goksi75 0 Posted February 6, 2010 Drugari imam jedno pitanje, koje solje amortizera da uzmem za stila 1.8 dinamic 2001.god i gde,pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9029 Posted February 6, 2010 Nemaš nikakve posebne šolje amortizera...samo tražiš za Stila 1.8 Od AP Sporta, pa dalje...bar u Beogradu imaš dosta prodavnica za Fiata... Quote Share this post Link to post Share on other sites
goksi75 0 Posted February 7, 2010 Ok hvala na brzom odgovoru, to me je interesovalo da li da trazim neke posebne ili je svejedno,pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
crnisale 17 Posted May 13, 2010 Da ne otvaram novu temu.Imao sam problem sa lupanjem prilikom prelaska rupa,nesto kao tupi udarci sa desne strane u gornjem delu.Pregledano sve na trapu i nigde nije uocen luft.Pregledao sam malo eLearn za stila i sistem vesanja.Odem kupim dve solje 2500 i odem kod majstora.Kazu da to ne odlazi kod stila.E kod mene je izgleda otislo ,jer zamenom istih nema vise tog lupanja.Pregledom starih solja lepo se vidi sa donje strane pukotina u gumi oko metalne platne koja je ulivena u gumu.Zamena je stajala 1600 i optika 1500. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChobbyNS 107 Posted May 13, 2010 Ja sam to odradio u varijanti "uradi sam" Nego jel mora optika da se radi i solje kad se menjaju? Quote Share this post Link to post Share on other sites
sasha015 30 Posted May 13, 2010 Meni se cini da sta god da se cacka na trapu,mora da se posle toga radi optika.Ramena,spone,solje...Bar tako sam stekao utisak do sada.Kad god sam isao na optiku,decko (komsija) je pre optike proverao ramena i pogotovo spone(i neke krajnice spona).Par puta je bilo lufta i nije hteo da radi dok se to ne zameni(spona).Kaze nema svrhe,jer ce se odma rastelovati.Ako su lagali mene i ja lazem vas :rolleyes: Quote Share this post Link to post Share on other sites
zaki 0 Posted February 1, 2011 Da li se kada se menja solja amortizera menja i lezaj, kada sam zvao Kit komerc da pitam za cenu, pitali su me da li hocu sa lezajem ili bez? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zaki 0 Posted February 2, 2011 Ja sam to odradio u varijanti "uradi sam" Nego jel mora optika da se radi i solje kad se menjaju?Jesi li menjao i neke lezajeve solje amortizera, i jel to obavezno menjati sa soljom? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilidzanac 0 Posted March 8, 2011 Pozdrav drugari!Ja sam pre 3 meseca zamenio prednje amortizere,solje i lezajeve.Na ovom minusu i nov lezaj (onaj sa leve strane) poceo da krcka prilikom motanja volana.Kvalitet nema sta Quote Share this post Link to post Share on other sites
yuguar 2 Posted March 8, 2011 Mozda nije bilo masti dovoljno... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilidzanac 0 Posted March 8, 2011 videcu da odem do servisa da pogledaju i po potrebi da podmazu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
alebrale 0 Posted August 15, 2012 (edited) Je l' komplikovana zamena šolje amortizera u sopstvenoj režiji? Edited August 15, 2012 by neshaoct prebačeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Orlovi 0 Posted December 20, 2014 (edited) Odem kod majstora, a ni meni nije strano, kaze otisle sojle prednjih amortizera. OK.Odem u AP Sport, dajte najkvalitetnije koje imate, nije problem cena. Uzmem, odnesem majstoru, zamenimo. Krenem kuci, milina.Ne lupka vice ali kad poce po rupama desna strana da skripi kao da opruga grebe u karoseriju. Vratim se nazad. Majstor kaze skripe solje guma tvrda. Uzese tovatnu mast, namazase solje spolja kao sad ce da bude ok. podjem kuci isto. Kao da nesto struze ,skripi. Nemam pojma.Dodjem kuci pa sam rasturim desnu stranu ali nista ne vidim. Da li je ko imao ovakav problem? U pitanju jha Stilo 1,9 JTD sa troje vrata. Ja sam iz Golubca, blizu PozarevcaImate li kakvo resenje problemaPozdrav i hvala unapred na pomoci.. Edited December 21, 2014 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ticma 506 Posted December 20, 2014 Pre ce biti da ti skripi neki silen na viljusci Quote Share this post Link to post Share on other sites
Orlovi 0 Posted December 20, 2014 Da ali sa starim soljama se nista nije culo osim lupanja.Sad ne lupa ali nesto lomi.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buca_Tipo 20 Posted December 20, 2014 Sad je gore stegnuto, pa se sad luft javlja negde druge, proveri viljuske, tj silene kao sto rece kolega Quote Share this post Link to post Share on other sites
Orlovi 0 Posted December 21, 2014 Interesuje me jedno.da lije iko od clanova foruma kupio u AP Sportu solje amortizera Acron i da lije imao sa njima problem?Da ne kupujem opet nove i bacam pare uzalud .Rece mi jedan majstor da zamenim lezaj na solji. Nisam pametan. Hvala.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
M-a-r-k-o 3 Posted December 21, 2014 (edited) Ja sam imao sličnu škripu, zapravo kad sam menjao šolje jer su povremeno znale da lupaju i auto bio na dizalici primetio sam da dok se namotava pun javlja se škripa koja dolazi gore iz predela šolja, dok u vožnji ili kad auto stoji na zemlji i mota se ništa. Skoknuo do prodavnice i kupio taj ležaj šolje (prsten koji dolazi ispod šolje ili ležaj amortizera kako je pisalo) uglavnom na isti deo mislimo, zamenio majstor njega i šolje i posle škripe nije bilo a ni lupanja koje se povremeno javljalo. U mom slučaju je bio taj ležaj u pitanju a što kolege kažu ipak proveri silene i ceo trap da ustanoviš šta škripi. Edited December 21, 2014 by M-a-r-k-o Quote Share this post Link to post Share on other sites
Orlovi 0 Posted December 25, 2014 Promenio majstora i resio problem.Ploca koja nosi lezaj solje nije bila na mestu a automatski ni solja pa nije mogla da legne.Namesteno i sad je milina voziti..Hvala svima na pomoci.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
steel 21 Posted March 5, 2017 Narode jel ima negde video klip za fiat stilo gde moze da se vidi kako treba da stoje solje amortizera na prednjim amortizerima jer koliko sam video (lezajevi imaju neki nagib) sa jedne strane. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vujasin 11 Posted September 5, 2020 Prije par dana sam mijenjao opruge i stavio nove solje amortizera. Sad mi nekao ova gornja ploca stoji nekoliko mm iznad mulde. Ne znam da li je prije tako bilo. Jeli to normalno? Polozaj solje sam odredio prema kosini na muldi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
SiviStiloklasika 0 Posted January 22 (edited) Dobar dan, pokusavam da nadjem drzac prednjeg amortizera(gumeni sa metalnom plocicom u gumi barem mi tako izgleda),nigde ne mogu da je nadjem za mog stila(2002 godiste 85kw). Nasao sam bukvalno samo na jednom sajtu na kome pise da nema na stanju a na svim ostalim sajtovimna mi samo izbacuje solju amortizera. U prilogu su slike sa sajta na kom sam uspeo da nadjem,ja iskreno ne znam kako se tacno zove ovaj mozda mi je zato i toliko tesko da ga nadjem. Hvala unapred za pomoc. Edited January 22 by Ivan Sredjene slike Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 13430 Posted January 22 (edited) @SiviStiloklasika Pozdrav i dobrodosao na FLCS forum. Nepotrebno otvorena tema spojena je sa postojecom. U fabrickom ePer taj deo jednostavno krste "Plate". Ako hoces nov deo, verovatno ces naci kod ovlascenih. Nisi se ni predstavio a ni bar napisao iz kog si grada - cisto da bi ti predlozili sta ti je najblize. Sifra plocice je 46786245, evo ti ovde i isecak iz ePer, deo oznacen brojem 8: Trebalo bi da cena bude par EUR. Pogledaj dalje po radnjama po tom SN, mozda nadjes i iz aftermarketa. Ali cena je bagatela, da se ne bih cimao dalje od ovlascenih i OEM dela. Ako kliknes na Compatibility listu, dalje jos mozes da vidis da identican deo odgovara i sa Nuova Bravo i Delte. Tako da ti je sigurno to bolja opcija ako negde juris polovan. U detaljima za Bravo/Deltu vidim da bi trebalo da ide isti SN za sve verzije motorizacija/vesanja: Edited January 22 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
SiviStiloklasika 0 Posted January 22 (edited) Hvala puno na odgovoru i na pomoci ludim ceo dan i pokusavam da ga nadjem pa kao zadnju opciju sam ovde napisao pitanje, kada sam je trazio nisam nigde nalazio odgovor niti me je povezivalo sa ovim sajtom zato sam otvorio skroz novi post. Opet hvala puno na odgovoru. Iz beograda sam a ime je Nikola. Edited January 22 by Ivan Ne citiraj prethodni post Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 13430 Posted January 22 (edited) 19 minutes ago, SiviStiloklasika said: Iz beograda sam AK Kole, Bogunovic (nisu vise u mrezi ovlascenih ali mogu da nabave OEM delove), Kompresor... Kada pozoves, biras opciju "2" za delove i samo im izdiktiraj SN dela koji sam ti ostavio u prethodnom postu. Ili pokusaj iz aftermarketa/polovno ako ima, sta vec sam odlucis. 19 minutes ago, SiviStiloklasika said: Hvala puno na odgovoru i na pomoci ludim ceo dan i pokusavam da ga nadjem pa kao zadnju opciju sam ovde napisao pitanje, kada sam je trazio nisam nigde nalazio odgovor Pa ovo treba da ti bude prva opcija, forum za italijanska vozila . Gomila bivsih vlasnika koji smo imali i "kupusali" Stila jos dok je bio aktuelan model pre vise od 15 godina, sve zivo sazvakano do u detalje - mehanika, elektronika, procedure popravki, detaljni DIY tutoriali sa sve slikama... Ima i majstora i vlasnika servisa, tehnicki prilicno potkovanih entuzijasta, druzimo se i pomazemo ovde vec deceniju i po. Nema na cemu naravno, uzivaj i ukljuci se u druzenje, navrati na skupove... Edited January 22 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites