Jump to content
FAS Goran
kole

Ferrari osnovao vozačku akademiju

Recommended Posts

Ekipa Ferarija osnovala je novu vozačku akademiju čiji je cilj pronalaženje i podrška mladim vozačima širom sveta na putu do Formule 1.

Prvi vozač koji je postao član akademije je Francuz Žil Bjanki, koji je ove godine osvojio titulu u Formuli 3 Evroserije

izvor:

http://www.formula1.com/news/headlines/2009/12/10298.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Očevim stazama - Mik Šumaher u Ferarijevoj akademiji

 

sumaher mik.jpg

 

Mik Šumaher, sin legendarnog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, priključio se Ferarijevoj vozačkoj akademiji, preneli su britanski mediji iz izvora bliskim italijanskom timu. 19-godišnji nemački automobilista, koji je pre mesec i po dana u ekipi Prema rejsing prekomandovan iz Formule 3 u Formulu 2, u sklopu novog ugovora je dobio zadatak i da odvoza dve test vožnje za Ferari. Mik Šumaher će tako krenuti očevim stopama, koji je sa ekipom Crnog konjića došao do svojih pet šampionskih titula, od ukupno sedam u Formuli 1. Ferari za sada zvanično nije potvrdio saradnju sa Šumaherom juniorom, ali su ranije iz italijanske ekipe stizale vesti o interesovanju da mladi Nemac postanje član njihove akademije za vozače. Iako članstvo u Ferarijevoj akademiji nije sigurna karta za put u Formulu 1, u slučajevima Šarla Leklera i Antonija Đovinacija je ona upravo bila jedna od stanica do najbržeg cirkusa na svetu. Lekler je tako posle Ferarijeve akademije došao do Saubera i sada tima Ferarija u F1, kao i Đovinaci, koji je trenutno u Sauberu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još jedan Lekler stiže u Formulu

 

rsz_arthur-leclerc_2020.jpg

 

U 2021. godini će još jedan Lekler voziti u šampionatu koji je pod okriljem FIA i Formule 1. Radi se o Arturu Lekleru, mlađem bratu Šarla Leklera koji dolazi u Formulu 3. Artur ima 20 godina i u prethodne tri sezone je bio u različitim šampionatima. 2018. godine je vozio je u francuskoj F4, zatim u ADAC Formuli 4, da bi prethodne sezone bio u Evropskom regionalnom šampioantu u kom je vozio za ''Prema Racing''. Sada će biti u istom timu, nakon što je u 2020. bio vicešampion u pomenutom nadmetanju, ali se seli u Formulu 3. ''Prema Racing'' inače ima veoma bliske veze sa Ferarijem i često vozači iz Ferarijeve akademije voze za ovu ekipu u različitim kategorijama. To je na primer bio slučaj sa Mikom Šumaherom koji ide u Hasov F1 tim, dok je i Artur Lekeler takođe iz Ferarijeve akademije. U Formuli 3 za ''Prema Racing'' su u 2020. godini vozili Oskar Piastri, Frederik Vesti i Logan Sardžent.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...