Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
dzibril

Lancia Delta - Naprsao desni nosač branika

Recommended Posts

Pozdrav svima,

ja nikako na zelenu granu sa mojim autom. Danas sam po ovoj mecavi krenuo kolima da zavrsim neki posao i prilikom isparkiravanja prednji branik mi zakacio nagomilani i utabani sneg na parkingu, te je naprsao desni nosac branika (plasticni zljeb ispred desnog tocka sa unutrasnje strane branika koji se kaci na okrugli nosac na karoseriji - slikacu cim stane ova oluja) i ovaj je malo spao sa desne strane, ali moze nekako kljakavo da se namesti da stoji, doduse nesto nize nego sto bi trebalo, a i nisam siguran koliko bi drzao u voznji. E sad, posto zljeb nije prsao do kraja, vec je jedan deo jos citav, da li moram da menjam ceo branik ili postoji nacin da nekako slepim ili stalim nosac da drzi? Moze li recimo samo taj nosac da se zameni ili ne?

Unapred hvala na odgovorima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve od plastike nosi kod čika plastičara on to sredi časom i jefino, najveća muka je skidanje cele skalamerije da bi se to odradilo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nista strasno. jel ti se odvojila plastika nosac sa branika kocka sa zljebom koji ulazi na nosac ispod krila, samo ga sacuvaj i bilo koji plasticar ce ti to sredit.

i jedan savet kada skines branik i to sredis, kad ga budes vracao i kada on naidje na te nosace vrati samo ona dva srafa koja se nalaze ispod lajsne tkz. sablje ( to su one dve trinestice na gredi ).

tako ti je branik mnogo fleksibilniji kod nekih udaraca camo ce spasti sa nosaca.

znaci ne stavljaj dva srafa sa krajeva i ona dva ispod maglenki. branik ce stajati isto, ali to ga cini fleksibilnim na udarce, nije krut i nece se lomiti posebno kada je hladnije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko sam video danas (a nisam mnogo zagledao zbog ovog snega) pukla je gornja strana nosaca i to paralelno sa desnim krilom (pukotina se pruza od tocka ka farovima da se tako izrazim). E sad da li je pukao i sa neke druge strane ne bih znao, nisam mogao da se uverim posto je bio sneg na parkingu. No dobro, jos sad da ovo prodje pa i da provalim kako se skida branik... :) U svakom slucaju hvala na odgovoru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

branik se skida prilicno lako. prvo skines masku koju drze 4 torex srafa ( dva gore i dva kroz masku ).

onda skidas lajsnu sablju, nju drze dva srafa tu na gredi.

onda skini pozicije pored fara ( zavuces ruku iza njih pritisnes plastiku na vrhu i gurnes napred).

kad ih skines videces da li ih drzi zabica ili sraf za krilo. kad skines lajsnu onda skini srafove sa strane branika ( imas po jedan na obe strane i po jedan kod maglenki ) ispod branika i dva ona glavna gde je maska.

Svi srafovi na braniku su ti pod kljucem 13 i onda sa strane malo izmaknes da sidje sa podkrila i to je to.

ali kad budes vracao samo one na vrhu kod maske...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...