Jump to content
FAS Goran
wlad

Fiat Multipla - da ili ne?

Recommended Posts

Pa ne bih mu dao 2500 sigurno, zato sam i čekao da vidim cenu posle registracije :)
Stanje auta mi je bitnije od godista, pre bi uzeo nešto starije a očuvano nego mlado pa da moram da spucam još silne pare da ga dovedem u normalu. Gledam samo, ne jurim sa kupovinom...nije mi hitno :)

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

A bre za 2500e moz Šarana da uzmes :D

Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Divni ste :)
Ako dodam još 2000 mogu uzeti i sedici na primer zar ne :D
Hvala vama ali drzaću se potrage za multiplom :)
Po mogućstvu, plin/metan...ako stanje auta ne prelomi da bude jtd...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta jbg? :D Lepo izgleda, lepo godiste ima, ne znam po ceni kakva je ali ovako sa slika vredi da se vidi. Imamo kolege iz Kg pa zamoli nekog neka je pogleda ako ti je to problem. Obe starije 1.6 su imale problema sa menjacem, tako da, obrati paznju

Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobro mi reče za menjač da obratim pažnju...vozim je često ali jtd...
evo jurim vreme da je vidim, postaviću u temu pa ako neko bude imao vremena.


Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam išao da pogledam jednu multiplu na cng...nije takva kao sto prodavac opisuje (besprekorna) ali sam na to već i navikao pošto tražim auto već neko vreme...ko zna možda su moji kriterijumi previsoki...mada će pre biti da svi čekaju kupca sa povezom preko očiju, koji će poverovati da klima radi, samo treba da se napuni...eventualno samo akumulator i druge gume i samo dzek ispod sedista za airbag i to je to...važi.

Nego nemam iskustva sa metanom pa me zanima dal dizne treba tako da kuckaju...ove su bas glasno kuckale.. Čisto da znam za ubuduće kad budem gledao automobile :) vozio sam na plin ali tu nema kuckanja ovakvog....

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na puntu natural gas, ne kucka ništa...

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od najružnijeg automobila na svetu napravili trkački bolid od 1.300 konja

 

fiat multipla 1300.jpg

 

Fiat Multipla je automobil brojnih kvaliteta koje su, nažalost, ostale u senci pomalo nespretnog dizajna. Zato se često nalazio na lestvicama najružnijih automobila gde je čelnu poziciju najčešće izmenjivao sa SsangYong Rodiusom.

 

Youtuberi Sylvain Levy i Pierre Chabrier imaju potpuno drugačiju ideju za Multiplu. Oni su još prošlog leta napravili od Multiple trkački bolid pokretan V8 motorom iz Corvette ZO6. Tada je razvijao 1.014 konja. Automobil je u međuvremenu doterivan, a sada donosi još više u svakom pogledu. Izbor je pao na još atraktivniju crveno-belu kombinaciju, izražena proširenja su i dalje tu, a umesto nekadašnjih stotinjak konja iz 1.6 Fiat benzinca, tu je sada rasni američki V8 kome je snaga podignuta na neverovatne 1.294 konjske snage. I menjač je pozajmljen od Corvette, a pogon je na zadnje točkove sa Michelinovim ''valjcima'' od guma. Naravno, ceo automobil je značajno ojačan, a dobio je i veće kočnice. Međutim, na praktičnosti je izgubio najviše, pa je sa šest pao na svega dva sedišta :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili: Fiat Multipla

 

Testirali smo jedan od onih automobila koji ''od rođenja'' polarizuje publiku. Ili je volite ili je mrzite, a ona je zapravo osmišljena pre svega kao radno vozilo.

Praktičnost monovolumena i zaista dovoljno mesta za 6 osoba, uz maksimalnu preglednost u svim pravcima, ukrštena sa pogonom na CNG, čine da je ovaj auto veoma čest izbor profesionalnih vozača kojima je ekonomični transport u glavnom fokusu. Koliko zaista troši metana i kako se vozi - pogledajte u najnovijem videu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pripremi jedinstvena Fiat Multipla povodom njene 25. godišnjice

 

238011-fiat multipla 01.jpg

 

Fiat Multipla je jedno od najpolarizujućih vozila ikada stvorenih. Budući da je ''krasila'' evropske puteve od 1998. do 2010. i zadržala svoju prisutnost u Kini do 2013. to je monovolumen koji se često navodi kao jedan od najružnijih na svetu, ali paradoksalno hvaljen zbog svog inovativnog rasporeda kabine sa 6 sedišta. Kako bi obeležio njegovu 25. godišnjicu, Stellantis je otkrio planove za jedinstveno posebno izdanje sa ''otkačenim'' dizajnom na temu crtaća. Ovaj jedinstveni model koji je namenjen prodaji kao kolekcionarski primerak, verovatno će se bazirati na restauriranom primerku originala.

 

Suprotno svom nazivu, Fiat Multipla 6×6 nema šest točkova, već posebno izdanje tematizovano oko šest likova iz crtaća. Ove kreacije su zamisao Roberta Giollita, dizajner Multiple, koji trenutno vodi odeljenje Stellantis Heritage. On je predstavio svoju najnoviju kreaciju kroz niz rukom crtanih skica:

 

 

6 ilustracija je izvorno napravljeno za premijeru italijanskog monovolumena 1998. godine, prikazujući različite karakteristike njegove ciljne publike i ističući njegov jedinstveni raspored sedišta 3+3. Ilustracije su smeštene na haubi i bočnim stranama, dok se pojedinačno pojavljuju i na sedištima. Fiat Multipla 6×6 je prikazan samo u skicama budući da je stvarni model ''trenutno u proizvodnji'' i biće izložen na Milano Auto Classica Showu između 17. i 19. novembra. Nakon toga, biće ponuđen na prodaju kao kolekcionarski primerak. Multipla predstavlja drugi nastavak Stellantisovih Heritage projekata, a prvi je nedavno najavljeni unikatni Alfa Romeo 4C Designer's Cut.

S obzirom na opsežno nasleđe marki kao što su Fiat, Alfa Romeo, Lancia i Abarth, sigurno je pretpostaviti da će slični projekti uslediti u budućnosti na bazi drugih modela koji se više ne proizvode.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...