Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Sud ukinuo kaznu Brijatoreu

Recommended Posts

briatore.jpg

Sud u Parizu ukinuo je doživotnu zabranu rada u Formuli 1 bivšem prvom čoveku Renoa Flaviju Brijatoreu, koju mu je izrekla Međunarodna automobilistička federacija.

Brijatore je kažnjen u septembru prošle godine zbog toga što je utvrđeno da je na trci za Veliku nagradu Singapura 2008. godine naredio vozaču Renoa Nelsonu Pikeu da namerno udari u zaštitnu ogradu, kako bi omogućio Fernandu Alonsu da pobedi.

"Sud je utvrdio da je izrečena kazna Brijatoreu bila nezakonita i odlučio je da je poništi", rekao je sudija obrazlažući presudu.

Odlukom suda, Međunarodna automobilistička federacija moraće Brijatoreu da isplati odštetu od 15.000 eura.

Skandal sa nameštanjem trke u Singapuru dospeo je u javnost kada je Pike u julu prošle godine dobio otkaz u Renou. Brazilac je tada izjavio da mu je bilo naređeno da namerno izleti sa staze i udari u ogradu, kako bi na stazu izašao bezbednosni automobil. On je to uradio i nakon što je trka bila usporena, Alonso se približio vodećima i kasnije uspeo da ih pretekne i trijumfuje.

Reno je zbog toga uslovno suspendovan iz prvenstva sveta na dve godine, a glavnom inženjeru ekipe Patu Simondsu zabranjen je rad u Formuli 1 na pet godina.

Advokati Međunarodne automobilističke federacije najavili su žalbu na odluku pariskog suda.

preuzeto sa - Auto Blog

Ja mu ništa ne zameram. Sve bi mu kazne oprostio. Matoro - pa ludo.

Prvo, čovek je moj vršnjak ( znam kako mu je), drugo, radio je u životu sve šta je hteo, ni od čega nije bio uskraćen, treće (i ne tako ne važno), upoznao se sa svim najlepšim ženama ovog sveta, a sa dobrim delom bio čak i u vrlo prisnim vezama! Tko umije-njemu dvije! I na kraju: ipak je to više cirkus nego sport, a njegovi ispadi ga čine još ludjim i atraktivnijim!

Naravno, ni na kraj pameti mi nije da ga branim, ali mogu da ga razumem: sa toliko para, i sreće u životu čovek pomalo gubi dimenzije realnog, počinje da se igra, nema više mere ni u čemu: pa ni u nameštanju trka! (setite se Berluskonija?! - sve mu se može!)

Plava stakla na naocarama i razbarusena kosa :D ,govore upravo u prilog prici da je covek,totalni ekscentrik :wacko:

kako u privatnom zivotu :smoke: ,tako i u poslu :nuke: