Mik 3 Posted December 12, 2009 Promenih jedan karavan drugim ,pa da malo azuriram svoje predstavljanje na forumu .Elem,tacno pre nekih nedelju dana na netu sam spazio oglas za Lanciu Lybru SW,bar meni ,u dosad nevidjenoj opremi i boji ,sto me je momentalno podstaklo na razmisljanje o kupovini tog automobila.Jos jedna vazna cinjenica,je da direktora auto kuce,koja je prodavala auto(lik ima vise firmi i prodaje i nove automobile i ima veliki servisni centar),vozi moj brat(audi A8 4.2 L),koji je i sam ljubitelj i poznavalac automobila,a clan je i jednog auto kluba kod nas(Honda) Okrenem ja brata fonom i on mi kaze da je pogledao auto,vozio ga i da je za svaku preporuku,te me taj razgovor jos vise na navede na razmisljnje o promeni kola.Tako je sve pocelo.Mareu sam prodao prvom kupcu,koji je seo u nju i dosao da je pogleda,drugaru iz kluba ,tako da sam polako ali sigurno zatvarao finansijsku koncepciju .A sad ono glavno ,Lancia,posto je preuzimam u ponedeljak(zbog glupog novog zakona ,stupio pre 20-ak dana,po kom mora da prodje 24H,od uplate osiguranja do odlaska u MUP )stavicu neke fotke sa neta,automobila koji je identican kupljenom:Auto je u vrlo dobrom stanju,kao spolja tako i iznutra,uvezen je iz Italije,a preko durgara,koji je radio u Delti uspeo sam da dobijem i dobar deo njegove servisne dokumentacije o odrzavanju u Italiji,i po datumima u odlazak u servis i zabelezenoj kilometrazai,Lancia nije prelazila vise od 20 000 godisnje,cak je u periodu od 02 2003 do 09 2004 imala predjena samo 2 KM(nadam se da je bila u nekoj toploj garazi)sada na satu stoji nesto malo pre 104 000KM.Vozio je neki Francesco Masci,iz Siesto Fiorentino,manjeg mesta u okolini Fiorentine,a evo ga i servis u kom je odrzavana:http://maps.google.com/maps?ll=43.835889,1...amp;ct=api_logoovde je,kao nova 2002,kuplljena:http://www.brandini.it/Sto se tice opreme,jos nisam uspeo da pohvatam sve one dzidza-bidze koje su unutar kola(sija ko Las Vegas ),izmedju ostalog,auto poseduje:-alu 16-ice-dvozonski digitalni klima uredjaj-mnogo air-bag-ova-disk kocnicex4-Bose audio sistem+navigacija-senzore za kisu i mrak-cd shazer-ABS,EBD,ASR -tempomat -svetla za maglu-4 el.podizaca-gomila dugmica na volanu-SHUS PLEH,CITAV i sta ti ja znam sta jos,pravo da Vam kazem,malo me i plasi tolika kolicina opreme,jer moram priznati da sve sto mi je trebalo,a i vise,imao sam i na Marei,a nadam se da ce kod Lancie da vazi ona narodna: OD VISKA GLAVA NE BOLI .Enterijer je u kombinaciji Alcantre(nesto u fazonu prevrnute koze) i glatke koze po ivicama sedista i na volanu i menjacu.Kao sto rekoh ,stanje automobila je vrlo dobro,od znakova upotrebe,primetio sam par sitnijih ogrebotina na plastici unutrasnjih rukohvata vratai oko rucne(volan i menjac izgledaju prilicno dobro,sedista takodje),jedan,u shumi tastera klime,koji je blago ostecen,pepeljara se ne zatvara(izgleda kao da nikad nije upotrebljena-nije nagorela ni prljva)donja ivica keder gume na vozacevim vratima je ostecena u duzini 1 cm,pored vozacevog fara i ispod vozaceve stopaljke auto ima manja ulubljenja,par ogrebotina na alufelnama i naravno ima jednu OSU u vozacevom faru(a mozda je i to deo dodatne opreme )Sto se tice motora,radi prilicno mirno,nema vibracija na volanu,kvacilo nije tvrdo-fino krece na ler gasu,ulje nije katran,antifriz cist,bez masnoca,akumulator,pretpostavljam,orginalni,exide,farovi bistri-osa,unutra,resh pecena .To su bile neke moje opservacije u vezi kola ,a konacnu rec ce naravno dati mehanicar i njegova dijagnostika .Uz auto sam dobio code kartice i dva kljuca(od kojih ovaj uptrebljavani izgleda prilicno nepotrosen,a drugi je nov) Prodavac ,kolega i drugar mog brata,mi je pokazao cenu kola koja je stajala na soferci kola u Italiji,sa kilometrazom,4300E-kaz eako oni lazu lazem i ja,naravno nasi su je pazarili i dobili povoljnije sa gomilom kola sa istog placa,servisne nalepnice su naravno skinute i auto je carinjen na neku smesnu cenu i sve sto ide uz to da carina pri uvozu bude sto manja,a zarada veca:chris: .Sta je od ovoga trach a sta istina ce pokazati pregled mehanicara i ponasanje automobila u esploataciji,kao i kod svakog polovnjaka,nikada ne mozete biti 100% sigurni .Drzite mi palcheve i sto bi rekli,nekad u dnevniku: hvala na paznji . Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted December 12, 2009 mik sutra dodji taxijem da platis pice da te ne bi hahhahahahahaa zezam se NEKA JE SA SRECOM CESTITAM!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mik 3 Posted December 12, 2009 Hvala na cestitkamavaljda ce neko,od clanova iz mog kraja,da me preveze do Asterixa.glupo je sad,pored ovakvih kola da idem taxijem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2850 Posted December 12, 2009 e mik svaka cast za auto.sa srecom je vozio i mnogo kilometara prosao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted December 12, 2009 Cista avionika. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Punto Abarth 18 Posted December 12, 2009 lepo, lepo... Sto bi rekli, luhe Ima jedna identicna, ista boja iste felne na detelinari, NS. Prolazim kraj nje svaki dan, stvarno je interesantan auto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted December 12, 2009 NESO dovezi mika sutra na skup... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 494 Posted December 12, 2009 Nek je sa srecom.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damjanović 10 Posted December 12, 2009 ne mogu sutra, dolazi mi sin iz Praga, ali doći ću iduće nedelje da odmerim auto od glave do pete. Bravo Miče - SRBIJA TI KLIČE! Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted December 12, 2009 Svaka cast mik!!! Ekstra autic, ekstra oprema, jos bolja boja.Nek je sa srecom sa ovim novim karavanom, verujem da ce ti mnogi pozavideti Quote Share this post Link to post Share on other sites
TOGO 0 Posted December 12, 2009 Jedva čekam da ti uvalim dupe u gospođu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martin 827 Posted December 12, 2009 Mik, nek je sa srećom!!!!!! :clover: Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikisxy 7 Posted December 12, 2009 lepe "tockove" pazario pa neka ga sluze ko marea i da peva na sav glas Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9781 Posted December 12, 2009 Odličan auto Mik... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kole 2 Posted December 12, 2009 Šta reći... Nisam još video gospođu sa 16 ticama. Mnogo jej dobro stoje.Svaka čast. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mik 3 Posted December 12, 2009 Drugari hvala svima ,koliko Vas ima na cestitkama i lepim zeljama .Eto,sutra mozda dodjem predsednickim automobilom a prvom sledecom prilikom sa karavankom Quote Share this post Link to post Share on other sites
Manfred 2 Posted December 13, 2009 Chestitam!! Sa srecom da je vozish dugo i kvalitetno! pazi se renoa Quote Share this post Link to post Share on other sites
scul 0 Posted December 13, 2009 Evo i ja da se pridružim čestitkama! I uskoro da vidimo slike i čujemo utiske! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goxy 0 Posted December 13, 2009 Mik,Cestitam nek te sluzi bolje od predhodnog karavana(ako je moguce),zelim ti mnogo predjenih kilometara u novoj djunti !pozz Quote Share this post Link to post Share on other sites
bolens 10 Posted December 13, 2009 Mik, Bose zvučnici, šuc-pleh ima... savršenstvo! Čestitam... Quote Share this post Link to post Share on other sites
FANCA 1 Posted December 13, 2009 Mik brate moj dobri , i ja se pridruzujem iskrenim chestitkama.. Zelim ti puno lepih i udobnih trenutaka provedenih u sport wagon-u.. I naravno kao ljubitelj izmene svega fabrichkog u Fiat Puntu ,shto se tiche Lancia & Alfa Romeo-a , ja tu nish ne bi diro.. Sa srecom .. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zeljko155 0 Posted December 13, 2009 Kralju LANCIA ti je EXTRA!!! Zelim ti puno BRZIH kilometara predjenih!!! Pozdrav od brata ALFISTE Quote Share this post Link to post Share on other sites
kAcA 0 Posted December 13, 2009 Cestitke i od mene. Stvarno ima brdo opreme a juce sam vidio BAS ovakvu Lanciu (ista boja, iste felge) = VRH, vrhova Zelim ti puno predjenih kilometara i da uzivas u voznji Quote Share this post Link to post Share on other sites