Jump to content
FAS Goran
Woodoo

Zanimljivo parkiranje

Recommended Posts

Novi rekord u paralelnom parkiranju: margina od 8 cm

 

mini%20park.jpg

 

Han Yue je čovek koga treba da pozovete ako vam se čini da je prostor za parkiranje vašeg automobila premali, a evo i zašto. Ovaj Kinez uspeo je da obori aktuelni Ginisov svetski rekord u paralelnom parkiranju tako što je ''upakovao'' MINI hečbek u parking mesto koje je svega 8 cm duže od automobila. Pravila ove discipline nalažu da se automobil uparkira uz pomoć ručne kočnice, pri čemu ne sme da dodirne ni jedno od dva vozila koja se nalaze ispred i iza njega. Novi rekord postavljen je na šampionata u driftu, koji je održan u gradu Čongkingu, a kineski kaskader je povratio titulu u ovoj disciplini koji je izgubio 2013. godine.

U poslednje dve godine ovo je 4. put da takmičari popravljaju rezultat. Najpre je u junu 2012. Han Yue spustio rekord sa 22 na 15 cm, da bi u novembru iste godine njegov nemački kolega Ronny Wechselberger poboljšao rezultat za još jedan cm. U martu 2013. naslov najboljih u ovoj disciplini preuzeli su braća Moffat iz Velike Britanije koji su uspeli da parkiraju klasični MINI Mayfair na prostoru koji je samo 13.1 centimetara duži od automobila.

 


 


 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je moguće parkiranje bez gledanja?

 

bmw-parkiranje.jpg

 

Osvrnimo se kratko na sledeći video u kojem su novinari pokušali preispitati tezu da se današnji automobil može parkirati bez da uopšte gledate kroz staklo. Naravno, postoje oni koji tu radnju obavljaju u potpunosti automatski tako da je vozač tu samo da doda gas ili promeni stepen za vožnju unazad ili unapred. Ali, ne govorimo o tome nego o naprednim pomagalima kod kojih niz komponenata radi zajedno kako bi pomoću komplikovanih algoritama stvorili sliku na ekranu u interijeru koja prikazuje automobil u realnom vremenu iz ptičje perspektive. Kao u vrlo ranim verzijama igre Grand Theft Auto, ili kao što je novinar opisao, kao da vas odozgo snima dron. Koliko preciznu sliku daje taj sistem pokušao je pokazati ovaj test u kojem je vozač seo u BMW serije 4 opremljen jednim takvim, prekrio sva stakla novinskim papirom i okušao se u navigiranju prema parkirališnom mestu samo pomoću slike na ekranu.
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po onome sto sam ja procitao na netu vozac je pobjegao s mjesta nesrece dok je bio pijan/nadrogiran i probao sakriti auto u garazu, ali mu nije bas uspjelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaboravio gde je parkirao BMW, pronašao ga posle 6 meseci

 

bmw%20x3%20m%20sport.jpg

 

Jedan vozač u Škotskoj nije imao baš sreće sa parkingom. Kola, koja je pozajmio od prijatelja kako bi otišao na koncert, parkirao u jednu od mnogobrojnih garaža, a onda je zaboravio u kojoj. Proveo je čitavih pet dana pretražujući svaku od garaža, da bi na kraju odustao od traganja za skupocenim modelom BMW-a. Vlasnik automobila kontaktirao je nakon nekoliko meseci Parking servis kako bi im saopštio da je slučaj izgubljenog ili ukradenog automobila prijavio policiji, koji su pronašli njegov zaboravljen auto. Najveće iznenađenje doživeo je kada mu je stigao račun za parking mesto. Njega će višemesečni parking koštati neverovatnih 6.140 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osveta zbog 10 dana blokiranja auta na parkingu

 

parking

 

Svaki vozač se bar jednom u životu našao u situaciji da mu neko blokira put izlaska s parkinga ili mu jednostavno zauzme parking mesto. Priča koju je objavio jedan radnik male firme u severnom Londonu, jedno je od najneverovatnijih svedočanstava o nevoljama sa parkiranjem, piše Boredpanda. Naime, u pomenutoj kompaniji svi zaposleni imaju svoje parking mesto koje ne plaćaju malo, nego čak 1.200 funti godišnje. Kad se dobrano plati svoje parking mesto, onda se očekuje da to zaista i bude naše parking mesto. No, ovom zaposlenom dogodilo se nešto što mu je nakon 10 dana dozlogrdilo. "Čovek se parkirao na moje mesto gotovo 10 dana, iako ima mogućnost parkiranja na nekoj drugoj poziciji. Iako sam ja svaki dan stajao automobilom odmah iza njega i blokirao mu izlazak s parkinga, on je očito odlazio s posla kasnije od mene, jer ga nikad nisam video niti me je ikada zatražio da pomerim svoj automobil. Osim toga, ostavio sam mu desetine poruka na automobilu da me nazove, da porazgovaramo i da se pomeri s mog parking mesta i nikada nije reagovao", napisao je ljuti čovek kome je nakon 10 dana prekipelo, te je odlučio da se osveti "otimaču parking mesta".

 

Dogovorio se s bratom koji je otišao u Kanadu na mesec dana da mu pozajmi svoj automobil, a sa kolegom koji je dve nedelje na godišnjem da mu prepusti svoje parking mesto. "Pričekao sam kasno uveče pa sam bratov automobil parkirao odmah iza svog parking mesta. Kontaktirao sam parking službu i dao im registraciju automobila svog brata kako bih mogao tamo ostati parkiran. Naravno, rekao sam im i da na parking mestu ispred nepropisno stoji crvena Ford Fiesta Zatec, te da u ponedeljak slobodno mogu doći da naplate kaznu prestupniku", objašnjava "parking osvetnik". I kad se vratio u ponedeljak na posao, imao je šta da vidi. Zatekao je ljutog prestupnika kako objašnjava kontrolorima parkiranja da ne može da izađe s parkinga jer mu je blokiran prolaz. Oni su mu rekli da je parkiran na nedozvoljenom mestu, te da mora platiti 100 funti kazne. "Njegov automobil je tamo stajao oko mesec dana i platio je oko 2.000 funti kazne. Da, neverovatno je da čovek nije pronašao način ili me kontaktirao da ja pomerim bratov automobil kako bi on izašao s parking mesta na kojem ne sme biti, no čovek je očito idiot", napisao je "parking osvetnik" koji je zadovoljno dočekao svoju osvetu, piše Večernji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte kako se paralelno parkira za Ginisovu knjigu rekorda

 

mini parkiranje.jpg

 

Bizarni rekordi u najneobičnijim kategorijama Ginisove knjige uključuju i one za najpreciznije brzo paralelno parkiranje automobila. Nekoliko takvih rekorda je objedinjeno u atraktivnom videu.

 

Guinness World Records je na svoj YouTube kanal stavio atraktivni video više uspešnih pokušaja obaranja svetskog rekorda u paralelnom parkiranju. Snimci uključuju najpreciznije parkirani kamion, najpreciznije parkiranje automobila vožnjom u “rikverc”, najbolje trostruko paralelno parkiranje automobila, parkiranje uz drift u 360°, opšte najpreciznije parkiranje, i tako dalje. Ako ste se pitali, aktuelni apsolutni rekorder u ''običnom'' preciznom paralelnom parkiranju je britanski vozač-kaskader Alastair Moffatt. On se svojim Fiatom 500C 1.2 Cult uparkirao u mesto tek za 7.5 cm duže od tog vozila. Time je, 2015. kada je rekord postavljen, nadmašio kineskog vozača Hana Yuea čiji rekord je iznosio 8 cm. Kolekciju bizarnih rekorda koji uključuju suludo uvežbane i gotovo neverovatne scene parkiranja pod ručnom pogledajte u Ginisovom videu u nastavku:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...