Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Novi Fiat Uno

Recommended Posts

fiat%20uno%202.jpg

Ovo je prva prava slika potpuno nemaskiranog Fiat Una nove generacije, čija će proizvodnja prvo početi u Brazilu (u aprilu/maju ove godine) a, kako je prošlog meseca pisao SAT Plus, upravo bi ovaj automobil mogao da bude i jedan od dugo najavljivanih novih modela za kragujevačku fabriku automobila.

Ovde odmah i napomena da ime Uno nije zvanično potvrđeno (u Fiatu je ovaj auto označen kao projekat 327), pa se može desiti da novi manji Fiat na kraju ponese i neko drugo ime.

Ovde i podsećanje da su i italijanski sajtovi u septembru prošle kao mesto proizvodnje novog low cost vozila navodili upravo Brazil i – Srbiju. U Brazilu se inače i dalje proizvodi stari Uno iz osamdesetih godina prošlog veka, naravno estetski i tehnološki osavremenjen.

Što se novog Una tiče, veličinom bi trebalo da bude između Pande i Punta, a u Brazilu će se nuditi u verzijama sa troja i sa petora vrata i (bar u početku) sa 1.0L i 1.4L motorima.

Ranije objavljene špijunske slike novog Una (uključujući i unutrašnjosti) možete pogledati OVDE.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitanje kako ce stvarno do kraja da lici. Inace ocigledno da je u pitanju platforma Fiat Pande, a motor na slici u predhodnom postu je 1.4 8v.

Ja mislim da novi Uno (ako ga uopste bude) nece liciti na ovo sto smo videli na predhodnim slikama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molim administratore ako imaju neku vezu u Fijatovom dizajn centru da im prenesu nase komentare... :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znaci definitivno ce izgledati kao na slikama iznad...

blogmarlos2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

fiat%20uno%2070.jpg

Premijera Fiatovog novog malog automobila (razvijenog pod kodnom oznakom projekat 327) će po poslednjim vestima biti održana u Brazilu 14. maja (mada zvanične slike treba očekivati nešto ranije), a do tada evo njegovih najosnovnijih podataka. Iako je proteklih meseci bilo govora da će možda poneti i neko drugo ime, ovaj novi Fiat je ipak nazvan Uno, po modelu iz osamdesetih godina prošlog veka čija se stara generacija i dalje proizvodi u Brazilu (naravno estetski i tehnološki osavremenjen).

Novi Fiat Uno je dugačak 377 cm, širok 164 cm, visok 149 cm, međuosovinsko rastojanje iznosi 238 cm, zapremina prtljažnika u osnovnoj konfiguraciji je 290 litara, a točkovi su od 13 i 14 inča. Paleta motora će u Brazilu obuhvatati dva agregata, manji od 999 kubika sa 71KS pri 6250 o/min. i 91 Nm obrtnog momenta pri 4750 o/min. i veći 1.4L (1368 ccm) koji razvija 85KS pri 6000 o/min. i 122 Nm pri 4000 o/min.

U ponudi će prvo biti model sa 5 vrata, kasnije stiže i trovratna verzija, kao i varijanta Way sa atraktivnijim (pro)terenskim izgledom.

U Brazilu će se novi Uno nuditi sa tri paketa opreme, ali cena još nije poznata.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo ne razumem zato mali auto ne može da ostane - mali? Ako se dobro sećam (mrzi me da tražim) prethodni Uno je imao manje od 3m, a sad ima sigurno ceo metar više... pa će da smisle Topolino koji će biti veličine koje je trebalo da bude Uno :S Ali dobro, nadam se da će kod nas imati i neku m-jet opciju :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dovla

ti si malo pobrkao loncice! Stari Uno je imao dimenzije: 3645 x 1549 x 1405 mm.

Fiat Nuova 500 je bio dug 2,97m.

Share this post


Link to post
Share on other sites

fiat%20uno%203.jpg

Zvanična premijera novog Fiata Uno će u Brazilu biti održana od 4. do 6. maja, ali njegov izgled i osnovni podaci već neko vreme nisu nikakva tajna, pre svega zahvaljujući brojnim špijunskim slikama nemaskiranih primeraka, a evo sada i prvim zvaničnim fotografijama, procurelim pre vremena.

fiat%20uno%2030.jpg

Ovde i podsećanje na ranije procurele podatke: novi Uno je dugačak 377 cm, širok 164 cm, visok 149 cm, međuosovinsko rastojanje iznosi 238 cm, zapremina prtljažnika u osnovnoj konfiguraciji je 290 litara, a točkovi su od 13 i 14 inča.

fiat%20uno%20301.jpg

Paleta motora će u Brazilu obuhvatati dva agregata, manji od 999 kubika sa 71KS pri 6250 o/min. i 91 Nm obrtnog momenta pri 4750 o/min. i veći 1.4L (1368 ccm) koji razvija 85KS pri 6000 o/min. i 122 Nm pri 4000 o/min.

fiat%20uno%203011.jpg

fiat%20uno%2030111.jpg

U ponudi će prvo biti model sa 5 vrata, kasnije stiže i trovratna verzija, kao i varijanta Way sa atraktivnijim (pro)terenskim izgledom (na ovim slikama).

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaobljena panda u dimenziji izmedju nje i grandea. Onom ko je nacrtao ovu masku izmedju farova bih gurnuo u oko tu olovku kojom je crtao. Skinuli masku sa Suzuki Jimmy-a. Uzas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko god mi se sada bio ruzan mislim da ce vremenom poceti da mi se svidja.

Taj fazon, otprilike kao Renault Megane.

Mislim da ovaj auto ima široku ciljnu grupu, samo ovaj detalj između farova je stvarno kantastrofa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prednji deo bar meni nije toliko ruzan. Malo je nekako nezan i nenametljiv ali mi je ipak prihvativ. Ali zadnji deo mi izgleda kao da su ostali bez ideje, i samo povukli pravu liniju.

U globalu mi se ne svidja auto. Da nije Fiat ne bi se toliko cudio, ali ovo i italijanski dizajn mi nikako ne idu zajedno :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...