Jump to content
FAS Goran
Srdjan

Pomoć pri kupovini Lancia Lybra

Recommended Posts

Bose neBose...jedino ukoliko postoje dva ista karoserijska primerka (naravno i sa istim motorima) Bose treba da bude odrednica pri kupovini. Ono jeste da ima moćan i pun zvuk na sve strane...ali upravo možda taj primerak sa Bose-om može da ima izdndan kuplung, pa da ti presedne i muzika i auto, jer kuplung set sa "ručicama" vredi koliko i doplata u startu za Bose-a. Ako ti treba pomoć pri kupovini, dobro ih se nagledaj da ti se smuče, primeti na većini šta ti smeta...(kako se branici slažu sa karoserijom), kako se "gadjaju" vrata medjusobno...slušaj dobro kako motor radi...i ako su ovi kriterijumi zadovoljavajući, kupuj i ne misli se. Za dat novac dobijaš sigurno mnogo bolji auto, ali koliko vredan na tržištu - opasno je pitanje. Navozaćeš se slatko, usta nećeš zatvarati usta od hvalisanja kako si dobro prošao. Tako ti je to sa onima koji jednom sednu u Libru!. ( i kad dodju kući - ne izlaze iz nje!!)

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam ovo procitao pre kupovine ... :thumbsup:

Pa jos kad procitate Damjanoviceve opise tu je kupovina Lybre neizbezna :unworthy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nakon citanja poslednjeg pasusa, a potom i poslednje recenice, najezio sam se. To me je definitivno kupilo :unworthy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se svidelo sto je tekst stvarno realan . Kad pogledas konkurenciju Lybre retko ko je nudio takav kvalitet i takvu opremu !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grešiš. Na osnovu čega si došao do zaključka da je precenio? Auto je jeftin za to godište motor i opremu.

I o toj lybri je već razgovarano na vrhu ove strane, nema Bose.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cassper, nit' grešiš nit' ne grešiš.. :thumbup:

svaki auto vredi, ne onoliko koliko prodavac traži nego onoliko koliko ga kupac plati. E sad, pitanje je šta će se prvo desiti, da li će naići kupac koji ceni ponuđeni auto ili će prodavac čekajući kupca izgubiti računa i morati da spušta cenu.

Što se tiče pomenute lybre, ubeđen sam da ne može iznad 4000 da uzme za nju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem je sto cene ubijaju svakavi lomovi koji se uvoze. Nema sta da se razmislja. Auto vredi te pare i kraj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima!

Novi sam ovde i od skora veliki fan Lybre (verovatno,kao i svi ovde :rolleyes: )

Sve sam procitao,imam jasnu sliku sta bi zeleo,jos samo kad bi finansijski uspeo da ispratim te zelje! :D

Salu na stranu,bilo bi mi drago kad bi neko iskusniji bacio oko na ovaj oglas,od skora se pojavio,a blizu mi je,mogao bih ga otici videti!Ima li neka,strucnom oku vidljiva zamerka,na koju bi trebalo obratiti paznju!Posto je cena stvarno prihvatljiva!

fun8.jpg

http://www.polovniautomobili.com/oglas2062810/lancia_lybra_19_jtd_novo/

Unapred hvala, i jos jedan pozdrav svima! :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ti, naravno mogu komentarisati samo na osnovu slika. To je Lybra sa najslabijom opremom takozvani "biznis" paket. Ali jedino što se bitno razlikuje je da nemaš alu felne i da su sedišrta štofana a nije alakantra. Sve ostalo imaš: dakle, podizači, elektroretrovizori, dvozonska automatska klima, i da ne nabrajam više. Spolja izgleda očuvano, osim jednog malog "ulegnuća" levo pozadi. Lybra ima nesvakidašnje dobar lak, pa sija samo tako. I moja Lybra je u istoj ovoj boji. Ono šta je meni najbitnije je da sedišta, bar na slikama deluju sasvim, sasvim očuvana što govori o stepenu raubovanja. Možda bi se moglo zaključiti i da je kilometraža prava, tj. da nije vraćana. Dobijaš dva ključa (što nije mala stvar) i kod kartice, ali mislim da su ono na slici prospekti, ali ne i servisna knjižica. Ne smem da tvrdim, ali nije to toliko ni bitno.

Ali, ima jedno veliko ALI.

Izgleda da je air bag suvozača "ispaljivan". To se vidi na slici br.7 i na poslednjoj slici, po onim prorezima koji prate linije vratanca kasete. Naravno, onda je verovatno ispaljivan i air beg vozača. Sad, to ne mora ništa mnogo da znači. Možda je udarac bio tek da se polomi branik, sa minimalnim oštećenjima lima, a možda je i bio pravi sudar. Bez detaljne provere to ne možeš znati. Možda je posle sudara došao u zvanični servis i vraćen na fabričko stanje, a možda je uvezen havarisan, pa u Srbiji zamaskiran kod lokalnih kauboj-limara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova lybra bar na slikama izgleda sasvim pristojno a mislim da je i cijena povoljna. Istina je da je ovo osnovni model bez bose ozvucenja i alcantara sjedista ali nemoj da te odvrati od kupovine ako je u dobrom stanju. Naime ja vozim dvije lybre, jedna je lx sa alcantarom a druga je ista ovakva samo druge boje, ova sjedista su dosta zahvalnija za odrzavanje na lybrama, tesko je naci alcantara sjedista da su u izuzetnom stanju i da se nisu pocela "cufati".

Sto se tice predhodnog komentara gdina Mihailovica ja mislim da niste u pravu. Ova prica oko suvozacevog sjedista se ponavlja i ja tvrdim da svi modeli do ne znam kojeg datuma 2001 godine imaju ovakve proreze na suvozacevom airbagu.

Pogledajte slike sa modela 1999-2000,po vasoj konstataciji ispada da su svi lupani.

Tu se postavlja pitanje koja je godina proizvodnje ove lybre, mislim da ne moze nikako biti 2002 godine, i po izgledu airbega ali i po izgledu kljuceva. Naime ovi kljucevi koji nisu skakavci su se prestali proizvoditi 2001 godine. Najmjerodavnije je da od tog prodavca trazite broj sasije i koristeci se Eperom dodjete do tacnog mjeseca i godine proizvodnje. Kod mene je jedna lybra proizvedena 12.2000g i ima ove kljuceve i ovakav airbeg. Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte kako su nahvalili Lybricu :thumbup:

http://www.b92.net/a...7&nav_id=277094

<pogotovo sa ovom divnim petocilinfrićnom dizelkom. Jedino što čoveku presedne život kad mu obračunaju osiguranje, registraciju na radnu zapreminu, konjaažu...!! Onnda idu komenari koji nisu predvidjeni pravilnikom foruma...

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

4250e ako dobije ja ga vodim na prasetinu (jer "mi" za drugo i ne znamo :D )! a ovaj karavan je ili 2001 i nize godiste ili je pretrpeo havariju tako da savetujem da se dobro pregleda pa tek onda da se razmislja o kupovini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cini mi se da je malo precenio ovu librezu inace bih je odma' uzeo.

dan20.jpg

http://www.polovniautomobili.com/oglas2012971/lancia_lybra_19_jtd_navigacija/

Bez servisne knjizurde, bose ozvucenja i jos nekih sitnica ne bih mu dao vise od 3600. ili gresim? :/

Ja trebam u sredu da vidim da uzem ovu Lybru za burazera pa ako neko iz Mitrovice moze da baci pogled da ne ubijam za dž put. :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

da li ti misliš na sremsku mitrovicu ili sremsku kamenicu? Pošto na oglasu piše da je iz kamenice..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da,da Kamenice :thumbup: Zvao sam ga i decko kaze da drzi neki servis pa me to i malo plasi ovo,ono...a moze biti da i uvozi dobre aute posto je mehanicar.Pa sad ti ga...potrefi :whistle: Zato bi mi dobro dosao neko da baci pogled :w00t: A moj burazer se zagrejaoooooo...

Moj broj ako ima nekog 063378596

Edited by genca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaooo, pa ja tek sad video ovo.. :D

Ja sam svoju Libru vozio kod tog majstora na pregled pred put, pre nesto vise od nedelju dana.

Zove se Djole/Djordje, i drzi Fiat-Lancia-Alfa Romeo servis. Pa nam je bas rekao da povremeno uveze neku Libru radi preprodaje. Ali da ne uvozi bilo sta i bilo kakva kola..

Na kraju krajeva, serviser je pa ih i sam detaljno pregleda pre kupovine.

I, ako se ne varam, rekao mi je da, ako kupis auto kod njega, imas garanciju na motor pod uslovom da auto odrzavas u njegovom servisu, sto je po meni sasvim ok.

Ja sam visio kod njega u servisu 2-3 sata, provozali smo se par puta mojom Librom posto je bilo par nedoumica, i lik mi stvarno deluje otvoreno. A izmedju ostalog, moj kum je kod njega servisirao svoju Libru pre nedelju dana. Uradjen mu je homokineticki, sredjeno kvacilo, trapovi, menjac..

..i kum je odusevljen odradjenim poslom, jer je razlika u voznji osetna. Mi cemo, nadam se, sledece nedelje da odvedemo nasu, posto nas ceka cipovanje i sredjivanje pumpe za gorivo.

Malo sam pobegao od glavne teme.. U svakom slucaju, prodavac mi deluje kao sasvim korektan covek, dobar majstor, i ima veliki plus od mene sto me je trpeo 2-3 sata dok je pregledao vozilo, a ja zapitkivao "sta je ovo, a cemu ovo sluzi.."

Sad mi je krivo sto nisam zagledao i video kakav je auto, ali definitivno hocu ako odem ponovo do njega u skorije vreme.

Ne bih nista da garantujem, ali moje iskreno misljenje je da se radi o dobrom primerku, i, po meni, pre ce biti da je ovo:

a moze biti da i uvozi dobre aute posto je mehanicar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

e dodje vreme za karavan posto su mi decija kolica postala najcesci saputnik...nema vise hgt ili sportinga.dugo sam se dvoumio izmedju Stila,Alfe i Lybre.Juce provozam drugaricinu i kad nisam umro u njoj koliko mi se svidela,pa ljudi to leti a dizel je.Nasao sam jednu 2002-o 1.9 Jtd i cena je smesna za taj auto mada me to najvise i plasi.mozda ima neka skrivena mana pa je cena niska.Prodavac tvrdi da je extra.U ponedeljak idem da je vidim,nadam se da je dobra.Jel mi moze neko reci koji su znaci ako je los motor ili turbina,kako da ih prepoznam jel nikad nisam imao dizel auto...hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

A bre nema nikog iz NS da pomogne bratu :crybaby:

Da,da Kamenice :thumbup: Zvao sam ga i decko kaze da drzi neki servis pa me to i malo plasi ovo,ono...a moze biti da i uvozi dobre aute posto je mehanicar.Pa sad ti ga...potrefi :whistle: Zato bi mi dobro dosao neko da baci pogled :w00t: A moj burazer se zagrejaoooooo...

Moj broj ako ima nekog 063378596

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...