Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Damjanović

Baby Aston Martin

Recommended Posts

Baby Aston Martin - Cygnet

Prestižna britanska kompanija zvanično je predstavila model Cygnet, gradskog mališana baziranog na Toyoti iQ, koji odiše luksuzom baš kao i njegova velika braća.

1beSYi.jpgrXYHi.jpgfDwNr.jpg

Iako su karoserija i većina mehaničkih sklopova preuzeti od japanskog proizvođača, Cygnet je ostao vrlo prepoznatljiv britanski šarmer.

Baby Aston Martin ujedno je i veliki preokret u filozofiji kompanije, koja je do sada bila isključivo orijentisana proizvodnji luksuznih superautomobila.

Ipak, malo pakovanje u nekim elementima je ostalo karakteristično, mislimo na spolašni izgled. Lice mu je vrlo prepoznatljivo i u skladu Aton Marinovom politikom - veliki usisnik vazuha, oblik svetala i otvori za ventilaciju neodoljivo podsecaju na model V12 Ventage, a u revijalnom tonu su i felne, ručke na vratima i hromirani detalji na karoseriji.

Prestižnim imidžom zrači i unutrašnjost, koja je presvučena efektnom kombinacijom crne i crvene kože.

Iako je kalup Toyotim, kvalitet i stil je baš onakv kakav se i očekuje od Aston Martina, koji kupcima nudi mogućnost potpune personalizacije.

Ipak, Cygnet ne sjaji jednakim sjajem u pogledu motorizacije, ali to im i nije bila namera. On je prvenstveno osmišljen za kretanje u urbanim sredinama, sa 1,3-litarskim motorom snage 98 KS biće dovoljno živahan za svoju namenu.

Početak serijske proizvodnje zakazan je za kraj 2010. godine, a bez obzira što se radi o Toyoti iQ sa šarmantnim britanskim licem, očekuje se cena od približno 25.000 eura.

Zanimljivo je da će engleska kompanija kupovinu Cygneta omogućiti isključivo postojećim vlasnicima i budućim kupcima njihovih skupljih modela.

Izvor: Autoklub.hr

Priredio: Bane Vuković

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prednji gril jeste astonmartinovski ai možda zadnja svetla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...