Jump to content
FAS Goran
oktopod

Poređenja HU / plejera

Recommended Posts

Evo posle 2 nedelje korišćenja, da kažem da se ja uopšte nisam nešto oduševio ovim uređajem. Pogotovo jer je cena 12.000 din
Kapiram da sam verovatno platio brend (kvalitet) ali mogli su malo da se potrude...

Elem šta se meni ne sviđa..

Prvo, sam izgleda ekrana...pa to je totalna bezvezarija...onako glot, font neki bezveze, ogromna slova jedva dve reči stanu.

Drugo, menu. Nisu mogli nelogičnije da ga naprave i za sve ti treba najmanje 3 klika da tako kažem. Kad hoću da pustim treći folder treću pesmu na primer, prvo stisnem dugme kojim biraš dal tražiš po folderu ili po pesmi koje se krajnje inventivno zove ESC sa lupom (kakve veze jedno s drugim ima), onda vrtiš krug da izabereš folder ili pesma, onda stisneš neko play pauza ENTER dugme, e onda opet stisneš ovo ESC pa vrtiš krug da izabereš opciju pesma, onda opet stisneš ENT, pa onda vrtiš dok nađeš pesmu pa stisneš ENT....do tad se 5 puta sudarih biggrin.gif

Treće, radi samo dok je auto na kontaktu. Nema veze sa načinom povezivanja, stari mi je bio radio i bez kontakta, rekoše mi u radnji da je to softverski. Meni lično ovo smeta jer volim da pustim muziku kad perem kola ili sam u šumi jelte, a dok mi je auto na kontaktu ispod haube pišti i cakće gremlin.

I najmanje bitno ali...ako sam poslednje pre gašenja slušao sa USB muziku, u međuvremenu izvadio USB i upalim ga, do sutra će stajati poruka NO DEVICE umesto da išalta na sledeće tj radio...

Da kažem i da je prijem radio stanica sa istom antenom od starog primetno lošiji, ali samo na mestima gde inače ima problema pokrivenosti, samo je sada mnogo izraženije.

Znači uopšte mi ne deluje impresivno, naprotiv, deluje mi kao baš neka jeftina japanska izvedba sa dobrom finalnom obradom plastike, što na kraju provalih i da jeste biggrin.gif
Žali bože 12000, bolje da sam za 7-8 uzeo Kenwood ili Sony, 5000 i nije mala razlika..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jbg sta da ti kazem, najboljem si nasao mane, zamisli da si stvarno uzeo neki kenvud il soni za 5k :) Ne znam sta si ocekivao od ekrana, ipak si uzeo najjeftiniji alpine model. Imao si modele sa grafickim displejom za >20k na kom bi sigurno sve reci stale i na kom bi lakse dolazio do zeljene pesme. Jbg, kolko para tolko zike, uvek bilo momce :)

Btw moze da se poveze da svira brez kontakta, prezvakana je tema na bukvalno svakom auto forumu, searcuj malo il otidji u oblizni servis i izbroj 200din :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

A šta bi konkretno falilo tom Kenwood i Sonyju u odnosu na ovaj? Konkretni primeri? Po čemu je to ovaj najbolji? Nek tema bude konstruktivna, ne pristrasna i kao ja sad tu nešto sviram...

Očigledno se nismo razumeli, i ti si mi među ostalima predložio ovaj uređaj, a tek mi sad kažeš reč jbg i spominješ 20 ljada dindži...

Ja sam se isprsio puno više nego što sam planirao da bi mi sad neko rekao jbg...

Da je siromašan, siromašan je...Izgleda baš ciganjski, kao od pre 20 godina što ćale imaše u kecu...sem USB i mp3 naravno, beše kasetaš...Dosta je to para, ako ništa dovoljno za nešto više muzike, ne kapiram kako ovi 5000 jeftiniji mogu biti toliko lošiji (na stranu brend, kvalitet i trajnost je danas diskutabilna tema i za najbolje marke)

Ukusi su različiti što se tiče dizajna, al evo redom:

bez USB ali ima audio ulaz primer za 999 dinara

http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09041468

LG za nešto manje od 8000, mnogo nafuranije izgleda i isto je narandžasto osvetljenje, ima USB pa čak i audio ulaz

http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09052824

I da sad ne tražim, pun đavo primera za do 8000, lepo se meni ortaci u kraju čudiše dal sam lud što sam dao toliko para, oni kupilil za 6000 itd...moj argument, pa kupio sam Alpine...pa lepo sam se ošišao nema šta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam ti predlozio ovaj uredjaj i stojim iza toga da je bolji od svakog za te pare. To sto je tebi bitniji izgled od kvaliteta zvuka to si trebao odmah da napomenes :) Imas brate i FIRST i PANASONAIX, PANASHIBA varijante za 2 soma sa grafickim ekranom, to bi ti mozda bila i najbolja investicija. Uostalom, prodaj alpinicu i uzmi LG (ovo od 999 je neka greska :)), sta drugo da ti kazem ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, da prodam ali za 8000 max...i bacio sam 4000. Za "te pare" ima velik izbor...znači više ne pričamo o 8000 već o 12000.

Nije mi najbitniji izgled, ali mi je jako bitan, znaš dobro šta sam ti napomenuo, da nema neke leteće tanjir animacije dečije i to je to.

Zvuk kod druga na Panasonicu nije ništa gori a lepše izgleda 100 puta. KOštao je 6000. Ima takođe garanciju godinu dana.

I nisi naveo konkretno šta fali ovima, pominješ neke fuš marke a nisam pričao o njima.

LG, Sony, Blaupunkt, Panasonic, sve su to stare marke i relativno proverene. Vozim auto od tek nešto preko 3000 EUR, tako da priča o "uzeo sam da mi traje" nije na mestu, nek potraje 2-3 godine i odradio je razliku u ceni.

Nemoj da me shvatiš da te napadam ili da govorim da si nešto kriv, ali dobro znaš kakav sam i šta sam hteo, više puta sam naglasio a znam te 10 godina tako da sam očekivao drugačiji savet, a ne kupi pa jbg pa prodaj pa kupi....

Više sam hteo da skrenem pažnju ostalim članovima jer se ovaj model hvali ovde kao da je sa neba pao a u stvari ništa spec.

I ovo je prvi uređaj u mome životu za koji moram da pročitam uputstvo a ima 5 opcija, prvi koji mi nije intinuitivan toliko da znanjem engleskog i zdravim razumom shvatiš opcije, a i nikako i da ih zapamtim već sam upravo odštampao uputstvo da mi stoji u kolima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isti uređaj sa različitim zvučnicima dalje bolji ili gori zvuk...a, isti je uređaj. Takođe, podešavanja su veoma važna, jer znam kolika razlika može da bude ako podešava neko ko zna, ili neko ko još uvek gleda stvari iz uputstva.

Priča kako su ustvari isti uređaji koji koštaju 60, 80 ili 120 eura nikako nije tačna. Pogledaj samo u njihovim specifikacijama koliko je velika razlika...

Druga je stvar što si ti objektivno ''težak čovek'' po takvim pitanjima i retko kad budeš zadovoljan sa bilo čim. Tu se uvek setim kako si jednom prilikom na Okupljanju poredio unutrašnjost tvog Punta i Audija A6 i konstatovao kako je to u Audiju bolje napravljeno. :whistle:

--------------------

Evo...ovaj sam uzeo pre nekih mesec dana, za slične pare kao taj Alpine koji imaš:

pioneer-deh-p4100sd.1111385.jpg

Pioneer 4100SD

Ali...i dalje ne mogu da koristim sve njegove prednosti u potpunosti ( podešavanja zvuka ) jer imam klasične fabričke zvučnike, bez dodatnog pojačala...Možda je ista stvar i sa tim Alpine CDE 101RM, jer njegove prednosti u odnosu na ostale po pitanju zvuka još nisi uvideo, pa se zato osvrćeš na njegov izgled, ili u koliko boja može da bude display...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brate, ovaj tvoj prema mom izgleda baš kao Audi prema Puntu :D

Evo slika radi direktnijeg poređenja..

ALPINE%20CDE-101RM.jpg

I šta među tim specifikacijama nalaziš da je toliko drastično da meni uređaj ne liči ni na šta i nema nikakve opcije a košta 50% više?

Pazi, ja imam bolje zvučnike od tog ortaka i zvuk je isti. Ceo forum već zna da nemam pojačalo i da ne nameravam da dajem pare za muziku...znao je i podvarak i to dobro, peglali smo tu temu par dana preko MSN..

Ja sam poredio Audija koji je u to vreme koštao isto kao moj Punto u to vreme, čak i Audi 80 iz 80e ima jači, tvrđi, kvalitetniji enterijer nego Punto iz 2001, to je bila poenta, malo izvržeš moje reči...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo...taj LG od 8.000 koji si pomenuo:

- Ima USB napred, Aux in...ali nema mogućnost čitanja sa memorijskih kartica koje su najbolje rešenje jer ne štrče spolja kao što je to slučaj sa prednjim USB priključkom. To onaj Pioneer ima, plus mogu da se povežu ( ali uz kupovinu dodatnog kabla ) iPod i iPhone, kao i Bluetooth Ready, ali preko posebnog adaptera koji se kupuje dodatno i koji je veoma skup.

- Pomenuti LG čita MP3 (ID3 Tag), WMA(WMA Tag), dok pomenuti Pioneer uz to čita i WAV, AAC kompresovani audio fajlovi na CD-u, USB i SD kartici.

- LG podešavanja EQ se svode na 10 predefinisanih i 2 korisnička EQ.

4100SD ima The Parametric Equaliser lets you adjust the equalisation to match car interior acoustic characteristics as desired.

There are six stored equaliser curves which you can easily recall at any time: Powerful, Natural, Vocal, Custom, EQ Flat and Super Bass.

You can adjust the Custom equaliser curve setting as desired. 3 bands can be adjusted : EQ-L (low) . EQ-M (mid) . EQ-H (high)

The level can be increased/decreased in 6 steps (+6/-6).

Even more fine-tuning is also possible: You can adjust the center frequency and the Q factor (curve characteristics) of each currently selected curve band (EQ-L/EQ-M/EQ-H).

Adjustable frequencies:

• Low: 40 . 80 . 100 . 160 (Hz)

• Mid: 200, 500, 1k, 2k (Hz)

• High: 3k, 8k, 10k, 12k (Hz)

Selectable Q factors:

• 2N, 1N, 1W, 2W

Plus High Pass Filter

When the subwoofer is connected and you do not want low sound to play from the front or rear speakers, turn the high pass filter on. Only fre-quencies higher than those in the selected range will be output from the front or rear speakers.

Kao i Low Pass Filter

When you activate the Low Pass Filter, only those frequencies below a specified frequency are output through a specified speaker.

High Pass Filter ima i LG LAC 5900RN, ali nisam našao da ima i Low Pass Filter.

LG ima display sa najviše 10 karaktera.

4100SD ima sa 16 karaktera.

Evo, poredi ostatak sam:

http://www.lge.com/za/tv-audio-video/car-audio/LG-LAC5900RN.jsp

http://www.pioneer.eu/eur/products/25/121/61/DEH-P4100SD/specs.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pazi, ja pričam o Alpini, već rekoh da je tvoj bolji od nje...

Alpina nema bogzna koja podešavanja.

High pass filter ima ali meni ne treba.

Alpina nema SD karticu da ubaciš kao tvoj.

Alpine neće da čita mnogo pesama koje imaju onu sličicu artwork, pa ti sad vidi kad hoćeš da narežeš 4 Gb muzike dal bi išao ručno iz Winampa pesmu po pesmu, view file info, artwork, delete...

Znači lično još nisam ubeđen da vredi 50% više para. Tvoj možda vredi zbog SD kartice i podešavanja zvuka :evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apsurdno je dalje polemisati na ovu temu. Ubuduce samo olaksaj svima muke i izbegavaj postove tipa "zvuk nije nista spec" i "ne kupujte ovaj uredjaj" jer si n00b totalni i nekompetentan da pricas na tu temu. Nit brate imas neke zvucnike nit uvo da bi cuo razliku (a verovatno ne znas ni da podesis zvuk kako treba). Ja kad vidim da 99% ljudi prica jedno a ja se ne slazem s tim zapitam se da nije problem u meni mozda :)

Nego da ne duzimo dalje, evo ti resenje: baci ga u oglase i prodaj po sistemu "ko nudi vise". Koliko bude falilo na kraju do 12k dodacu ti ja i to je to. U svakom slucaju, ucices u istoriju kao prvi koji je napljuvao alpine hu :) :bow_down:

Edited by podvarak

Share this post


Link to post
Share on other sites
U svakom slucaju, ucices u istoriju kao prvi koji je napljuvao alpine hu :) :bow_down:

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Ja ga imam i savim sam zadovoljan, sa fabrickim zvucnicima naravno da nije diskoteka, ak je sasvim ok.

Ne odskace od ostatka enterijera, tako da izgleda maltene ko fabricka muzika il bar ne bode oci zuto zeleno crveno plavim diodama.

Po meni jedina mana je sto su mu memorijska dugmad za rad. stanice sitna i pritom zbog pozicije samog uredjaja uvucena pa se u voznji tesko nabadaju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam mojoj Alpini oprostio sto nema sat.Al zato gura na svakakvim zvucnicimapristojan zvuk,jer je njena distorzija mala.Za 100e mislim da nema bolje muzike.Mozda je malo nezgodno sto je USB u kaseti za rukavice,al bar nema erekciju dok svira.Licno mislim da je CD ili DVD pregazena stvar.Nista sto se fizicki vrti,tare,trosi,prasi,poskakuje ne moze da zameni tvrdu memoriju.Media plejeri su prava mera sto se tice upotrebe u kolima.Inace posto nemam pare za neki egzotik Clarion,zadovoljicu se sa brendom broj 1,posto je Clarion van konkurencije.Inace Pionir je sasvim zadovoljavajuci,ali tu prica staje,mogu slobodno da tvrdim za ostale brendove da duboko razocaravaju.Tu mislim na Sony,Panasonic,LG,itd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@podvarak

jesam n00b, zato sam te i pitao za savet, znao si da mi se pare ne daju, kakve zvučnike imam i kako želim da izgleda sam uređaj.

Za 120 EUR sa mojim zvučnicima i ovakvim skrndelj izgledom ne vidim kako sam to dobro prošao ako sam moga za 70 da imam isti kvalitet zvučnika na svojim kakvi su već zvučnicima.

Znači po tebi treba da promenim i zvučnike, trebao sam da uzmem onaj od 20.000 jer ima bolji displej i meni...i šta još ima što bih trebalo a nisam hteo da uradim?

I nisam ja napljuvao Alpine, napljuvao sam odnos cena izgled ovog modela, a bogami i kvalitet ako uzmemo u obzir ostatak audio sistema koji imam. Nekom drugom bi zvučao bolje to si u pravu, ali taj ima i zvučnike od bar 200 EUR. Mene svi ti troškovi ne zanimaju.

I dalje stojim pri tome da je ružan za sve pare i da je menu krš, to si i sam potvrdio.

Da dodam, na displeju staje 10 slova, pa čak i kad naslov ima tačno 10 slova, on ipak potroši poslednji simbol da doda crticu koja nagoveštava da nije stao ceo naslov, znači faktički ima 9 slova...

Tako dobiješ da ti na displeju piše DJ Armand-, Guns n ro-, In Grid --, George Mi-, itd...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajd i ja sad nesto da kazem...Neko ce se mozda i ljutiti ali me bas briga..Izmenjao sam tih HU ne znam ni sam koliko...

Poceo sam sa jeftinim pionirima i sonijima ali je to tad nama u Srbiji bilo jako dobro i nismo ni znali za nesto bolje..To je bilo jos negde 90-ih...Polako sam dolazio do sve boljih i boljih...

Onda sam se zadnjih 5 godina bavio sa DB drag-om i tada sam bio prinudjen da kupujem samo najbolje. Imao sam prvo neke jeftine Pioneere,ali sam ubrzo uzeo Alpinu 9855. Prvo sto je to tad kostalo kao prva ljubav,zena ni dan danas ne zna koliko sam je platio. E,tek tad su mi zvucnici,tad je bio Bravo u pitanju,prosvirali kako treba i cuo sam neke zvuke koje na ranijim spravama nisam nikad...

Onda je izasao Pioneer P 88 RS...Povijam veze da bi ga uzeo. Imao je jaci izlaz iz predpojacala i ,KAO, bolje podesavanje. Prodam Alpinu,upola novaca, i uzmem Pioneer...KAKVA GRESKA! Padne mi rezultat za 1,5 decibel i radio malo malo pa preskace. I to mi se sve desava na takmicenju u Bosni...zamalo da ga zapalim tamo.

Opet prodajem tog i kupujem Alpine 9887( u to vreme dobitnik svih mogucih nagrada) i ja ponovo prezadovoljan. U zadnjih godinu dana sam imao nekih 8-9 radio aparata. Izmedju ostalog i tu Alpinu 101. Tacno je kako kazes da je malo zeznut meni ali se to sve nauci brzo i posle nije problem. Mogao si prvo kod nekog da poslusas i pogledas malo taj radio i onda ga kupis. U Tehnomaniji, ili Tehnomarketu(zaboravio sam vec gde) mislim da su svi povezani sa tablom i na iste zvucnike poslusas sve uredjaje koje imaju na lageru.

I istina je da treba dati malo vise para i da dobijes bolju spravu za te novce. Videce se i po dugotrajnosti svih tih aparata i ko ce gde moci da popravi neki kad se pokvari...

Malo je sve ovo dugacko i mozda malo konfuzno,ali sam morao da napisem...Pozdrav...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo - izgled uredjaja nema bas nikakve veze sa kvalitetom uredjaja i koristi se kao argument za kupovinu samo u slucaju da je kupac zenskog ili neopredeljenog roda.

Drugo - besmisleno je kombinovati komponente razlicitog kvaliteta. Oduvek je vazilo pravilo (za bukvalno sve) da je sistem kvalitetan onoliko koliko mu je kvalitetna najlosija komponenta.

Toliko o tome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za početak da kažem da smo svi podložni reklamama. Ne zaboravite da velike firme koriste timove psihologa koji poručavaju naše navike, slabosti, i kako da nas ubede DA SU BAŠ ONI NAJBOLJI. Nema više nekadašnjih velikih brendova. Kvalitet pada zbog tržišta i ponude, da bi ostali konkurentni a ubeđuju na s da su sve bolji i sve noviji. I naravno da lažu. Šta očekujete. Na pr: velika slova MOSFET izlaz a mosfet tehnoligoja je stara skoro 50 godina. Moraju da lažu. Pogledajte http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=39672 pa razmislite. Naravno da ima fuša koji loše zvuči ali ipak birajte po zvuku, jedino su vaše UVO i vaš UKUS merodavni. Kada bi prvo sve čuli a ne znali za marke, bolje bi izabrali, nego ono po katalogu i karakteristikama. Imam TV servis i nagledao sam se ‚‚brendova‚‚. Na pr. retko ko ima sva četri NEZAVISNA izlaza i to uglavnom ne brendovi.‚‚Koliko para itd...‚‚ skoro da više ne važi. Video sam da mnogi za puno para kupe osrednje a neki za malo para nešto jako dobro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svako ima neke svoje prioritete oko HU.

Meni je super Pioneer DEH 77 MP, odlican uredjaj, mozda malo konverzativnog, ali skroz simpaticnog dizajna. Zvuk je vrhunski, propevao mi je auto sa njim.

pioneer.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajd da pitam kad se vec prica oko alpine 101

Ja imam apline 101 i fabricku muziku u puntu sa sve fabrickim vuferom. Koliko bi para trebalo dati i za koje zvucnike da se malo oseti razlika pritom bi menjao prednje u vratima i eventualno i zadnje vufer bi ostavio

takodje bih da dodam da mi deluje da 101rm mnogo lose hvata radio stanice nekako mi delovalo da imam bolji prijem sa fabrickim cd blaupunktom osim toga nacisto sam zadovoljan

Edited by nikoldije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neces maltene nista dobiti ako budes menjao samo zvucnike. Realan dobitak bi imao samo sa dodavanjem pojacala i zamenom zvucnika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Villi je u pravu.Moja Alpina ima 4x45w,sto je negde 4x15w,onih pravih.Ipak nekim cudom,fabricke nokie u vratima odolevaju posle skoro godinu dana.Spremio sam im zamenu,al se ne daju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

takodje bih da dodam da mi deluje da 101rm mnogo lose hvata radio stanice nekako mi delovalo da imam bolji prijem sa fabrickim cd blaupunktom

Znači i ti si to primetio, ja već rekoh al pomislih da ne tripujem?

Ja bih samo ponovo istakao ako ne smaram da je to ipak puno para za izgled i menu koji sam dobio, kad dodam zvučnike koji su fabrički, žali bože para...nadam se da ste me konačno razumeli :) i za manje para bih imao isti zvuk, a bolji dizajn, muškog sam roda ali volim da uređaj liči a ne da je ovakav.

Oba uređaja do sad postavljenih slika su po meni daleko lepši.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A varijanta da stavim neko pojacalce koje ce da bude povezano na zvucnike u vratima koje bih takodje kupio ima li smisla ja bih da izbegnem secenje one daske nazad.

U prevodu ja bi da se ..bem a da mi ne udje

Edited by nikoldije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Očigledno se nismo razumeli, i ti si mi među ostalima predložio ovaj uređaj, a tek mi sad kažeš reč jbg i spominješ 20 ljada dindži... Ja sam se isprsio puno više nego što sam planirao da bi mi sad neko rekao jbg...

Ti si pitao sta da kupim za 100e i ja sam ti rekao sta. Prijatelju shvati da si uzeo najjeftiniji model od najboljeg proizvodjaca auto audio kompomenti. Za 12k nisi mogao da dobijes i graficki displej i ostala cuda. Za te stvari mora da se izbroji veca lova. Isti uredjaj sam preporucio na kom god forumu sam procitao diskusiju na tu temu i svi su se posle kupovine slozili da je best buy kad se uzme u obzir cena i kvalitet. Trebao si da naglasis da ti je na prvom mestu izgled plocice, budi siguran da bi ti uvalio neki LG, Panasonic il slicni HU od tih proizvodjaca frizidera, klima, mikrotalasnih i ostalih kuhinjskih komponenti :)

Zvuk kod druga na Panasonicu nije ništa gori a lepše izgleda 100 puta.

epic :D

Nemoj da me shvatiš da te napadam ili da govorim da si nešto kriv, ali dobro znaš kakav sam i šta sam hteo, više puta sam naglasio a znam te 10 godina tako da sam očekivao drugačiji savet, a ne kupi pa jbg pa prodaj pa kupi....

Više sam hteo da skrenem pažnju ostalim članovima jer se ovaj model hvali ovde kao da je sa neba pao a u stvari ništa spec.

Drug si mi, recicu ti samo ovo: slusaj ga mesec dana pa ga prodaj i kupi neki od onih gorepomenutih marki (alergicna mi tastatura na jeftino pa ne smem da ih pominjem) pa ces cuti i sam razliku. Ocekujem ne manje od "nebo & zemlja" komparacije s tvoje strane.

I ovo je prvi uređaj u mome životu za koji moram da pročitam uputstvo a ima 5 opcija, prvi koji mi nije intinuitivan toliko da znanjem engleskog i zdravim razumom shvatiš opcije, a i nikako i da ih zapamtim već sam upravo odštampao uputstvo da mi stoji u kolima.

Jbg previse opcija. Balance, fader, bass i treble su plafon za tebe :)

Znači po tebi treba da promenim i zvučnike, trebao sam da uzmem onaj od 20.000 jer ima bolji displej i meni...i šta još ima što bih trebalo a nisam hteo da uradim?

Po meni ti si trebao da uzmes CDE-103 sa blututom zbog hendsfrija al verovatno ti i fon nema blutut jer si gledao da uzmes neki najjeftiniji moguci (eye candy look se podrazumeva :)) bez ijedne korisne funkcije. Pozadi ispod daske neke budget elipse (npr magnat ultra s 690 od 3k din), izvadis taj dobos u gepeku koji nicemu ne sluzi, zajedno sa malim desetkicama. Garantujem da bi ti se tresla stakla s alpinom pojacanom na pola i da bi uzivao u kvalitetnom zvuku s obiljem basa i bez distorzija ... naravno pod uslovom da imas iste stock zvucnike u vratima kao i ja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ajde vidim da se ova tema širi pričom o meni, a mogu da primetim i skrivenom prozivkom koja nije u redu, a opet se zaboravljaju osnovne stvari koje sam istakao.

Nisam spominjao 100 EUR, već što manje, rekao si ima za 80 Sony, a ima i za 50 neki dal beše Panasonic, na šta sam ja rekao pa taj za 50 onda...ali me na kraju nekako ubedi. I sad imam uređaj koji zvuči isto kao što bi bilo koji drugi na mojim zvučnicima a pritom ne liči ni na šta.

Ne znam ni koja pesma je u toku. Radio prijem je užas. Šta kažete o tome? Nisam čuo komentar.

Telefon mi ima blutut, ali koristim slušku, uopšte mi ne treba da pričam preko radia telefonom i da svi slušaju. Model je Nokia 6630 i dokle god radi neću ga menjati, jednostavno nisam gedžetoman niti mi trebaju opcije veće od "halo" i "new message" kao i "reply".

I neću da menjam ni desetkice ni doboš, to sam takođe istakao, hteo sam samo "nešto" što pušta mp3 za što manje para...

I jeste, dovoljne su mi opcije ekvalajzera, ne vidim ni šta je tu loše, mene jednostavno davanje para za tehniku ne zanima...

Kompjuter mi je model od pre 10 godina i to mi je takođe OK, surf, mail, multimedia i office paket je ono što mi je dovoljno.

I ne znam šta da kažem više a da se ne ponavljam a da priča opet ne ode na drugu stranu sa predlozima dodatnih kupovina, skupljih modela i slično.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...