Jump to content
FAS Goran
haze

Lybra - ugradnja multimedije / fabričke navigacije

Recommended Posts

LybraJTD hvala na info.Izvini ako sam malo dosadan ali ova tema me bas zanima ,... Gde ti sada fizicki stoji mp3 plejer ,da li se vidi kabal po kolima koji si sproveo od ispod volana do mp3playera? Kako znas koju pesmu da pustis i koji folder ako ne radi displey a imas recimo 400 pesama ? Predpostavljam da imas neki mp3 sa vecim displejom ili bi bar takav valjalo kupiti i postaviti ga na neko centralno mesto , na koliko dana menjas baterije ako je tako ?

Hvala na odgovorima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam se nesto preterano trudio da sakrijem kabal. Ide iz one kutije dole sa osiguračima, pa sam ga zavukao sa gornje strane volana (između volana i satova), a onda sam nategao malo bočnu stranu centralne konzole i koliko sam mogao ugurao kabal tu (više da ga zakačim da stoji nego da ga sakrijem). A ostatak kabla je vidljiv, šeta se između sedišta :D

Nisam do sada puno koristio taj MP3 plejer pa ti ne mogu reći koliko baterija traje. Gledam da nađem neko trajno rešenje, neki MP3 sa većim ekranom za koji bih mogao da napravim stalak, i, što je najvažnije, konstantno napajanje koje bi se palilo/gasilo sa ključem. Znači jedini displej preko koga možeš naći pesmu jeste displej tvog MP3 uređaja, Lybrin displej prikazuje samo AUX i ništa više. Ako hoćeš da imaš informacije na glavnom ekranu onda uzmi Loudlink, i to je nekih 149,5 EUR skuplje rešenje od ovoga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

na mom "izmetnom"FM trasmiteru bočni ženski otvor je IZLAZ!. Proverio sa sinovljevim slušalicama za Nokiu. Naime, sada je veza sa cd changerom (koga nemam-a vezu imam) u prtljažniku... mada bih je ja sproveo na kardanski srednji prevoj, pa pod utičnisu za struju izmedju prednjih sedišta gde bih gurnuo dotični "izmetni" FM, i onda sa vezom koju je MIK opisao, a Lybra JTD proverila direktno vezao zauvek za transmiter, koji čim dobije "muški" kontakt prestaje da emituje signal i ostaje samo PLEJER!. Sve mi se čini da je to logično... i moguće! Ne verujem da ću na displeju da dobijem listing, al na kraju moguće ga je orijentaciono zapamtiti, recimo od 1-20 evergreen, od 20-40 ženina muzika, od 40-200 dečija muzika, od 200 -300 moja muzika, od 300-400 klasična...itd.

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

" ...od 20-40 ženina muzika, od 200 -300 moja muzika, od 300-400 klasična." Samo jos i da se zena slozi sa takvom podelom :) :) :):thumbup::thumbsup:

Edited by LanciaFreak

Share this post


Link to post
Share on other sites
:thumbsup: Ona ne zna koliko ima pesama.... Bitno da ima 1 sat njene muzike... A ovo ostalo,,,sve "dečija" (tražila deca . . . :blink: Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo u slici kako to izgleda. Na prvoj slici se vidi i otkačeni kabal koji vodi do šaržera.

7TxV0.jpg 7TCUi.jpg 7TFor.jpg

Damjanoviću, evo i slike mog FM transmitera, šta god da je onaj izlaz (a rekao bih po simbolu da je ulaz) kod mene ne radi. Kakav je vaš FM transmiter, ako kažete da mu radi izlaz rado bih potražio taj model.

7TKnJ.jpg 7TMSS.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema ime! Na kutiji je pisalo golden thunder ili storm, već u duhu kineske tradicije davanja imena proizvodima... uglavnom ime neko ozbiljno nema. U originalnom pakovanju (sa komercijalnim nazivom odštampanim na prednjoj strani, zlatnim munjama i zmajevima) dobio sam daljinski veoma jadnog kvaliteta i izgleda, čije sposobnosti opadaju u zavisnosti od spoljne temperature, i jedan interesantan kabl sa dva džeka na krajevima. Na jednom kraju je mikro-muški džek, a na dugom japanski muški džek. Obzirom da na transmiteru postoji mikro-ženski ulaz, odmah mi je pobudio maštu, jer sam mislio da ću pored mog fleša, moći da slušam i muziku sa ženinog telefona (NOKIA 3100 klasik). Medjutim - jok! Razočaran, uzmem detinje slušalice (NOKIA 6300), gurnem u rupicu kad ono radi! Na slušalicama se čuje reprodukcija muzike sa fleša, naravno usled jadnog kvaliteta slušalica čuju se samo visoki i delimično srednji tonovi, ali šuma, karakterističnog za transmiter, nema uopšte obzirom da se muzika automatski obustavlja na autoradiu, a transmisija prestaje kada se gurnu slušalice u transmiter. Mene je to pre 2 godine koštalo 1500 din. Prvi red tezgi...Buvlja pijaca kod Vera, N.Beograd. Sad su verovatno ispod 1000 din. Mada, kad se vozilo kreće, a snimak dobar (na 192) sasvim je pristojan zvuk. Naravno, istina izlazi na videlo kada se zaustavite, isključite motor i date kontakt... A i ima 18 presetovanih stanica, i još toliko na samobiranju... prošla me nešto volja da pravim audio studio od kola.

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

nekoliko dana vec razmisljam da napravim ovaj kabl, samo sam nesto dodatno razmisljao, da li mozda postoji mogucnost da se on poveze nekako na usb pa da onda bude postojala mogucnost da prikazuje naziv pjesama, jer to je samo jedna informacija koju treba dodatno da posalje na radio uredjaj.

A druga stvar je, s obzirom da mozda ponekad zelim da cujem i CD, da li mislite da bi mogao da se napravi neki mali prekidac, koji bi onda sluzio za prebacivanje sa CD-a na MP3 pleyer i obrnuto. Jednostavno, samo povezati na zice za masu i to je to, mislim da bi to bilo dobro rjesenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa to je to, samo kazem da je originalni, zato sto je kupljen u Keckemetu i to bas od gospodina Arnolda. :)

edit: da ne bude zabune Loudlink

Edited by robbieF

Share this post


Link to post
Share on other sites

e, molio bih vas samo jedno malo pojašnjenje, budući da se ne razumijem u elektroniku puno, može li mi netko objasniti čemu služi UNILINK kod povezivanja cd changer, imam ICS (gsm+navi) i nemam cd changer ali su mi kablovi iza i od kablova imam unilink i rca i sad si razmišljam spojit samo mp3 na rca pa me zanima oće li ics skužit da je išta spojeno ili preko unilinka prepoznaje spojeni uređaj ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.mobilephoneworld.martbase.com/Erising-ES308G-7--2-Din-GPS-Autoradio-Car-DVD-Player-Map-incl._P283648/USD

surfajući po netu naletih na ovo, i razmišljam si kako bi bilo lijepo kada bi se cijela ova jedinica mogla ugraditi u naše Lybre umjesto njene sadašnje jedinice te kada bi sve išlo preko ovakvog touch screena, dakle i putno računalo i muzika (i sve što ovaj još može-tv ,dvd...) i navigacija i telefon ...

ima li možda netko ko bi znao ovako nešto spojit na naše lybre ???

edit: malo bolje sam pogledo ove ulaze sa zadnje strane i čak se meni čini da to nebi bio tolki problem, ali nekako mi je bitno putno računalo, pa jel mislite da bi se ikako moglo preko aux in ili video in ili bilokako drugačije to sredit

(premalo znam o elektronici da bi upustio u takvo nešto)

edit 2: http://www.kalogeropoulos.gr/displayProject.asp?ITMID=7110 :D

Edited by Karlo2105

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima. Imam lybru 1.9 JTD karavan, i zainteresovao sam se za ovu MP3 varijantu posto mi CD ne radi.

Raskopao sam sve ispod volana i ne mogu da nadjem tu racvu DIN 8. Da li je moguce da ona ne postoji kod Lybri sa navigacijom ?

A nazad u gepeku imam unilink kabel sa dva cinca. Cincevi su za levi i desni signal.

Ali problem je koja dva kontakta na unilinku prespojiti ?? Odnosno kako ga pokrenuti ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije da sam neki stručnjak al mi liči na 13 pin DIN

Gde si ga našao? Lybra navi/GSM bi trbalo da ima nešto slično.

BTW ima li neko el.šemu sa takvu Lybru?

Edited by vladap

Share this post


Link to post
Share on other sites

hvala, vec sam to video u međuvremenu i probao,

zaista kad vrti charger cd na činčeve možeš da pustiš šta hoceš

ali i nije neka elegancija do boljeg rešenja poslužiće ...

I dalje niko ne zna kako ICS komanduje charger-om

sem ovih derikoža što prave Loudlink :realmad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da vam javim - uspeo sam da na napravim AUX ulaz na svojoj Lybri!

Koristio sam uputstvo sa linka: http://www.divshare....oad/8287346-59b

Za 450 din. u Radio Klubu (Timočka ulica) kupio sam:

- 8-polni ženski DIN konektor

- običan 3.5mm muški stereo audio konektor (plus adapter na 2.5mm)

- 2m kabla (ovo je previše, al nema veze)

uzeo lemilicu, spojio po uputstvu i.... RADI!!!

Kabl sam spojio na već postojeću račvu od CD šaržera. Na drugi kraj kabla sam povezao MP3 plejer. Zvuk je izvanredan!

Ovog uputstva nema vise na linku koji si podijelio, a bilo bi super ako bi poslao ili postavio to sto si ti sebi skinuo sa neta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...