Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Kazna za prebrzu vožnju 200.000 eura / Visina kazne u skladu sa platom?

Recommended Posts

Jedan švajcarski sud je bogatog ljubitelja brze vožnje osudio na globu uporedivu sa cenom vile - 300 hiljada švajcarskih franaka (200 hiljada eura).

Sud u Sen Galenu, na istoku Švajcarske je rekordnu kaznu objasnio time što vrednost imovine kažnjenog premašuje 20 miliona švajcarskih franaka (14 miliona eura).
Bogati vozač o kome podaci nisu objavljeni, višestruki je prekršilac ograničenja brzine. Ovog puta, kada je ponovo kažnjen, vozio je 57 kilometara na sat brže od ograničenja na 80 km/h.

Kako piše ciriški list ''Blik'', ranija rekordna kazna izrečena u Švajcarskoj za prebrzu vožnju je bila upola manja - 110 hiljada švajcarskih franaka (75 hiljada eura).
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe uzese mu za jos jedan dobar auto. Nesto se razmisljam kad bi i kod nas to uveli bas ti sto voze skupa i brza kola bi placali najmanje kazne jer sve sto imaju od imovine se ne vodi na njih vec na mame tate zene ljubavnice itd... :) Mislim da sam skoro negde video i da je u Finskoj neko kaznjen sa preko 100.000 evrica, valjda isto zbog brze voznje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa neka placaju mame, tate, zene, ljubavnice. Mora prvo da se sredi stanje u drzavi, da se smanji siva zona poslovanja. Mada bi ja uveo ovo vec sada, bar zbog onih koji su legalni. A ovog iz teksta ne zalim uopste, visestruki je prekrsilac ogranicenja brzine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa nisu oni napravili prekrsaj pa da oni i placaju. A za sivu zonu xexexe... Ne zalim ni ja onog sto su ga kaznili, mada ne verujem ni da je njega nesto bas pogodilo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
... Mislim da sam skoro negde video i da je u Finskoj neko kaznjen sa preko 100.000 evrica, valjda isto zbog brze voznje

Pre nekoliko godina (2002) je kaznjen direktor Nokie u Finskoj na preko 100.000€, ali se zalio pa je smanjena (ne znam na koliko):

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1759791.stm

Edit: upravo sam nasao podatak da mu je kazna smanjena za 95% zbog drasticnog pada godisnje zarade uzrokovane padom poslovanja Nokije te godine :)

Inace, u Finskoj se visina kazne odredjuje po visini prihoda i tako je 2004. godine Jussi Salonoja, vlasnik fabrike suhomesnatih proizvoda i jedan od najbogatijih Finaca dobio kaznu od 116.000£ (u to vreme blizu 160.000€) za prebrzu voznju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa u normalnim zemljama ti odreze kaznu prema tvom imovinskom statusu. A ne kao ovde - isto cu platiti kaznu ja i Miskovic(nisam se nikog drugog setio, a ne znam da li on uopste placa ikakve kazne....).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Woodoo nisi me razumeo. Mogu kola da budu i na njegovom imenu, nije to bitno. Bitna je ostala imovina na osnovu koje se odredjuje kazna, a ako se na njega ili nju nista ne vodi...sad sam valjda bio jasniji

A sa druge strane i da se auto vodi na njih kaznu valjda placa onaj ko napravi prekrsaj? Ispravite me ako gresim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa nazalost to po imovini koju posedujete nikad kod nas nece proci, jer oni koji najvise imaju najmanje placaju a oni koji najmanje imaju najvise placaju.

Welcome to Serbia!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije loše plaćanje kazni proporcionalno platežnoj moći. Da svakog jednako zaboli.

U Americi može da ti dopadne društveno koristan rad ili nešto sl. što takođe može da bude smor.

Npr. Kifefer Sutherland je izgibio dozvolu u Kanadi zbog pijanstva + je morao da ide na sastajanja alkoholičara.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbaler Borusije Marco Reus kažnjen sa 540.000 evra

 

marco%20reus.jpg

 

Poznati fudbaler Borusije iz Dortmunda Marco Reus, pravosnažno je kažnjen od strane nemačkih vlasti novčanom globom od čak 540.000 evra zbog više saobraćajnih kazni i vožnje bez vozačke dozvole. Naime, Reus je u protekle 3 godine ''zaradio'' pet kazni za prekoračenje brzine, da bi istražni organi tek u naknadnom postupku ustanovili da je on upravljao vozilom u tim trenucima iako nikada nije polagao za vozačku dozvolu. Visina kazne je odmerena imajući u vidu njegove prihode ali i društvenu odgovornost!. Dobar primer kako se sprovodi zakon uzimajući u obzir sve faktore. Pretpostavljamo da će nakon ovog drakonskog javnog kažnjavanja, biti mnogo manje onih sa idejom da sednu za upravljač bez dozvole.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Secam se 2005. kad sam bio sa dva drugara u Svici na odmoru (igrom slucaja u diplomatskom krugu, pa odatle i info) bila je veoma popularna vest kako je vozac nekog Majbaha platio 23.000 evra kaznu za nesto, ne secam se sta. Mi svi sokirani. U Svajcarskoj je ja mislim najbrutalnija kazna kada si prekoracio brzinu, napravio jos neki saobracajni prekrsaj i na sve to nekoga na smrt udesio. Kapiram da ti i bubrege povade posto ti uzmu sve sto imas.

 

Jako jako zgodna stvar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema povlastica u Norveškoj: Platila 30.000 dolara za pijanstvo, otišla u zatvor i ostala bez dozvole

 

norves.jpg

 

Kada u Norveškoj napravite saobraćajni prekršaj, budite sigurni da će vas to zaista skupo koštati! Vrlo dobro je poznato da vožnja i alkohol ne idu jedno sa drugim. U zemljama kao što je naša, to predstavlja konstantan problem, pa čak i kazne, ako se do njih nekako i dođe, pored ''rođačkih'' i ''kumovskih'' veza, za bogatije vozače ne predstavljaju problem. Međutim, u uređenim sistemima, kao što je, na primer, Norveška, kazne za prekršaje proporcionalne su mesečnim primanjima ili procenjenom bogatstvu onoga ko je prekršaj načinio. Nema nekih povlastica, ruka zakona je dovoljno dugačka da dohvati sve!

Tako je izvesna 22-godišnja Katharina Andersen, čija je ukupna nasleđena imovina procenjena na 1.23 milijarde dolara (da, dobro ste pročitali!), nedavno platila kaznu za vožnju u alkoholisanom stanju od čak 30.400 dolara, a uz to, dobila je i 18 dana zatvora, kao i oduzimanje dozvole na 13 meseci! Možda je toliko i ''ne boli'' onih 30.000 dolara, ali će je dve i po nedelje zatvora i više od godinu dana bez dozvole možda naterati da razmisli kad sledeći put bude sedala za volan…

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šampion saobraćajnih prekršaja: Za 3.5 godine nagomilao 1.353 neplaćene kazne

 

182911-kazne.jpg

 

U četvrtak 9. avgusta policija i sudski izvršitelji su u ruskom Volgogradu izveli zajedničku akciju hapšenja. Pomalo neobično, meta njihove racije nije bio neki pljačkaš ili ubica nego vozač! I to kakav vozač!

Uhapšen je 31-godišnji stanovnik Volgograda koji je za upravljačem Lade Priore u protekle 3.5 godine nagomilao neverovatne 1.353 neplaćene kazne u saobraćaju! Još 2015. godine je nesavesnom vozaču oduzeta dozvola i izrečena novčana kazna zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Ipak, Rus nije mnogo mario za kazne i zabrane. Svaki put je odbijao da plati kaznu, uprkos zabranama je sedao za upravljač, pravio nove prekršaje, gomilao ''penale'' u vozačkom dosijeu. U trenutku hapšenja, njegov dug državi zbog 1.353 prekršaja iznosi 1.5 miliona rubalja (oko 19.600 evra)! Njegov automobil je konfiskovan ali biće dovoljan samo za delimično plaćanje duga. Bahati ruski vozač će verovatno morati da se pomiriti sa oduzimanjem dela imovine ukoliko ne bude mogao da plati kazne.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije platila 199 saobraćajnih kazni - ostala bez Lamborghinija

 

lambo kazna.jpg

 

Policija u Rusiji zaplenila je Lamborghini koji pripada ruskoj influenserki Nastiji Ivlevoj, jer nije platila 199 saobraćajnih kazni. Nastija Ivleva, poznato je ime u Rusiji, slavu je stekla kao voditeljka u poznatoj ruskoj turističkoj emisiji Oriol I Resha, kao i slikajući se za časopis Playboy.

 

Novčane kazne odnose se na višestruke saobraćajne prekršaje, kao što su prekoračenje brzine, parkiranje, prekršaj duple pune linije i zabranjena skretanja. Nastija Ivleva, oglasila se na svom Instagram profilu, navodeći da je njen luksuzni sportski automobil zaplenila policija jer nije uspela da plati veliku sumu novca za svoje saobraćajne prekršaje. U međuvremenu, influenserka je izmirila svoja dugovanja i odvezla svoj automobil. Iako tačan bruto iznos novca za napravljenih 199 kazni nije potvrđen, mediji su izvestili da njen Aventador vredi oko 215.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...