Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Jedan od samo 500 proizvedenih Mercedesa CLK Black Series ostao na ciglama nakon krađe točkova

 

mercedes clk bs.jpg

 

Početkom milenijuma Mercedes je krenuo sa označavanjem posebnih najsnažnijih AMG modela oznakom ''Black series''. Modeli su pravljeni u ograničenim serijama i uglavnom za poznate kupce i često su nastupali na promotivnim okupljanjima AMG divizije. Danas takvim modelima cena samo raste, sa godinama postaju kolekcionarski moderni klasici, a jedan od takvih je i CLK 63 AMG Black series čiji 6.2 atmosferac postiže čak 507 KS i koji se u samo 500 primeraka proizvodio od 2007. do 2009. godine. Posebnosti su osim dorađenog motora bile prošireni blatobrani od ugljeničnih vlakana za smeštaj posebnih 19-inčnih alu naplataka, veći usisnici za dovod vazduha na prednjem braniku, zadnji spojler i difuzor, posebni izduvni sistem, sportski podesivo oslanjanje, sportska sedišta i kompletno trkačko uređenje unutrašnjosti kao i izbačena zadnja klupa za što manju masu. Uz sve promene CLK Black Series je bio u stanju da postigne tačno 300 km/h.

 

Nesumnjivo, ovaj snažni model predstavljen pre 13 godina je ostao u srcima svih AMG zaljubljenika, a mala serija daje mu posebnu ekskluzivnost. Međutim, to nije omelo lopove, kao što možemo videti u videu na Youtube kanalu korisnika Munch997, da mu ukradu točkove dok je bio parkiran u jednoj ulici u Londonu. Auto koji danas u najboljem stanju i sa malo kilometara košta do 150.000 evra ovako ostavljen izgleda stvarno žalosno. Zanimljivo, prednji točkovi su ostali na automobilu, a zadnji deo je ostao na ciglama. Verovatno je nešto omelo lopove da ''odrade'' posao do kraja.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimak me podsetio na neki lanac za vezivanje bicikka, reklama kao ne moze ni sa velikim klestima za armaturu da ga presece, sve se pati stenje i drhti, a u drugom videu lik sto testira presekao sa cvikcanglama bez po muke :D

Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko ume da obija brave će ovo da reši lako, ali mislim da većina lopova to ne zna, baš kao ovaj sa snimka, specijalizovani su za skidanje raznih vrsta sigurnosnih šrafova, ne i za ovo.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I sta kada izgubis kljuc? :D

 

Kao jedni prijatelji sto su uzeli blindirana vrata. Objasnjava im covek kako ide u 16 tacaka u zid, ne moze da se probije, skine,...

I pitaju sta se desi kada izgube kljuc - ma nista, dodje decko i otvori za 5min :D 

Edited by igor0511

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...