Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Nove cene za odnošenje paukom

Recommended Posts

28987-pauk.jpg

Odnošenje nepropisno parkiranog automobila paukom od Nove godine će vozače koštati 10.000 do 18.500 dinara, pošto je vlada propisala naknade za uklanjanje vozila, u skladu sa novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

Kazna za nepropisno parkiranje je 5.000 dinara a troškovi uklanjanje vozila, kako onih nepropisno parkiranih, tako i odbačenih, propisani su vladinom odlukom objavljenom u novom Službenom glasniku.

- za vozila do 800 kilograma odnošenje se naplaćuje 5.000 dinara, odnosno 6.000 ukoliko je vozilo na posebnim površinama - na pešačkim prolazima, zelenim površinama, mestima za invalide, raskrsnicama, školskim dvorištima itd.

- za vozila od 801 do 1.330 kilograma odnošenje je 6.000 odnosno 9.000 sa posebnih površina.

- za vozila teška od 1.331 do 1.900 kilograma troškovi pauka su 9.000, odnosno 13.500 dinara.

- za teža vozila, kamione, autobuse, prikolice, građevinske i poljoprivredne mašine cena je još veća - od 13.500 do 45.562 dinara, u zavisnosti od kategroije i težine.

Vlada je takođe uvtvrdila i minimalnu cenu tehničkog pregleda vozila i to u iznosu koji je bio u primeni na dan stupanja na snagu ove odluke - 25. decembra 2009. godine - u svakom pravnom licu koje je ovlašćeno za obavljanje tehničkog pregleda vozila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

treba im jebati mater bezobraznu, juce su drugaru digli auto ispred zgrade sa mesta na kom parkira vec 5 godina svaki dan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čoveče, i sad ima krševa po tim komunalnim parkinzima koji stoje godinama jer se vlasnicima ne isplati pokupiti ih a tek što će ih sad biti.

Share this post


Link to post
Share on other sites
treba im jebati mater bezobraznu, juce su drugaru digli auto ispred zgrade sa mesta na kom parkira vec 5 godina svaki dan

I meni su pre par dana odneli,ispred zgrade baš,o visini kazne ne želim da pričam uopšte... :thumbdown:

Samo 4700din je 'usluga' odnošenja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja svake godine tresnem po 350 e. za registraciju, pa tresnem mesečno 60 e. za gorivo, - 700 e. godišnje, pa dam 100 e. za nepropisno parkiranje (isteklo vreme za parking) i u proseku 100 ( a sada po 150 e. - zbog težine vozila, napinje im se pauk za 30% više) - pa sve kad saberem ode preko 1.300 e.!!! Ili 110 e. mesečno. Sve bi to bilo normalno kada bih imao bar 10 puta veću platu od prosečnih mesečnih davanja - 10% bi bio neki razumni trošak. Ovako - ludilo. Ukoliko pogledate strukturu troškova koje se daju državi - oni mene kalkulišu u startu sa oko 600 e. godišnje (pola registracija, ostatak paučina i parkinzi)

E sad: ukoliko je prosečna plata u ovoj zemlji 300e. - ispostavlja se da čovek praktično celo jedno godišnje doba radi za auto!!! (računajte i po neku kaznicu: niste da limigavac, ju!, niste se vezali, kuku meni, pozvao vas neko na telefon... nije vam prsluk na dohvat ruke, a gde je sajla za vuču!!??)

Ovolike kazne za odnošenje su bezobrazluk i sve mi se čini kao da neko radi o glavi ovoj vlasti. Ne mogu da verujem da to radi sama - sebi!?!

(uzgred da ovaj zaključak ne bi poprimio političku konotaciju izjavljujem da protiv vlasti nemam ništa, ali protiv bezobrazluka imam i te kako).

PS. U Češkoj, članici EU (slučajno znam, sin mi tamo živi, plate su u proseku duplo veće - a kazne duplo manje.), e pa "JBG"!!!, da i gorivo je za nijansu jeftinije, ali kažu i za nijansu (!!!) bolje.

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala.

U sutrašnjem postu ću prikazati kako zakon koristi dvostruke aršine - direktan izveštaj sa mog prozora! : Ili ti: kako službena vozila jednog zavoda mogu da se parkiraju gde hoće, a da se slučajno gradjansko lice tako namesti - odmah bi bilo "OPAUČENO"

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

pocnite se navikavat kod nas vam je odavno vec tako deru nas sa svih strana meni ti cak uzimaju nekih 50e od plate kao neki krizni porez mamu im hostaplersku a oko parkinga i pauka da ne pricam ako odma dodjes platis 150e a ako ti auto stoji tamo svaki dan ti racunaju oko 500kuna sto bi bilo nekih jos 75e katastrofa

Share this post


Link to post
Share on other sites
i wona ride my baicikl, i like tu ride my bike.... !!!

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam sta da kazem, besan sam...

Jutros su kolegi odneli Lybru kod Interkontinentala - 18.000 dinara... :veryangry:

Auto mi je trenutno parkiran tako da teoretski mogu da ga pokupe, kao i 80 odsto u ovom nesrecnom gradu.

Nemam zaista nista protiv da se uvede red u saobracaj, ali ovaj harac je neverovatan. Shvatam da stoka sitnog zuba koja je zagovornik ovako represivnog zakonodavstva zeli da njihove limuzine nesmetano prolaze ulicama Beograda, ali preterase ga. Ne vidim poentu u takvom poskupljenju, zar i predhodne kazne nisu bile visoke u odnosu na plate? Ovo jedino mogu da objasnim ocajnickim popunjavenjem budzeta.

Nemam pojma, popizdecu stvarno...da nemam dete, tacno bih batalio kola i kupio motor. Nisam ni sad daleko od te odluke. Mislim, sto kaze Damjanovic, deru te na svakom cosku za raznorazne poreze, a sta nam nude zauzvrat?

Moj glas ova garnitura vise nikada nece dobiti.

Edited by Dragon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Očigledno je da dosadašnje kazne nisu bile dovoljne čim pauk i dalje ima pune ruke posla ;) 18 000rsd već nije malo čak ni onim đilkošima sa tamnim i velikim automobilima, a s obzirom na to da je to veliki izvor prihoda ne sumnjam u ažurnost ovog dela aktivnosti...

Inače, Dragon, nova cena važi od nove godine ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

U vezi jučerašnjeg posta evo primera da Zakon ne važi baš za sve

U Ulici Bulevar Despota Stefana sa parne strane, isped Zavoda za zaštitu zdravlja na trotoaru su obeležena parking mesta za potrebe službenika (verovatno zdravstvenih inspektora, ili kako se već zovu po sistematizaciji). Medjutim raznim donacijama ustanova je stekla više vozila nego što ima kancelarija, tako da broj ucrtanih parking mesta očigledno ne zadovoljava njihove potrebe. Zadužena lica ovim vozilima uglavnom ostavljaju ista na prostoru gde im padne na pamet, pa čak i u zoni raskrsnice, a tokom dana i na pešačkom prelazu. Sve ovo ne bi bilo toliko STRAŠNO (naši smo, volimo da kršimo zakon), da nije u pitanju povreda dve vrlo bitne odrednice za obezbedjivanje nesmetanog saobraćaja:

1. Preglednost raskrsnice za vozila koja dolaze iz pravca Palmotićeve ulice (stalno zeleno desno) kao i vozača koji voze Bulevarom Despota Stefana prema raskrsnici sa Palmotićevom.

2. Bezbednost pešaka koji ne mogu u gužvi da se dogovore ko će gde da pobegne i provuče se izmedju nepropisno parkiranih službenih vozila Zavoda prelazeći pešački prelaz.

Nažalost tolerisanje nadležne službe za sprovodjenje Zakona o Bezbednosti (POLICIJA) toleriše ovakvo parkiranje...

Na veću žalost na ovoj raskrsnici se svakog meseca dogodi sudar, a svake godine pogine motorciklista! Verovatno se mnogi sećaju ovogodišnje pogibije dečka kome je tata kupio polovnu Hondu prodavši ostarelog stojadina koji je baš na tom mestu izgubio glavu. Saznavši za pogibiju sina jedinca – otac izvršio samoubistvo. Majka pokušala da se otruje, ali su joj spasli život. Prošle godine motorciklista, na tom mestu poginuo....

Interesantno je da je prilikom svakog uvidjaja POLICIJA konstatovala: NEPRILAGODJENOST BRZINE!

Ovako parkirana vozila niko nije ni konstatovao! Ona se i dalje opušteno parkiraju ne hajući ni za saobraćaj, ni za pešake, ni za koga.

Pokušao sam da „ocinkarim“ (samostalna inicijativa gradjana):

- Sekretarijatu za Saobraćaj

- Saobraćajnoj Policiji

- Parking servisu

Niko nije bio nadležan da reaguje po mojoj prijavi. A parkiranje se veselo nastavlja i dalje. Ruski rulet na raskrsnici traje i dalje....

Cnb9J.jpg Snimljeno 27.12.09 u 23.30

1aZ0L0.jpg Snimljeno 28.12.09 u 09.30

Da se podsetimo. Pravo parkiranja mimo obeleženih mesta imaju vozila sa prioritetom kretanja. Policija, Hitna Pomoć i vozila sa žutim rotacionim svetlima (komunalci). Znači sva vozila koja vrše nekakvu intervenciju!

Vozila o kojima je ovde reč su obična službena vozila Zavoda čija je delatnost uzimanje uzoraka briseva iz raznih delova tela, uzimanje uzoraka vazduha, vode i zemlje iz raznih krajeva grada

i ne pretstavljaju vozila "sa prioritetom" - mada im svima na vratima i haubama stoji oznaka crvenog krsta, ali sa dodatnim tekstuelnim objašnjenjem ispod. Inače ova "vesela" služba je široj javnosti poznata po histeričnoj marketinškoj kampanji u borbi protiv SVINJSKOG GRIPA", gde u kampanji toliko preteraše da na i onako skuplje vakcine od istih takvih u Hrvatskoj (20%) - od naručenih 700.000 - vakcinisaše tek 4.500 ljudi (smučilo se svetu)

"naravoučenije":

1. Država od Države pare ne uzima!

2. Ceh plaćaju gradjani (I VOZAČI I PEŠACI) kojima je bezbednost ugrožena, a i sami su krivi ako im se nešto desi prilikom ovakvog parkiranja jer -"NISU PRILAGODILI BRZINU USLOVIMA SAOBRAĆAJA"

za kraj:

- koliko država gubi od izostanka prihoda usled ne sklanjanja ovakvih vozila!? Odgovorićete 180.000! Mislim da Vam je odgovor NETAČAN

- za ljubitelje tačnih odgovora evo rešenja: PRILAGODITE BRZINU KRETANJA USLOVIMA SAOBRAĆAJA ZEMLJE U KOJOJ ŽIVITE I PROPISIMA KOJI SU NA SNAZI a naročito onima koji propise sprovode

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Damjanovic:

prvo: potpisujem sve sto napisaste

drugo: vi gospodine treba da pokreneta blog, mislim da bi isti bio vise nego popularan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@damjanović : Strašno !!! ( prolazim tu svakodnevno i ako ću zbog nečega da ostanem bez dozvole, to je skretanje levo -preko pune u G. Venac ...) što se problema tiče moji predlozi su sledeći:

1. angažujte predsednika SS da napiše dopis (ili vi napišite - on nek lupi samo pečat) - opštini, gradu, i sek.saobraćaja ...

( ja sam predsednik SS i uputio sam dopis zajedno sa još 3-4 zgrade da uklone semafor kod mene u kraju, jer od kako su sve ulice postale jednosmerne - to je postao jedini i nepotreban semafor u kraju ( i stvarno isključili su ga za nedlju dana) ali nažalost babe i ostali idioti iz kraja su uputili kontra dopis u kome se zalažu za ponovno aktiviranje semafora u roku od par meseci...)

2. obratite se svom odborniku za koga ste glasali u maju 2008 - dužnost mu je da nešto preduzme ...

3. Studio B; Beogradska Hronika RTS; B92 ili neka druga TV po vašem izboru ... (naravno posle praznika i NG)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala Vuče, ima i ovde prostora za sve nas...

@KGB

Dragi moj komšija, imao sam mnogo funkcija, al sam ih sve batalio. Bio sam odbornik, bio predsednik SS.. ostale funkcije i da ne navodim (sramota me) Veruj mi: ne vredi. Ne zato što vlast ne valja. nego zato što smo mi INERTNI i zato što niko po vašoj ozbiljnijoj prijavi ne sme da mrdne pstom jer može nekom višem od koga zavisi da se zameri.

Recimo: možete da napakostite komšiji, da ga prijavite da pravi buku, da se vetri na hodnik, da je zastaklio terasu bez dozvole. Odmah će da reaguju svi. od Policije do Opštinske inspekcije. Ali ovo... Probaću sa studiom B

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

ništa onda, razumem vas potpuno, probajte sa st B ; (ako ne prođete kod njih - imam neke kontakte u rts-u, pa mi javite)

i ja sam bio odbornik, a zgradu vodim dok ne završimo parking zgrade... pozz !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedna mala anegdota o nacinu rada parking servisa,jos od pre par godina:

Jedno odredjeno vreme sam proveo,na radu u KBC Dragise Misovic,oni imaju taj peh da su im garaze za sanitetska vozila,uglavljene tako da jedini izlaz iz njih predstavlja mala i uska ulica,u koju se obicno neki kreten uparkira,ali tako da,inace ogromni kombi saniteta,koji vozi bolesnike,jednostavno ne moze da izadje iz parkinga ispred garaza.

Vozaci saniteta,naravno,pozovu pauka sa Slavije(koji je nadlezan za taj deo),da dodje i ukloni vozilo koje je zakrcilo ulicu,na sta im ovi iz parking servisa,opusteno,odgovore,kako na Slaviji i u okolini imaju toliko posla,koji im donosi dosta kesha,da jednostavno ne mogu da dodju da oslobode prolaz hitnoj pomoci-sta reci?

Eto tako je to funkicionosalo jos pre par godina,a sad sa povecanim cenama-mozete samo da zamislite koji horor ce da nastane na ulicama i nocu ispred stambenih zgrada,gde jednostavno ljudi nemaju gde da parkiraju,jer su gradjeni neboderi bez parking mesta,pa su primorani da ostave auto na nepropisno parkiran nacin,jer nemaju gde,posto su urbanisti i opstine dozvolili da se prave zgrade bez parkinga i garaza i time ucinili ogromnu uslugu Parking servisu,koji ce rado da kupi kola ljudima dok spavaju,koja inace nikom ne smetaju,ali ce zato Hitnoj pomoci da odbije da ukloni vozilo koje im blokira izlaz iz garaze-jer negde drugde,a blize ima vise kesha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se mene licno tice, s obzirom da su cene ove drage nam svima usluge duplirane, duplo cu paziti da, kao i do sad, parkiram samo tamo gde je dozvoljeno. Sto se tice toga kako Parking servis odradjuje svoj posao i kako vrsi svoju funkciju, nemam komentar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...