oktopod 465 Posted December 17, 2009 Ortaku odneo pauk auto juče. Inače tu stalno svi parkiraju, mada to naravno nije opravdanje.Međutim, on nije ni znao da tu nije dozvoljen parkig, znak za zabranjeno parkiranje je oko 30 metara unazad, totalno pokriven snegom.Raspitao se kod jednog advokata specijaliste za saobraćajne prekršaje i on mu kaže da piše žalbu što će ovaj i učiniti, pošto po zakonu znak mora da bude vidljiv, ne sme ni grana drveta da je ispred njega, kamoli pokriven snegom.E sad, pošto je parking servis debela mafija, to mu kaže i advokat, teško da će on tu nešto da izbori, pa samo da priupitam da nema neko slična iskustva i kako je prošao?Taj advokat kaže samo čeka da odnesu nekog taxistu tako pa da pokušaju da im naplate koliko taksimetar iskuca dok je stajao tamo na parkingu (smešno po meni, jer je sat čekanja manje od 100 kinti, vozilo se ne kreće, naplaćuje se čekanje) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dovla 9 Posted December 17, 2009 Trebalo je da uslika znak pa onda da pošalje sliku u prilogu žalbe. Ako je lepo napiše ima šanse da dobije spor. Što se taksista tiče, nikome nije sat čekanja ispod 500rsd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
oktopod 465 Posted December 17, 2009 OK, hvala, slikao je znak iz sto uglova i priložiće Mislim da sam video na cenama u taxiju da je 100 ako ne čak i 50 kinti, ali odavno sam se vozio...Jel neko možda imao slično iskustvo? Quote Share this post Link to post Share on other sites
panther 0 Posted December 18, 2009 Trebao je pre slikanja da nabaca jos snega na znak ovako se vidi da je znak za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje Quote Share this post Link to post Share on other sites
bolens 10 Posted December 18, 2009 Fotografiju svakako priložiti! Tako sam se ja jednom izvukao kod sudije za prekršaje isto za parkiranje. Situacija je bila da kad je gradski autobus u stanici on dolazećim vozilima zaklanja znak zabranjenog parkiranja. "A tu je još i pešački prelaz, pa sam morao da pazim na pešake"... Sve sam to dokumentaovao sudiji na A4 fotografijama, objasnio "sticaj okolnosti", obrazložio, malo dramatizovao i prođoh bez kazne... Quote Share this post Link to post Share on other sites