Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
librai14

Bravo - radio cass zeza...

Recommended Posts

Imam fabricki kasetas u Fiat Brava '99 (sa onim fancy pop-up vratancima za kasetu) i zeza me radio. Memorisem stanicu i posle nekog vremena kad kliknem na nju radi par sekundi i pocne da trazi dalje... Svasta sam pokusao ali ne vredi.. Nije do signala posto i u sred grada radi isto. Signal je cist samo nece da ostane na toj stanici.. Kad namestim na manual search bude minut-dva i opet pocne dalje da trazi... Kako ste vi resili ovaj problem? help...???? :crybaby:

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pitanju je samo jedna stanica koja zeza a samo nju i slusam! TOPFM.. Sve ostale stanice sa losijim signalom stoji samo ona nece... I cesto mi se desava da kad promenim stanicu i sat na radiju se pomeri pa pocne da pokazuje nasumicno vreme...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam imao veci problem sa tim Gruding radio kasetasem pa sam kupio masku u AP-sportu onu jeftiniju od 700 dinara i u nju ubacio pionira. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Librai14

Prvo i osnovno,nadjite gde se ulazi u meni,mislim da je to dugme sa oznakom EXP,drzite ga malo duze i ucicete u glavni meni,to se radi dok je radi ugasen,a mozda moze i dok je upaljen,ne secam se tacno.

zatim iskljucite funkcije,da budu u modu OFF,kao sto su AF,TP,DX, i LOC,ako ima iskljucite i IS,a najbolje bi bilo da skinete uputstvo negde sa neta i sve ce vam biti mnogo jasnije.

dugme kojim trazite stanice,zadrzite duze od tri sekunde i ono ce promeniti nacin trazenja,to jest trazice od stanice do stanice ili samo onoliko koliko ga zadrzite.

Imao sam dva takva radio kasa u Marei, jedan obican i drugi sa CD kontrolama i CD sarzerom,oba su bila odlicna,pogotovo drugi(4x15W RMS),pod uslovom da se pravilno rukuje sa njima,brzo su nalazili stanice,imali solidan zvuk za fabricku muziku,i hvatali stanice tamo gde mnogi su brand name cd playeri,samo sustali na toj frekvenciji.

Sto se tice promene vremena na satu,ono nije nasumicno,potrebno je u istom onom meniju iskljuciti funkciju SYNC,da bude na OFF,ona sluzi daradio aparat preuzme tacno vreme sa stanice koja emituje podatak o vremenu,problem je u tome sto slepci na nasim radio stanicama emituju pogresno vreme,obicno sat unapred,verovatno ni oni na radiu neznaju to da nasteluju ili ih boli uvo za to.

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mik me je preduhitrio i sve rekao... iste sam probleme i ja imao, pa ih nekako reših na goreopisan način... najbolji fazon mi je bio kada se otac jednom vratio iz BiH i sav oduševljen mi saopštio kako radio PREPOZNAJE VREMENSKU ZONU i kako podešava vreme po tome... desilo se to da je on otišao u Bijeljinu i na radiju se sat pomerio unazad za sat vremena (potrefilo se neka lokalna stanica ima sat koji kasni), a čim se vratio u Srbiju sat se vratio na pravo vreme :rofl:

Na moje objašnjenje da je BiH i dalje u našoj vremenskoj zoni i da nema potrebe da se pomera sat, kaže on meni kako je to zbog toga što se on zapravo primakao ITALIJI i tamo je druga časovna zona pa zbog toga, jer jelte ne može jedan auto tek tako da bude precizan znate li vi gde je čak u svemiru satelit za GPS :rofl:

E a onda sam mu isključivanjem opcije SYNC razbio sve iluzije :( i sat je pokazivao uvek isto, tačno vreme :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala momci. Sad sam probao i za sad radi.. Hoce ponekad da promeni stanicu ali racunam u dvoristu je pa malo blokira signal... Samo da ne moram da slusam vise onaj Roadstar... Kao za daću... A i ova hladnoca mi izvuce baterije na mp3 za dan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...