se razmatra takav mode, a i koncept dizajna je već kreiran u kalifornijskom studiju. Automotive News tvrdi da će projekat verovatno dobiti zeleno svetlo budući da su ga viša lica označila kao prioritetni projekat. Takav manji kamionet bi imao i veće šanse da uđe na evropsko tržište. Ako zaista bude odobren, kamionet srednje veličine bi naravno bio jeftiniji od aktuelnog Hummera EV koji se prodaje za 110.000 dolara. GM će uložiti 35 milijardi dolara da do 2025. godine na tržište izbaci ne manje od 30 električnih vozila. Ostaje da se vidi da li je manji Hummerov kamionet jedan od njih.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg Motorweek: 2022. GMC Hummer EV Pick-up

 

Veći deo kasnih 1990-tih i ranih 2000-tih Hummer je bio mačo SUV. Ali Hamer je bio i glavna meta ''eko-ratnika'' širom sveta.

Pa, nakon što je postao žrtva bankrota GM-a ranije ovog veka, novi Hummer je ponovo nastao. A ovaj novi želi da zadovolji ne samo ljubitelje off-road vožnje, već i one spomenute ''ekologe'':

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader: Hummer EV

 

Potpuno električni SUV koji je dugačak 5.5 metara, širok 2.2 metra i težak malo preko 4 tone. Samo baterija mu je teška kao jedan Golf.

I pored toga hvata stotku za tek malo više  od 3 sekunde. Naravno, i cena mu je velika - ''first edition'' počinje od 340.000 evra:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Hummer obložen kevlarom

 

strikeforce 01.jpg

 

Dovoljno je reći da je novi GMC Hummer EV ogromno vozilo. Ima preko 1.000 konja koji imaju zadatak pokretanja 4.100 kg teškog vozila. I to odrađuju na odličan način jer sprint do 96 km/h odrade za odlične 3 sekunde.  Ovde niko ne razmišlja o ekološkom aspektu i smislu, pa ni energetski bilans nije važan. Uostalom, ovo vozilo troši prosečno gotovo 40 kWh/100 km. Zato je South Florida Customs (SoFlo Customs) odlučio da napravi dodatni korak i celokupan eksterijer vozila obloži kevlarom.

 

Prevlaka se nanosi u tri sloja, a čini je kombinacija epoksidne smole i kevlarskih vlakana. Nije poznato da li ova prevlaka pruža zaštitu od pešadijskog naoružanja, ali autor konverzije naglašava da će pružiti potpuno zaštitu od ''terenskih projektila'', odnosno od udaraca grana, kamenja i svega na šta se može naleteti u terenskoj vožnji. Prerada uključuje podizanje vozila od 4 inča te ugradnju novih točkova koje čine 20-inčni naplaci terenske 38-inčne gume. Enterijer je dobio presvlake od vodootporne tkanine, pa se Hummer može voziti bez krovnih panela i tokom lošeg vremena. South Florida Customs ističe da je ovo prva prerada novog Hummera. Iako nisu skloni električnim vozilima, priznaju da je Hummer izuzetno zabavan, kao i celi projekat prerade koji je izazvao veliko interesovanje. Prvo vozilo je već prodato, a nova dva su u izradi. Uskoro će asortiman proširiti neprobojnim vetrobranom i drugim vojnim nadogradnjama. Vozilo je nazvano Strikeforce, a početna cena mu je porasla skoro 100%, na 219.000 dolara (202.500 evra).

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

GMC Hummer EV Overlander Concept

 

gmc hummer ev01.jpg

 

GMC u saradnji sa australijskom kompanijom EarthCruiser radi na kamperskoj verziji električnog Hummera EV. Za sada je objavljena jedna slika, uz koju ide i najava da će ovakvo vozilo biti predstavljeno u formi koncepta krajem leta.

 

GMC Hummer EV Overlander će se bazirati na pikapu, koristeći prednost dužeg međuosovinskog rastojanja i ukupne dužine. Vozilo će dobiti i solarne panele na krovu koji bi trebalo da obezbede dovoljno energije za potrebe kampovanja, tako da je baterija EV-a sačuvana za vožnju. Saopštenje za medije ne daje mnogo detalja o projektu, ali je rečeno da će ovakav Hummer omogućiti kupcima da ''istraže svet na nov način.'' Iako je vozilo koncept, EarthCruiser planira da ponudi sličan komplet u budućnosti ako bude dovoljno interesovanja.

Lens Gilis, izvršni direktor i osnivač EarthCruisera, navodi: ''Dok razmatramo budućnost, nastavljamo da gledamo ka ključnim tehnologijama poput elektrifikacije koje će nam pomoći da istražujemo u decenijama koje dolaze. Elektrifikacija predstavlja uzbudljive mogućnosti, kao što je precizna kontrola obrtnog momenta na terenu i lakoća korišćenja, pored nulte emisije izduvnih gasova. Oduševljeni smo što radimo sa GM-ovim timom vrhunskih EV inženjera i želimo da razvijemo vozilo koje će definisati budućnost ove industrije.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...