bolens 10 Posted January 6, 2010 Muči me parkiranje kad dođem na posao kolima. A koga ne? Oko firme je zona pod naplatom ali ima desetak parking mesta u neposrednoj koja se ne plaćaju tj. ne diriaju ih žbiri iz parking servisa. Naravno ta mesta se uvek prva popune. A ja kako često kasnim na posao uvek izvisim za njih i parkiram tu odmah pored ali moram da platim.Razmišljam da instaliram neku video kameru u auto, pa da na poslu imam pregled kad se situacija promeni, tj. kad neko izađe. Da odmah pohitam napolje i probam i ja da se udenem mufte. Ulica nije baš prometna tako da mislim da bih uspeo za 2-3 minuta da zaposednem tu teritoriju.Šta mislite o tome? Ima li neko predlog za opremu? Znam da postoji... ali ne znam odakle da krenem da tražim. To polje kamera za video nadzor je sada veoma široko pa ne bih da ulazim i u tu materiju mnogo.Znači kamera bi trebalo da radi na 12V i da uređaj može da dobaci tek 100-200m. Na primer na ekran kompjutera u kancelariji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted January 6, 2010 Ne bih da ti kvarim ideju ali razmisli i o mogucnosti da ti neki olos razbije, ne bas jeftino multiplino, staklo da bi uzeo kameru pa da bude sve to dodje dosta skuplje od parkinga . Kod nas se obijaju automobili i za manje vredne stvari.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dovla 9 Posted January 6, 2010 Ta kamerica koju bi on stavio je mala, veličine upaljača i dosta njih ne bi znalo ni šta je to Sad sam u žurbi, pogledaću popodne gde to ima, baš sam nedavno gledao kako da opremim svoje vozilo kamerama za praćenje puta Inače, nije to baš tako jeftino kod nas Quote Share this post Link to post Share on other sites
bolens 10 Posted January 6, 2010 Pa čekaj, kamera bi naravno bila skrivena... možda je montirati na retrovizor ili udubljenje trećeg stop svetla pozadi neposredno iza stakla. Ionako se zbog zatamljenih stakala slabo vidi unutrašnjost vozila. A i sam senzor kamere može biti veličine dugmeta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sirius9 29 Posted January 6, 2010 A niko se nije setio da predloži čoveku da eventualno dođe ranije na posao, mislim, kolima ide, ne pešaći, neće umazati patike, isflekati pantalone, smrznuti se, pokisnuti i tako to.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted January 6, 2010 da i ti taman sidjes a neko vec stao i tako u krug,bolje vidi koliko kosta mesecna karta za tu zonu mozda i nije skupo Quote Share this post Link to post Share on other sites
zlox 1 Posted January 7, 2010 (edited) Ta wireless kamera ce te solidno kostati, plus wireless prijemnik (zavisi da li sa monitorom, ili kartica za PC) takodje dosta kosta. Preko toga razmisli o stalnoj potrosnji akumulatora jer tebi tada auto nije upaljen a manje kamere sa losijim kvalitetom slike rade uglavnom na 12Vdc 150-500mA.Postoje i kineske varijante svega toga koje su jeftinije, gde kamere i nisu toliko lose koliko su nestabilni i nekvalitetni receiveri i kartice za PC.Posto covek nece da menja svoje navike (dolazenje ranije na posao, jer mu ni to ne garantuje mesto), mislim da je boki dao najbolji predlog - koliko kosta mesecna karta za tu zonu za parkiranje Ako si bas zapeo za takvu varijantu video nadzora, najjeftinije ti je da postavis kameru na zgradu firme koja ce gledati na parking i kablom je povezes na komp/tv (jeftinije je na TV jer ti ne treba nikakva kartica niti prijemnik, nego ide na cinc ili scart)dovla kakav ti sistem treba? Edited January 7, 2010 by Zlox Quote Share this post Link to post Share on other sites
bolens 10 Posted January 12, 2010 Zlox, hvala na savetima... I ja sad vidim da je operacija malo skupa zarad sumnjivog učinka, ali eto još uvek razmišljam na tu temu.Gledam na primer ovaj bežični set:http://www.elv.de/output/controller.aspx?c...ich=&marke=Jeste tu treba i kamera i posle prijemnik, ali možda bi se nešto sa kvalitetnim Kinezima dalo napraviti do 150 EUR. A možda i nešto u kombinaciji sa mobilnim telefonom. Da se samo fotografija prenese u određenom trenutku kada se situacija na terenu promeni. Kada više nije ona ista slika od pre 30 sekundi na primer. Čak sam video negde da Amerikanci imaju takav dodatak za mobilni telefon kao neki "neighborhood watch" protiv vandalizma.Ostali saveti, tipa "porani, dve sreće ugrabi" se odbacuju sa gnušanjem... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zlox 1 Posted January 13, 2010 (edited) Jbg nisam zavrsio do kraja kurs nemackog ali kontam sta je ovo. Ali ovo ti opet pravi potrosnju akumulatora pa plus potrosnja kamere. Preko toga je sistem za javljanje je komplikovan i skup. Tacnije ja nisam naisao na tako nesto kod nas (sto ne znaci da ne moze da se nadje naravno).Previse je to budzenja oko kola i sva ta gimnastika ti nije preterano isplativa.I dalje stoji preporuka da nekako nakacis kameru na zgradu, ili jos bolje, da ubedis firmu/firme da im treba video nadzor, pa iskoristis to Edited January 13, 2010 by Zlox Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted January 13, 2010 tebi treba usluga mobilne telefonije Moj pogled,dobijes kameru i svakog trenutka pratis sa telefona sta te zanima putem 3G mreze vidi OVDEevo ti na ovoj stranici mts-a sve o tome moj pogled Quote Share this post Link to post Share on other sites
zlox 1 Posted January 13, 2010 Eto reseeenja bravo bokiUltra fina stvar bas za ovako nesto. Nije jeftina pretplata, mada pretpostavljam jeftinije od mesecnog parkinga. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bolens 10 Posted January 14, 2010 I dalje stoji preporuka da nekako nakacis kameru na zgradu, ili jos bolje, da ubedis firmu/firme da im treba video nadzor, pa iskoristis to Zlox, u stvari ovo je najbolji predlog... Probaću da krenem baš tim putem, po sistemu "ideje naše, pare vaše".A i ovaj Bokijev je pun pogodak, to je zapravo baš to... samo što i to "nešto" košta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zlox 1 Posted January 14, 2010 Svako zadovoljstvo se placa, mada mislim da je i to jeftinija varijanta nego mesecni parking. Ne znam koja je cena tu, ja sam u Nisu skoro godinu dana placao parking... 2K din mesecno za drugu zonuBitno je da ce mezimac da dobije svoje mesto Quote Share this post Link to post Share on other sites
bolens 10 Posted January 14, 2010 Kod nas u Novom Sadu je 3.740 DIN za mesec dana... Ne daju mi se baš te pare toj bagri.http://www.parkingns.rs/pages/pretplatne_p_karte_zlatne.htmDa ne objašnjavam sad zašto su po meni bagra... evo umesto toga dve njihove "preslatke" propagandne poruke:Svi putevi vode na parking!Parkiranje sa SMeSkom! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikisxy 7 Posted January 14, 2010 koriscenje 3G mreze je mislim nesto preko 100 din ja koristim dugo i zgodna je i za pregled guzvi u gradu pre nego sto podjes Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted January 14, 2010 ma da jedino sto mislim da moras da budes na post paid-u,ako si vec ,a pretplata kao sto miki rece onda ni kamera nije skupa kosta 3900din Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikisxy 7 Posted January 14, 2010 sad sam pogledao link dobra fora vredi videti Quote Share this post Link to post Share on other sites
zlox 1 Posted January 14, 2010 kamera je 3900, plus "mesecna pretplata za uslugu 999 din + pdv" i naravno postoji jadac "Ukoliko pomenuti brojevi koriste postpaid tarife koje u okviru mesečne pretplate imaju uključene besplatne minute, tarifiranje sa popustom od 99,99% će se primenjivati tek nakon utrošenih minuta uključenih u pretplatu. "izgleda se najvise isplati uzeti posebne brojeve samo za nadzor.Ali je i dalje xtremno dobra i korisna stvarcica za malo para Quote Share this post Link to post Share on other sites
oktopod 465 Posted January 28, 2010 Meni samo nije jasno kako ti misliš da vidiš dalje od dva metra ili uopšte od auta koji je pored tebe? morao bi da je staviš na stub neki na krovu, pa još i da se rotira Quote Share this post Link to post Share on other sites