Jump to content
FAS Goran
oktopod

Poređenja HU / plejera

Recommended Posts

Pa ne bih bez USB-a, a iskreno, skeptičan sam malo prema tom adapteru AUX u USB, ne volim da mi se javlja ni najmanji šum, čak se i na pesme konvertovane sa YT-a ježim :rolleyes:

 

To i mene nervira, za tih 1000 neće da siđe više sa cenom, pa dođe mi da odem u radnju i da uzmem nov. Sačekaću ja još malo, prvog će verovatno kolega da kupi moj plejer, pa će možda ovaj da omekša do tada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad je inat u pitanju mora da ima :D

Brate, za 1000din uzmes u prodavnici, u kutiji, garancija, prvi ga upalis, i mozda bude neka akcija pa dobijes nesto, mozda popust neki... ne vidim u ovom slucaju prednost polovnog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa sveo sam potražnju na Kenwood sa USB-om

@bravo_suite je prodavao Kenwood sa USB-om koliko se secam, pa mozes njega da kontaktiras.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mico ti posalji Sikteru crvenu pa neka tera inat i on :D

Ako ce to da ga usreci lako cu mu posaljem. Sirotinja smo za vise valjda :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja trenutno koristim nekog burazerovog kineza, ima AUX, USB i ulaz za onu siroku karticu. Koristim tu karticu jer se najmanje vidi, a imam i USB citac za SD karticu pa i njega koristim ... sto se mene tice, zavrsava pos'o jer je vecina pesama skinuta sa YT. :)

Posalji i meni kad si tako dusevan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dalje merkam plejere, najverovatnije će moj plejer da ode kod kolege tokom iduće nedelje, pa sad imam par oglasa koje šacujem, i učinio mi se interesantan jedan LG, ali ne znam kakvi su oni, ipak je to firma koja pravi sve i svašta, i nekako mi više poverenja ulivaju marke koje rade samo audio program. 

 

Drugo pitanje, da li je bolj JVC ili Kenwood ili Pioneer? Imam i neka dva JVC-a koja šacujem, deluju mi skroz zanimljivo, pa sam u nedoumici.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravo. Posto ne znam bas ovu tematiku bolje da pitam. 
Imam fabricki radio u puntu i fabricke zvucnike. E sad radio me nervira jer ekran ne radi, kasetas je, a preko transmitera je ocaj zvuk. Puntovi zvucnici iz uputstva:

prednji: 2 woofers ( B) with a diameter of 165 mm and 40W max.
zadnji: 2 rear full-range speakers © with a diameter of 100 mm and 30W max. power;

i radio 4x40w

 

Da li ova alpina moze da ima lep zvuk na ovim zvucnicima 
ALPINE 3DE 7886R 4x35w. I da li vredi dati za nju 30 evra zagrejao sam se opasno za ovaj plejer. 
 

Hvala.  :smoke:

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Originala nije videlo ali je cena, kao što si rekao okej.

Ne znam samo kakav je kvalitet ekrana i tač skirna. To bi valjalo proveriti pre kupovine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma da, evo ga ovaj moj

 

SS-image-2012-02-25-4f48fd8a03268.jpg

 

Posle dosta koriscenja mogao bih svima da ga preporucim. Ima sve sto je potrebno, od izlaza za sub, low/high pass filtera, EQ nije preterano bogat opcijama ali ono standardno podesavanje u potpunosti zavrsava posao. Zvuk je bogat i nisam sa njim imao apsolutno nikakav problem.

 

Imam fabricke tweetere u vratima, pioneer 17ice u prednjim vratima, male fabricke desetke pored daske i fabricki woofer u gepeku i zvuk je bolji nego u nekim novijim ozbiljnijim automobilima! Nikada nije pojacan vise od 3/4 snage jer je neizdrzivo, ali ni tada nema distorzije i izoblicenja koje sam imao sa proslim Panasonic-om.

 

Njega sam odabrao samo i iskljucivo zbog displeja (nisam hteo nikakve svetlece kineze)  jer je u tom cenovnom rangu jedino taj imao dvoredni displej i dovoljno karaktera da lepo prikaze ime pesme.

U igri su bili neki Sony plastikaner i Pioneer koji je bio dosta oskudniji na oko. Zvuk verujem da je manje vise isti i na ostalima u toj cenovnoj kategoriji.

 

Moram da kazem da posle 3 godine koriscenja jos nisam ni jedan CD ubacio, usb je zakon! Ima i dva aux ulaza, napred i pozadi, ali ih nisam koristio. Moze da puni telefone preko usb-a i podrzava iPhone koji nemam... Korisna je opcija dimm-ovanja intenziteta svetla, nocu ne smeta, a ima mogucnost i automatskog dimmovanja kada su upaljena svetla, ali to kod mene nije u funkciji.

 

U svakom slucaju sa JVC brendom sam izuzetno zadovoljan i kada bih ga menjao sigurno bi opet JVC upao u uzi izbor

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1 za Alpine, model UTE-72BT. Pre nekih godinu dana je dosao kao zamena za JVC KD-R331. Poboljsanje u kvalitetu zvuka je bilo neverovatno...

 

JVC koji je dosao sa autom, gutao je samo diskove, probao sam i flac-ove da rezem ali nista nije moglo da mu pomogne... U predhodnom  autu sam imao Sony CD-Player koji je secam se kostao nesto dzabe ali je mnogo bolje hvatao radio stanice i nekako je bio sav mnogo prijatniji i lepsi, i delovao je 50x kvalitetnije od JVC-a i 5X kvalitetnije od Alpine-a ... Pre Alpine playera sam hteo da uzmem prelepi Sony MEX-N4000BT, player veoma jednostavog i prijatnog dizajna, za koji mislim da bi savrseno lupio blagi kontrast crvenoj tabli na 500L-u... Najvise me je privukla aplikacija koja se instalira na Android uredjaj i onda se dobija dvosmerna komunikacija... Posto je bilo nemoguce doci do tog modela u Srbiji a u okolnim zemljama nikako nismo uspeli da se sretnemo, izbor je pao na sledeci najbolji izbor... Kriterijumi su isli sledecim redosledom: kvalitet, single din, bluetooth (AVRCP, telefoniranje), sto jednostavniji dizajn (ima gomila svemiraca koji ne idu na moj auto), USB i niza cena.. Mislim da u tom trenutku nije postojao bolji izbor, naravno vise bi vole da je plave boje, zbog (vec sam spomenuo)...

 

Alpine me je odusevio onog trenutka kada sam prvi put kliknuo na play dugme... Kada prelazim na neki drugi auto uredjaj ili zvucnike, obicno mi treba malo vremena da razmislim, da pustim nekoliko pesama da uporedim razliku izmedju tonova, u ovom slucaju poboljsanje u kvalitetu se osetilo istog trenutka. Bez bilo kakvih podesavanja je svirao savrseno, ima uglavnom sva podesavanja koja su potrebna obicnom korisniku. Uparuje se sa vise BT uredjaja ali se spaja samo sa jednim. Za razliku od JVC-a radi mu dimmer funkcija displeja kada se upale oborena svetla, mada bi ipak trebao da bude malo tamniji nocu (nema podesavanja). Moze da memorise 6 brojeva telefona.

Funkcija pretrazivanja imenika je malo naporna i sporija ali radi. Iscitavanje sa USB-a je veoma brzo ali je zato redosled pustanja pesama KATASTROFA... Player sa USB-a cita pesme/foldere redosledom kojim su snimljene na USB, zato je najbolje da prvo izaberete sta snimate, formatirate USB pa tek onda nasnimite muziku, znaci uvek treba sve izbrisati pa nasnimiti. Ja sam to jednom odradio na dva flesh-a od po 8GB (manji su zbog limita 255  fajlova/foldera) i nista ne diram, ako hocu nesto novo onda pustam sa telefona/tableta, sa kojih naravno pustam i flac fajlove... Jos jedan od nedostatak je nesporazum izmedju Alpine-a i ostalih multimedijalnih programa na Android uredjaima. Kada se prebaci na "BT Audio", Walkman aplikacija sama pocne da svira ali zato kada treba da se pusti film na recimo MX Player-u,  potrebna je gimnastika...

 

Pored svih svojih nedostataka Alpine je i na sugavim fabrickim zvucnicima uspeo da izvuce fantastican zvuk i zbog toga od mene dobija ogromno postovanje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da malo osvežim ovu temu..

Bakćem se sa zamenom fabričkog radija kupovnim sa usb-om i sd karticom.. Elem kad ubacim usb uopšte neće da pusti pesme sa usb-a kao da nema ništa na njemu a sa sd kartice pesme pušta totalno nekim svojim redom iako je isključena random, šafl opcija.. Šta vi mislite koji je razlog i da li kod vas rade normalno i koje su to marke? E sad to je već treći auto radio koji ima iste probleme, ajd prvi je bio neki pijačarski, računao samo mi bitno da imam dosta pesama u kolima nebitan mi prestižan brend i sl. Zamenim na pijaci taj za drugi takav, ono ista priča.. Kupim u win winu za 5000 din kad ono ista priča! Pa sad već ne znam da li je neki problem do mojih kola mada mi to nema neke veze, nema šta pogrešno da povežem ima ona dva džeka koji svaki ima svoje mesto pa ne mogu ni da hoću pogrešno da povežem, ne znam zašto ne očitava usb i sa kartice pušta preko reda. Treba mi auto radio da mu se skida prednja pločica i da pušta mp3 redom kako je na usb-u i kartici. Valjda ne tražim puno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda ali šta je onda sa sd karticom, nju prepoznaje pa opet svaki pušta nekim svojim redosledom.. Dok ih lap top oboje prepoznaje i pesme čita redom. Tako da ne znam kako bi to usb mogao biti "pokvaren". Jel moguće da su jednostavno takvi isti šklj softveri u mnogim uređajima pa zato?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...