LanciaFreak 0 Posted December 26, 2009 E pa ovako, ovo smo već pominjali... Radi se o ne postojanju mapa za ovaj deo evrope sto sam vec i proverio u delti izneo sam ovaj problem jednom drugaru koji se radi sajtove flesh animacije odrzava mreze i jos gomilu stvari vezane za racunare On mi je rekao da resenje mozda postoji , koliko sam upucen lybrina fabricka navigacija koristi NAVEQove mapekoje kao fajlovi imaju odredjene extenzije (kao sto recimo postoji *.gif *.bat *.com *.exe ) E sada kvaka je u tome da se prepakuju fajlovi od recimo planplus ili Garmin a koji ima mape za srbiju u ekstenzije koje koje koristi Navteq odnosno Lybra rekao mi je da ce se pozabaviti time posle Nove Misljenja ? pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damjanović 9 Posted December 26, 2009 (edited) Iskren da budem - voleo bih da moja "gospodja" ima navigaciju (umesto moje supružne navigatorke - sa faznim kašnjenjem od 5 minuta u sred autoputa, u smeru za Peštanski aerodrom...). Koliko sam shvatio - to nikom nije pošlo za rukom do sada. i bilo bi pravo otkrovrenje da se problem reši promenom ikstenzija nedostajućih fajlova, odnosno mapa). Mada čovek može i za 100e. da reši problem sa još jednim ekrančetom na instrument tabli - završi posao, i ima mape za ovaj deo sveta "kako Bog zapoveda". Ali sigurno vredi pokušati!!! Edited December 26, 2009 by Damjanović Quote Share this post Link to post Share on other sites
bglion 401 Posted December 26, 2009 ja sam na nekim stranim forumima citao da postoji mogucnost kombinovanja 2 cd original lancie ( doduse rec je o Thesisu pa nisam siguran da su iste mape G3) i opel siemens sa nekim NCDR mapama . Tipa iskopira se cd lancie ali se ne iskopira db folder iz lancie nego opelov i da to radi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 633 Posted December 27, 2009 Da je to tako lako mogle bi da se prepakuju mape i između drugih mnogo rasprostranjenijih uređaja, što nije slučaj.Dok fabrika ne izbaci mape za ovaj region, a znamo koliko se novih lanči proda kod nas - možete da nastavite da se nadate da ćete nešto odraditi. Što je najcrnje, i da dobijete te mape, a nećete, fabrička navigacija neće nikad prići ni na nokat od nekog krštenog navigacionog softvera poput IGO.Moj savet je da se manete ćoravog posla. Ne znam kako vam ne smeta ta ekrančina, kad god stanem pored neke Lybre noću gledam kako je vozač čitav osvetljen. Da li je prosto moguće da ne može da se smanji? Meni Mio sa novim IGO u odnosu na vreme sam menja dnevni i noćni mod. Npr, noćni mod je toliko slabog svetla, da kad upalim uređaj koji je ostao u noćnom modu danju na njemu se apsolutno ništa ne vidi koliko smanji beklajt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
scul 0 Posted December 27, 2009 Kod Lybre postoji podešavanje osvetljenja ekrana, pamti osvetljaj posebno za upaljena i ugašena svetla (on tako kao provaljuje da li je noć ili dan - po svetlima). Problem je što su sad svetla obavezna non stop, pa moram svaki put ručno da mu regulišem osvetljaj ekrana uveče i ujutro... što prilično nervira Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damjanović 9 Posted December 27, 2009 Takodje. Prodge zlatno doba kada je preko dana blještao centralni ekran, a preko noći tinjao. Sad tinja stalno..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
carter_marlon 3 Posted October 30, 2012 (edited) Pozdrav svima,Ponosni sam vlasnik Lancia Lybre 1,8 LX u limuzinskoj izvedbi. Imam je u vlasništvu preko 4 godine i do sada sam izuzetno zadovoljan.Nakon duzeg perioda citanja ovog foruma u svojstvu ne-clana, odlucio sam da se registrujem i da probam svojim iskustvima da doprinesem, ali i da trazim savjete.Naime, svjestan sam da u naslovu teme spominjem nesto sto je vec diskutovano, ali prije izvjesnog vremena, pa me zanima, da li imate nekih novih saznanja po pitanju navigacije?Da li je iko uspio da nabavi cd za navigaciju sa ex-yu kartama? Zatim sim kartica, ne prepoznaje mi, apsolutno nikakve reakcije kada ubacim, a poredio sam novu karticu sa onom koju je koristio prijasnji vlasnik i nema nikakve razlike. Da li kod vas radi sa karticom bilo kojeg operatera ili ima neke operatere koje "preferira". Jos nisam probao da stavim karticu i da cekam pola sata, kako neko napisa na ranijoj temi...Unaprijed hvala na odgovorima Edited November 1, 2012 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Duskodux 2 Posted November 1, 2012 Za početak se malo potrudi pa pronađi postove u kojima je dan odgovor na većinu tvojih pitanja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
carter_marlon 3 Posted November 1, 2012 Za početak se malo potrudi pa pronađi postove u kojima je dan odgovor na većinu tvojih pitanja.Pa ne bi bilo lose ni da se vi potrudite da procitate sta sam napisao. Ali ponovit cu vam, dakle radi se o tome da sam te postove detaljno proucio, ali sada zelim da cujem ima li kakvih novih saznanja o ovim pitanjima. Ako neko 2010.godine u postu napise da jos nije izasao cd za navigaciju sa ex yu kartama, da li to znaci da se trebam zadovoljiti tim odgovorom? Itd... itd... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dejanrdr 1 Posted August 4, 2014 E pa ovako, ovo smo već pominjali... Radi se o ne postojanju mapa za ovaj deo evrope sto sam vec i proverio u deltiizneo sam ovaj problem jednom drugaru koji se radi sajtove flesh animacije odrzava mreze i jos gomilu stvari vezane za racunareOn mi je rekao da resenje mozda postoji , koliko sam upucen lybrina fabricka navigacija koristi NAVEQove mapekoje kao fajlovi imaju odredjene extenzije (kao sto recimo postoji *.gif *.bat *.com *.exe )E sada kvaka je u tome da se prepakuju fajlovi od recimo planplus ili Garmin a koji ima mape za srbiju u ekstenzije koje koje koristi Navteq odnosno Lybrarekao mi je da ce se pozabaviti time posle NoveMisljenja ?pozdravPozdrav evo vec je 2014 da li je neko ubacio mape za navigaciju za lybru? Ili je i dalje jedina opcija nova navigacija? Quote Share this post Link to post Share on other sites
siera 2 Posted April 11, 2015 Stoji tema odavno, da li ima pomaka oko Lybra navigacije + telefon Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 728 Posted February 14, 2017 Pozdrav ljudi.Nasao sam jednu zanimljivu stvar,sada me zanima da li ima neko ovu fabricku navigacijuhttp://www.kupujemprodajem.com/Multimedija-lancia-lybra-41706673-oglas.htm?filter_id=48500683 Ja imam fabricki radio bez navigacije i ubacio sam mp3 emilator tako da mogu da ubacim fles,aux i sd.Verovatno taj emulator nece moci na njoj pa ne znam dal da menjam uopste radio. Quote Share this post Link to post Share on other sites