Jump to content
FAS Goran
Srdjan

Pomoć pri kupovini Lancia Lybra

Recommended Posts

Za 

sashicus

 

Dobru si cenu postigao u Bugarskoj za tvoju Lybru 1750 evra super.Ja sam isto kao ti samo pre 3 i po god. zapalio Tempru sa jednim drugom  pravac Sofija nasao na oglas jednu Lybru ali samo sto su je objavili, bila benzinac 1.8 sa 73400 km. Ali bugar nije hteo da spusti cenu  2150 evrastvarno je bilo to ljubav na prvi pogled,on to primetio tvrdi da je od prvog gazde da mi papire vidim neka zena upisana na servisnoj knjizici,bila na placu jos jedna sedan ali odma se videlo da je vozena prilicno 140 000 km na satu.Volan i menjac polizani pepealjara slomljena,a ova moja kao iz fabrike,jedino nije radio ekran ali svirao radio.Preuzmem rizik spusti ovaj cenu za 100 evra zbog ekrana, ali mi krenemo i na drugim placovima.U pravo si tamo je cela italija i nemacka da ti pamet stukne od auta pa gledam alfu 166,pa drugu lybru,pa citroen c5 pa uhvati te panika,ali ako imas vremena jedan mesec ti je malo da obidzes sve to.Sve u svemu vratim se ja kod ovog i uzmem si auto i nisam pogresio nije me covek isprevario na proveru dokumenata i prevodu stvarno je izaslo da je jedan gazda pre mene.Inace vlasnik  placa od kojeg sam uzeo auto je predsenik udruga uvoznika polovnih auta u BG i imao je stvarno dobre primerke malo skuplje ali vidi se da covek ne prodaje sve i sto je retkost posten,nije izasao prevarant.Ako neko zeli moze da pogleda i sajt 

http://lubocar.mobile.bg/

 

Pozdrav 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meni se dopada. Samo ne znam šta je sa maglenkama. I ovaj čovek kao da je išao u autoškolu sa prethodnim vlasnikom mog Stila  :wallbash: Zadnji branik je urnisao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za te pare je mnogo ali ako spuste cenu jos nekih 300 evra da izvadis jedan veliki servis nije losa.Oprema je osnovna ali sacuvana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono što se videlo je na zadnjem braniku ogrebotine, i oljištenafarba oko maglenke. Drugo na karoseriji nisam video. Na šta ti misliš Martini, kad kažeš mnogo? Danisi primetio zi nešto. Sutra idem da je gledam ponovo.On mi je spustio na 2550evra, ali mislim da mu spustim još 100, jer imam i drugu danas izašla 

 

http://www.polovniautomobili.com/oglas3854413/lancia_lybra_19jtd/

 

i jedna od ranije, koju sutra isto gledam 

 

http://www.polovniautomobili.com/oglas3797299/lancia_lybra_jtd_sw/

 

Znači, sutra biram od ove 3, pa šta mi se posreći. Ali jednu kupujem.

I ja sam jedan od onih koji nije znao da ovo postoji, slučajno seo u jednu na Konjarniku na placu i zablentavio. Ud tad ništa drugo. 

Zamalo da kupim jednu u KG,ali me odgovoriše od 1.8 motora iz autoservisaGoran, kažu biiip, samo 1.9 JTD ( na 2.4 ni nepomišljam, mada bi "volo" jednu Emblemu.

Pozzz i hvala na odg.

 
New_Picture_1.jpg
 
New_Picture_2.jpg
Edited by Woodoo
print screen je obavezan kada postavljas oglase

Share this post


Link to post
Share on other sites

ova prva 2004. ima dosta vidljivih ostecenja, ko zna koliko ces ih videti uzivo (prednje krilo, hauba, zadnji branik), zatim izbuseno sediste verovatno zarom, lepljiva plastika je prisutna morao bi da je cistis.. nema znakova "lancia" ni napred ni nazad, +najslabija oprema... po meni nista posebno, za te pare ima ih kolko oces

i ova druga iz 2003. ima izgoretine od cigareta...

ona prva sto si postavio od 2690 eura mi izgleda najbolje i najzdravije, ako izuzmemo branike, (sto je mnogo bolje nego da treba da se farba neki metalni deo) ne izgleda lose, ali bi mogao da spusti malo cenu...

i ne zaleci se, mehanika je najbitnija...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala!!! 

Ma gledam ja već dugo.. Sa vlasnikom ove treće se nalazim sutra, pošto je ovaj svet mali, pa se potrefilo da radimo u istoj ulici i to na Altini, pa pošto može svaka provera idemo kod Gorana ili u Neša As... pa da vidimo.

Edited by Woodoo
ne citiraj upis iznad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam video još dve, one što sam postavio gore. Ova gornja je očaj živi. Svejoj je u očajnom stanju. Druga je mnogo bolja,ali traži 2700 i ništamanje, ali sa tom opremom, nije baš za tu cenu, a i nešto mu se jedan prozor malo Z.. Mnogo kume! A čini mi se, onako laički, da mu i motor nema dobar zvuk, mada je rekao da možeprovera u servisu,pa bih to i proverio.On ostaje u krajnjoj varijanti. A sutra idem da vidim sledeću, pa molim za ocene. Hoće nešto i da spusti cenu, videću koliko:

 

Untitled.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svim forumasima.

 

Vec 7 dana citam forum, i sada bih zatrazio misljenje o automobilu ciju kupovinu razmatram.

Da li ga je nego gledao uzivo i sta misli o ovom automobilu. Vec neko vreme pratim sta se pojavljuje od Lance Lybre, ova mi je blizu (KV) pa razmisljam da odem da je pogledam, ali pre toga bih voleo da procitam komentare ljudi koji su upuceni. Mozda ja nesto propustam na ovim fotografijama tako da se unapred zahvaljujem za svaki komentar.

 

Hvala

 

cxca66080.jpg

http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1384902_Lancia_Lybra_2001_god

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa slika se vidi da : ili je covek nesposoban za slikanje, ili ima 100 godina pa mu se tresu ruke ili vesto prikriva nedostatke.

Od nedostataka sam primetio oguljen volan i rucicu menjaca sto ukazuje na verovatno vecu kilometrazu (mada posto si vec citao forum znas da za kvalitetno odrzavanog jtd-a i duplo veca kilometraza ne znaci nista)

bitnija stvar koja mene brine je instrument tabla koja se ugradjivala kasnije, cini mi se od 2003. ili 2004. (potrazi po oglasima i videces razliku izmedju u suvozacevom vazdusnom jastuku)

generalno ja bih i to zanemario (pod uslovom da nije neka mucka sa papirima ili nesto u smislu da nije legalna), ako i uzivo izgleda lepo kao na ovim "musavim" slikama, onda je dobar primerak za razmatranje, a jos ako ima servisnu knjizicu kao sto je naveo i servisi uradjeni kao sto pise, onda je skroz primamljiva. Samo dobrog majstora da oslusne motor i nema brige ;) pozdrav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovoru. 

 

Fotke su definitivno traljave. Sa kilometrazom sam nacisto da nema nista ispod 200k kod nas, tako da oko toga puno ne razmisljam dok ne vidim kako auto izgleda uzivo. Svasta sam video i svakakvih prica cuo da bih verovao bilo kome kada mi prica o predjenim kilometrima. Vec 8 meseci trazim auto, prvo sam trazio Alfu 147, pa 156, slucajno dobio priliku da pogledam jednu Lybru i sada mi je ona glavna opcija.

 

@sashicus - Da u pravu si za Airbag - ispod sam prikacio uporedo 2004god vs 2001god. Ocito su drugi paketi opreme, pa mislim da je to u pitanju. Vidim da je na starijim modelima (2001) u jacoj opremi taj suvozacki airbag isto resen, na primer: 

cxca66083.jpg

http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1353775_Lancia_Lybra_2001_god

 

Poredjenje:

cxca66084.jpg

 

Sta mislite na desnoj fotografiji, da li suvozacki airbag izgleda kao da je otvaran?


Pogledaj i moj oglas ovde mozda ce te zanimati, oko cene cemo se dogovoriti lako...

http://www.polovniautomobili.com/oglas3802387/lancia_lybra_19jtd_tip_top/

Na slikama mi izgleda odlicno. Treba mi samo da se organizujem da potegnem do Panceva. Ja sam iz Cacka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam išao da gledam ovu Lybru iz Kraljeva ali sam pričao sa prodavcem. Ne znam da li si se ti sa njime čuo pa evo ukratko šta mi je rekao.

Od čukanja ima oštećen rub iznad točka na desnom krilu, zatim trebale bi da se kupe 2 zimske gume, kaže da je motor dobar, da bi trap trebalo da se proveri, ima Bose muziku ali nema pozadi u prtljažniku cd changer, dao mi je broj šasije pa sam po eper-u video da je proizveden 15.maja 2001. u LX opremi , takodje i boja unutrašnjosti se gadja na eper-u i slikama. Auto koristi svakodnevno. Ovo je ono od razgovora što sam zapamtio a da mu nije u opisu na polovnim automobilima. Deluje preko telefona ok čovek.

Edited by đura

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sad malo moj slučaj :help:

Ima li nekoga da je iz Šapca, da voli da cunja po placevima i da je dobra duša :) pa da mi pogleda ovu intesu:

 

http://www.polovniautomobili.com/oglas3846370/lancia_lybra_18_full_nova/

 

www_polovniautomobili_com_2013_10_4_13_5

 

990d1664a147_800x600.jpg

 

 

Znam da svi preporučuju dizelaša u odnosu na benzinca ali ova intesa oprema mi se mnogo dopada. Jako su retki primerci sa ovom opremom, obično su 2.4 jtd, tako da bih ovu ako valja uzeo iako je 1.8 benzinac. Računam bolje i 1.8 benzin nego 2.4jtd (mislim bolje po novčanik da ne bude zabune).

Meni ovako na slikama izgleda odlično. Jedino što sam primetio sa slika je keder na a stubu. Deluje nepravilan, kao zgužvan sa obe strane šoferke. Takodje na poslednjoj slici, na instrument tabli ovo check mi bode oči.

Zvao sam ih i kažu da je iz Holandije, da je doterana na točkovima, dobio sam i broj šasije i eper kaže: versione speciale - sw ss intesa, motor - 1.8 16v cf3, verzija - sw lx, proizvedena 09.april.2002. Slaže se i tapacirung i to je sve ok.

 

Medjutim uvek ima neko ali...Ova konkretno nema ni rezervni ključ ni kod kartice ni servisnu knjigu :unsure:

Da li je to dovoljan razlog da zaboravim na ovaj primerak ili ste se sretali sa takvim vozilima a da postoji neko razumno i logično objašnjenje zbog čega sve ovo nedostaje?!

Pitah ovog sa kojim sam razgovarao i nije znao da mi kaže zašto nema ničega od nabrojanog.

Nisam nikada do sada kupovao automobil sa placa pa ne znam da li bi u ovom slučaju, bez rezervnog ključa, kod kartica i servisne knjige rizik bio veći od uobičajenog??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Djura

 

Lepo izgleda kao i svaka intensa.

 

CHECK  gori i kad su vrata otvorena tako mozda da nije problem a keder moze da se namesti(dopola stoji spolja a posle se podvlaci)

Intensa postoji i  sa 1,9 JTD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam da ih ima i 1.9 JTD ali su generalno jako retke sa bilo kojim motorom a ja sam uglavnom gledao dizelaše al bi zbog ovakve i benzinca uzeo.

Jedino me u ovom slučaju plaši što nema servisne, rezervnog ključa i kod kartica. I naravno motor ne bi smeo da joj se čuje kao da je dizelaš :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ta Lybra se dugo vuče po oglasi. Jače od godinu dana rekao bih. Dobro je ispregledaj ako budeš išao da je gledaš, sigurno postoji razlog za to.

 

Meni nije jasan enterijer kod ove Lybre, s obzirom da je prva polovina 2001, trebalo da ima zareze kod airbega, drugačije prošivena sedišta i običan ključ (skakavac je takođe kasnije krenuo). Ali, sa Italijanima ko će ga znati.

 

 

@đura, kao što reče kolega, check svetli verovatno zbog otvorenih vrata. Verodostojnost servisnih knjižica zaboravi, kupuju se falš za 5, 10€, mogu je i ja napraviti. Što se tiče ključa, odeš kod ključara da ti nareže samo mač da imaš za svaki slučaj, a ako hoćeš da bude sve sa daljincom, to je već skupo. Za kod kartice ne znam šta bih ti rekao, ja sam ih dobio uz svoj auto. Mislim da te kodove možeš dobiti od ovlašćenog servisa.

 

Lepa izgleda, ali ja je ne bih uzeo zbog motora. Samo JTD!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sreten91

Znam, svi savetuju 1.9 jtd ali mi se verzija intesa mnogo, mnogo dopada, retko se pojave kod nas a ko zna sledeća koja se pojavi kakva će bitii i na šta će ličiti.

Ovde mi je čak i ok što je ova iz Holandije a ne iz Italije, jedino me plaši poreklo zbog svega ovog što nedostaje mada su mi rekli da daju pismenu garanciju na poreklo tj. da je auto čist i regularan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To oko kljuca nemoj da te brine, jer ja kada sam letos uzeo Pandu u Svajcarskoj, dobio sam samo jedan kljuc bez kartice, ili bilo cega drugog. Na pitanje zasto nema drugog kljuca dobio sam odgovr da je valsnica predala auto samo sa jednim kljucem. Nov skakavac ti je 100-150 evra, pa probaj da na to jos ubijes dole cenu. Kod kartica je cini mi se 20-ak evra da se dobije u ovlascenom servisu.

 

Malo savet, nemoj da se mnogo zaleces samo zbog opreme. Takodje mi se cini i da Martini zivi relativon blizu ovog placa, posto se plac nalazi na putu prema Loznici par kilometra od Sabca, pa bi mogao kod njega da oteras da je pretrese. Inace Martini je lik koji ima servis za Italijane i po recima ostalih clanova, ekstra je majstor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

To što nedostaje, po meni nije uopšte zabrinjavauće, a i ne verujem da će neko sa matorom Lybrom nešto da muva.

Garanciju za poreklo napismeno ne verujem da ćeš dobiti. To svi pričaju, ali dobiješ samo papire neophodne za registraciju.

A to što je iz Holandije je dobro u smislu očuvanosti automobila. Ali zato su iz NL uglavnom svi automobili podosta prešli. Konkretno za ovu, nema teorije da joj je to prava kilometraža. Čak se i po zadnjoj klupi vidi da se tu neko baš dosta vozio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dusan

Hvala ti puno za preporuku majstora.

 

@totti

Znam da nije prava kilometraža, nisam ni mislio da jeste. Verujem da je prava za nekih 100k veća od ove na satu.

Gledao sam malo holandske sajtove sa oglasima i ima lybri u otprilike sličnom stanju sa kilometražaom izmedju 180-230k km.

 

Hvala i svima ostalima na odgovorima. Vidim da ste uglavnom svi protiv benzinca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nemoj da mislis da su to losi motori, ako ti ne smeta prevelika potrosnja (racunaj minimum 12l u gradu) slobodno uzimaj.

zaboravih, kod benzinca je u proseku za 2000 din skuplja registracije, zbog konjaze ;) ubrzanje im je tu negde, mada je udar jtd-a nekako upecatljiviji. ne pricam napamet, drug ima 1.8 benz...

Edited by sashicus

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sashicus

Hvala za info a možeš li mi reći kako je taj tvoj drug zadovoljan sa ovim 1.8 motorom?

Da li ste možda uporedjivali njegove i tvoje troškove oko održavanja pošto vidim da ti imaš 1.9 jtd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...