Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Novi Fiat Uno

Recommended Posts

Evo da se podsetimo prethodnog Fiat Una

CnTZA.jpg

http://carphotos.cardomain.com/ride_images/2/3799/1401/21995700003_large.jpg

http://www.maxrevs.co.uk/cars/fiat/carimages//2007/35/991_1188172081_link.jpg

Bio to lep auto :rolleyes: ,imao je neku blagu dozu agresivnosti B) ,a opet izgledao i nekako elegantno ;) ,kao mali Tipo.

A ovaj novi,ne da nema nista od toga :blink: ,nego izgleda nekao plasticno :veryangry: ,nedovrseno <_< ,mozda ce neko reci da je simpatican mali auto :(

ali pored Fiata 500,Pande,nekog Grande Punta 3V,tesko da moze da stane a da se ne postidi :no

jasno je meni da ce on biti jeftin(tipa peglice nekada)ali trebali su i morali da se malo vise potrude oko njegovog izgleda :unsure: ,bar ako nista drugo ono zbog prethodnika :whistle: ,starog Fiat Una :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Italijani odredili model za „zastavu”

Novi „FIAT uno“ kreće iz Kragujevca

N. Vlačo - N. Radišić | 26. 04. 2010. - 20:00h | Foto: www.auto.it | Komentara: 45

Nova verzija automobila „FIAT uno” proizvodiće se u Srbiji, a prve isporuke u Italiju i Evropu očekuju se krajem 2011. godine, navelo je danas nekoliko italijanskih sajtova specijalizovanih za vesti iz automobilske industrije. Konferencija za medije na kojoj će „FIAT” ozvaničiti proizvodnju novog „una” biće održana početkom maja, a tom prilikom gigant iz Torina će objaviti i pokretanje proizvodnje ovog modela i u Brazilu.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/186829/Novi-FIAT-uno-krece-iz-Kragujevca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da su novinari poleteli, ali...videćemo.

Fiat Group će petogodišnji plan proizvodnje saopštiti 21. aprila, i tada će se nešto više znati o novom modelu automobila koji će se proizvoditi u kompaniji ''Fiat Automobili Srbija'', a, kako se nezvanično saznaje, on se trenutno vodi pod šifrom ''342'' i reč je o manjem modelu B klase.

Taj plan je objavljen:

http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=41364

In 2012 the "low-cost" sub-B-compact model will finally arrive, most likely to be built in Serbia and India to start with...

Ranije se pominjala šifra modela 342...a, ne 327 kao što se navodi u ovom tekstu u Blicu...tj. tome što su preuzeli od Italijana.

A, opet....teško da Evropa može ostati bez Una, tj. da će se praviti samo u Brazilu i onda dopremati za evropska tržišta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Fiat Uno i zvanično predstavljen u Brazilu

fiat uno 902.jpg

Fiat je predstavnicima brazilskih medija i zvanično predstavio novu generaciju Fiata Uno (prva generacija modela sa ovim imenom se pojavila još 1983. godine), koji će se i proizvoditi u Brazilu.

Njegov izgled i osnovni podaci već neko vreme ionako nisu bili nikakva tajna, zahvaljujući brojnim špijunskim slikama nemaskiranih primeraka, ali i prvim zvaničnim fotografijama koje su procurele pre vremena.

Kako bilo, novi Uno je dugačak 3777 mm, širok 1643 mm, visok 1490 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2370 mm, a zapremina prtljažnika u osnovnoj konfiguraciji je 290 litara.

Paleta motora će u Brazilu obuhvatati dva agregata, i to od 1.0L i 1.4L, u ponudi će prvo biti model sa 5 vrata (već od ovog meseca), kasnije stiže i trovratna verzija, a tu je i varijanta Way sa atraktivnijim (pro)terenskim izgledom.

fiat%20uno%209011111.jpg

Manji 1.0L motor (od 999 kubika zapremine) razvija 54kW/73KS pri 6250 o/min. i 93 Nm pri 3850 o/min. dok veći 1.4L (1368 kubika) raspolaže sa 62.5kW/85KS pri 5750 o/min. i 122 Nm pri 3500 o/min. Oba su uparena sa manuelnim petostepenim menjačem, a pogon je na prednjim točkovima. Uno sa slabijim motorom postiže najveću brzinu od 151 km/h (ubrzanje do 100 km/h traje 14,7 sekunde) a jači može do 170 km/h (do stotke stiže za 11,1 sekundu).

45519-fiat%20uno%209.jpg

Sem Una Way (biće dostupan sa oba motora), kupci u Brazilu će inače moći da izaberu i standardni Uno Vivace (samo sa 1.0L motorom) i Uno Attractive (samo sa 1.4L motorom) ali će moći i da personalizaju svoj perimerak brojnim fabričkim paketima za individualizaciju.

kompletna vest - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko god bio ruznjikav :X i izgledao "plasticno" :(

nesto mi govori :geek: da ce se prodavati ko alva,pogotovu ako cena bude realna :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Uno Ecology Concept

fiat%20uno%20ecology%2011.jpg

Brazilska filijala Fiata je, pored standardnih verzija novog Una, predstavila i njegovo ekonomičnije i ekološki prihvatljivije izdanje – Uno Ecology Concept.

Za sada u stvari nema mnogo detalja, sem da je za pogon zadužen 1.0L motor (može da koristi benzin i alkohol), da ima Stop & Start sistem i mnogobrojne elemente u enterijeru napravljene od materijala dobijenih reciklažom.

fiat%20uno%20ecology%20111.jpg

Međutim, za koliko je tačno smanjena potrošnja i emisija CO2 još nije saopšteno, a to važi i za njegove performanse.

fiat%20uno%20ecology%201.jpg

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Fiat Uno se ipak neće proizvoditi u Srbiji

Britanski Autocar je nedavno pisao da će novi Fiat Uno krajem sledeće godine stići na evropsko tržište i da će se proizvoditi u Kragujevcu, ali po poslednjim informacijama sa italijanskih sajtova, to se ipak neće desiti. Iz Fiata su to naime "kategorički demantovali", a italijanski sajtovi sada napominju da se radi o drugom modelu (pominje se novi Palio – na slici) koji će se prodavati i u Americi.

fiat%20palio%202012.jpg

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo izgleda kao da im ga je dizajnirala konkurencija :wallbash:

uzas

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovo sam nasao na fox-u 22jula objavljeno

Fiat Automobili Srbija", počev od kraja 2011. godine, proizvodiće u fabrici u Kragujevcu dva nova modela, odnosno nove verzije "Fiat Idea" i "Lancia Musa", saopštila je ta kompanija.

O3pii.jpg O3rNr.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio sam u Brazilu pocetkom godine, i mogu reci da novih unica ima po ulicama bas dosta.

U brazilu su cene automobila papreno skupe za nase pojmove. Na neki nacin stite trziste, i sve sto se ne sklapa u latinskoj americi je skupo do zla Boga, a i ono sto se sklapa nije nimalo jeftino.

Ovaj unic je niza kategorija tako reci, i trebalo bi da je medju jeftinijima ali nije najjeftiniji.

Meni se licno ne svidja nesto, ali je uzivo ipak malo lepsi nego sto je na slikama.

A ja sam bio dovoljno veliki mentol da za mesec dana ne uslikam ni jedan :wallbash:

Bar sam bacio pogled kakav je unutra :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fiat Uno Rua special edition

 

fiat%20uno%20rua%201.jpg

 

Fiat je u Brazilu predstavio specijalno izdanje malog gradskog modela Uno, i to povodom predstojećeg svetskog fudbalskog prvenstva (Fifa World Cup 2014) koje će se uskoro održati u najvećoj zemlji Južne Amerike. Automobil je nazvan Fiat Uno Rua (Rua – ulica na portugalskom), a biće proizveden u ograničenoj seriji od 2.000 komada.

 

fiat%20uno%20rua%20111.jpg

 

Ukratko, Uno Rua special edition je između ostalog dobio nalepnice sa brazilskom zastavom, oznake Rua, natpis Uno na zadnjim vratima u bojama brazilske zastave, ztaim retrovizore, ručice na vratima i zadnji krovni spojler u boji vozila, alu točkove od 14 inča, svetla za maglu, crna kućišta prednjih svetala, crno-plava sedišta sa žutom linijom i Rua logom, trokraki kožni volan prošiven žutim koncem, klima uređaj, el. podizače prednjih stakala, servo volan...

 

fiat%20uno%20rua%2011.jpg

 

Na raspolaganju su dve specijalne boje, i to Kalahari bela i Interlagos žuta, dok je pod haubom 1.0 litarski motor sa 73 konja.

 

fiat%20uno%20rua%201111.jpg

 

Cena ovakvog Una u Brazilu iznosi oko 11.000 evra.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Da imam kintu platio bi nekom da skrši ruke ovim nazovi automobilskim dizajnerima zaposlenim u Fiat grupaciji. 

Džezve da dizajniraju i ništa više.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li su ovi u Brazilu ćoravi / ludi ili im je ukus poremećen. Ono je neviđeno ružno, e sad još nisam siguran da li je ružniji spolja ili iznutra.

 

Ovaj stil ali moderniji

 

panda.jpg Panda_2.jpg 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Našao ga Petter Fassbender.

Odgovoran za Stila i koliko sam našao sada je zaposlen u  Fiat Brazil.

 

cxcb111034.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fiat Uno Evolution

 

117944-fiat%20uno%201.jpg

 

Aktuelna generacija Fiatovog Una (u Brazilu predstavljena u maju 2010. godine) je za novu prodajnu sezonu doživela doterivanje eksterijera i enterijera.

Nazvan Uno Evolution, ovaj pre svega gradski model je ovom prilikom dobio doterani prednji deo (svetla, branik, maska, svetla za maglu), novu grafiku zadnjih svetla i nešto drugačiji zadnji branik. Takođe, tu su i alu točkovi novog dizajna kao i nekoliko novih boja.

 

117945-fiat%20uno%2011.jpg

 

Izmene u enterijeru su daleko veće i između ostalog obuhvataju novi prednji panel, novu centralnu konzolu, drugačiji volan, modifikovana sedišta, novi multimedia sistem, kao i bogatiju opremu i kvalitetnije materijale.

 

117946-fiat%20uno%20111.jpg

 

U gami motora se inače nalaze 1.0 i 1.4 motori sa 75KS odnosno 88KS, koji mogu da koriste i etanol. Ovi motori su takođe i nešto ekonomičniji nego do sada, a tu je i start-stop sistem. U ponudi ostaju i Sporting verzija (sa atraktivnijim, sportskijim izgledom), kao i (pro)terenski Uno Way sa dodatnim zaštitnim elementima.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Uno Rio 450 limited edition

 

128411-fiat%20uno%201.jpg

 
Fiat je povodom obeležavanja 450-godišnjice osnivanja Rio de Žaneira (u martu 1565. godine) predstavio i specijalno izdanje modela Uno koji se proizvodi u Brazilu.
 

128412-fiat%20uno%2011.jpg

 
U pitanju je Fiat Uno Rio 450 koji će biti ponuđen u ograničenoj seriji, a bazira se na Unu Way sa 1.0 motorom sa 73KS koji može da koristi i etanol. Automobil između ostalog ima ''450'' oznake serije, nove alu točkove i posebne presvlake sedišta i oplate vrata. Cene za Uno Rio 450 u Brazilu počinju od (preračunato) 11.500 dolara.  
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvanično: 2017. Fiat Uno sa novim motorima

 

fiat-uno%2011111.jpg

 

Nakon kratke najave u avgustu, Fiat je sada u Brazilu i zvanično predstavio obnovljeni Uno za novu prodajnu sezonu, uz promociju novih motora.

 

fiat-uno%20111111.jpg

 

Dok je u Evropi prikazana blago doterana Panda MY 2017, Fiat je za modelsku godinu 2017 za tržište Južne Amerike pripremio osveženi model Uno, pri čemu je pored vizuelnih izmena automobil dobio i nove benzinske motore.

 

fiat-uno%201111111.jpg

 

Novi motori su 1.0 litarski trocilindraš sa 72KS (77KS na etanol) i 1.3 litarski četvorocilindraš sa 101KS (109KS na etanol), iz GSE porodice (Global Small Engines). Od menjača se pominju manuelni 5-stepeni i automatizovani Dualogic. 
Motori će se proizvoditi u Fiat fabrici Betim u Brazilu, a očekuje se da će ih tokom sledeće godine dobiti i novi Fiat Mobi.

 

fiat-uno%2011.jpg

 

Sem modernije palete pogonskih agregata, 2017. Uno karakterišu i određene promene na eksterijeru, i to u vidu drugačije maske i branika, kao i novih alu točkova.

 

fiat-uno%201.jpg

 

Takođe, izmena ima i u unutrašnjosti (multimedia sistem sa 6.2-inčnim ekranom, multifunkcionalni volan, el. servo, zadnja kamera...).

 

fiat-uno%2011111111.jpg

 

U ponudi su i el. kontrola stabilnosti, traction control, kao i Start & Stop sistem (kod 1,3 litarske verzije), a kupci će moći da biraju između paketa opreme Attractive, Way i Sporting.

 

fiat-uno%201111.jpg fiat-uno%20111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sada baš čitam da je Uno 1.3 8V na jednom brazilskom testu dobio VW Upa sa 1.0 TSI na međuubrzanju 60-100 km/h. :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat Uno Ciao

 

221105-fiat uno 04.jpg

 

Kako bi obeležio najavljeni kraj proizvodnje modela Uno u Brazilu, Fiat je pripremio njegovo specijalno oproštajno izdanje. Uno Ciao će biti napravljen u seriji od samo 250 primeraka, ali njegova cena za sada nije saopštena.

 

fiat uno 03.jpg

 

Automobil dolazi sa posebnim amblemom, Silverstone Gray bojom, crnim retrovizorima, ručicama na vratima u boji vozila, bočnom nalepnicom sa natpisom Uno Ciao u bojama italijanske zastave, alu točkovima od 14 inča, dvobojnim sedištima, naslonom za ruke na vozačevom sedištu i pločicom 001/250.

 

221107-fiat uno 02.jpg

 

Deo opreme između ostalog čine i klima uređaj, servo volan, Bluetooth, el. podizači stakala, centralno zaključavanje, ABS, prednji vazdušni jastuci...

 

221108-fiat uno 01.jpg

 

Za pogon se brine 1.0 Fire EVO flex motor sa 75KS (na etanol), u paru sa 5-stepenim manuelnim menjačem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...