Jump to content
Goran

Recommended Posts

Ja ne mogu da verujem da sam pogodio :)

Imao sam pomoć jer je moj Stilo iste te boje :)

Hahahaahaj znaci ne verujem :D

Careeeeeee :D

Userrrrr :D hahahahaha

Zadnje vreme doslo!

Kad daltonista pogodi boju iz prve,slobodno moze da pocne kraj sveta!

Znači to je ta nijansa sive Joshi...baš kao i tvoj auto!

Mare i na polisi piše tamno siva metalizirana.

Odgovarajuca tema, spojicemo: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/40077-oznaka-boje/

Zamolio bih da se pre otvaranja nove teme, pomocu Search proveri da li takav sadrzaj vec postoji: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=54042

Edited by Ivan

Pozdrav. Da li neko zna gde moze da se vidi koje sve nijanse sive boje postoje za stila i koje su sifre ?

@Terazije

Jedino da zaređaš nekoliko brojeva šasije različitih sivih Stila, pa da pogledaš šta piše na svakom. Meni su pričali da ima 4-5 nijansi sivih. Ona koja ''vuče'' na svetlo plavu, ona koja ''vuče'' na žuto i još par drugih...

Ali, generalno, to ne treba da te zanima jer....sve i da napraviš boju po tom kodu, ona nije odgovarajuća za tvoj auto. Uticaj vremenskih prilika je doprineo tome da tvoja boja više nije te nijanse kao kad je bila nova, kao što znaš. Samim tim, ništa ne dobijaš ako napraviš boju kao kad je bio nov. Tvoj kod, tj. kod boje na tvom autu piše na onoj pločici na haubi, piše i u ePER-u. O tome treba da ''brine'' farbar, o tome kako će (i da li će da ispolira), da li će da uđe u susedne komponente da se ne vidi prelaz sa dela na deo, i 100 još detalja koji i odvajaju dobrog farbara od prosečnog. :thumbup: 

Meni treba to jer trazim delove imao sam neku havariju pa da uklopim boju ja sam mislio da ima samo tamno siva ko tvoja i ova srebrno siva,  a neki dan mi stigla vrata neke sasvim druge nijanse sive koju sam prvi put video. Uglavnom videcemo kad majstor zavrsi sa kolima na sta ce da lice :huh:

@Terazije

Mogu za par sati da pogledam koja je moja siva.

Generalno, ti stranicu možeš uzeti bilo koju jer će ionako da se menja (moraće da se farba, pa nije bitno u kojoj je boji izvorno), tj. da se seče auto. Jedino da mooožda pojuriš krilo u istoj boji, ali to opet neće biti to jer ćeš farbati stranicu, pa bi trebalo da se ofarba ustvari cela strana, tj. krilo, vrata, stranica, i da se ušprica na oba branika taj deo kako bi bilo ujednačeno. A, da se posebno cimaš samo da bi krilo našao u istoj boji....šta znam.

Posted (edited)

Drugari, trazio sam tablicu na kojoj se nalazi kod boje automobila, ali ne mogu nigde da je nadjem. U pitanju je Fiat Punto Classic. E sad, ocitao sam saobracajnu dozvolu i za boju mi pise E ZUTA D. Da li neko zna koji je kod ove boje? Generalno to je ona bas cesta boja kod Fiat Punta Classic, nesto izmedju sive, zlatne kako vec da objasnim.

Edited by Ivan
Spojeno

@Dukatux

Pozdrav i dobrodosao na FLCS forum. Nepotrebno otvorena tema spojena je sa postojecom o kodovima boja.

Kod Fiata je plocica sa kodom boje, imenom boje i proizvodjacem, obicno pozicionirana sa donje strane haube.

Isto kaze i korisnicko uputstvo za Classic (koje btw imas okaceno i u odgovarajucoj sekciji sa uputstvima za FCA modele):

Untitled.thumb.png.1ff85bf94d8696bd7798a3a7e40b1804.png