Jump to content
Goran

Recommended Posts

Promenih jedan karavan drugim :happy: ,pa da malo azuriram svoje predstavljanje na forumu .

Elem,tacno pre nekih nedelju dana na netu sam spazio oglas za Lanciu Lybru SW,bar meni :huh: ,u dosad nevidjenoj opremi i boji :w00t: ,sto me je momentalno podstaklo na razmisljanje o kupovini tog automobila.

Jos jedna vazna cinjenica,je da direktora auto kuce,koja je prodavala auto(lik ima vise firmi i prodaje i nove automobile i ima veliki servisni centar),vozi moj brat(audi A8 4.2 L),koji je i sam ljubitelj i poznavalac automobila,a clan je i jednog auto kluba kod nas(Honda) :welcome:

Okrenem ja brata fonom :handy: i on mi kaze :secret: da je pogledao auto,vozio ga i da je za svaku preporuku,te me taj razgovor jos vise na navede na razmisljnje o promeni kola.

Tako je sve pocelo.

Mareu sam prodao prvom kupcu,koji je seo u nju i dosao da je pogleda,drugaru iz kluba :welcome: ,tako da sam polako ali sigurno zatvarao finansijsku koncepciju :coffee: .

A sad ono glavno :yes ,Lancia,posto je preuzimam u ponedeljak(zbog glupog novog zakona :realmad: ,stupio pre 20-ak dana,po kom mora da prodje 24H,od uplate osiguranja do odlaska u MUP :veryangry: )stavicu neke fotke sa neta,automobila koji je identican kupljenom:

TjqHJ.jpg

uu33J.jpg

7nvPr.jpg

Auto je u vrlo dobrom stanju,kao spolja tako i iznutra,uvezen je iz Italije,a preko durgara,koji je radio u Delti uspeo sam da dobijem i dobar deo njegove servisne dokumentacije o odrzavanju u Italiji,i po datumima u odlazak u servis i zabelezenoj kilometrazai,Lancia nije prelazila vise od 20 000 godisnje,cak je u periodu od 02 2003 do 09 2004 imala predjena samo 2 KM(nadam se da je bila u nekoj toploj garazi)sada na satu stoji nesto malo pre 104 000KM.

Vozio je neki Francesco Masci,iz Siesto Fiorentino,manjeg mesta u okolini Fiorentine,a evo ga i servis u kom je odrzavana:

http://maps.google.com/maps?ll=43.835889,1...amp;ct=api_logo

ovde je,kao nova 2002,kuplljena:

http://www.brandini.it/

Sto se tice opreme,jos nisam uspeo da pohvatam :blink: sve one dzidza-bidze koje su unutar kola(sija ko Las Vegas :cool: ),izmedju ostalog,auto poseduje:

-alu 16-ice

-dvozonski digitalni klima uredjaj

-mnogo air-bag-ova

-disk kocnicex4

-Bose audio sistem+navigacija

-senzore za kisu i mrak

-cd shazer

-ABS,EBD,ASR

-tempomat

-svetla za maglu

-4 el.podizaca

-gomila dugmica na volanu

-SHUS PLEH,CITAV :lol:

i sta ti ja znam sta jos,pravo da Vam kazem,malo me i plasi :dizzy: tolika kolicina opreme,jer moram priznati :yes da sve sto mi je trebalo,a i vise,imao sam i na Marei,a nadam se da ce kod Lancie da vazi ona narodna: OD VISKA GLAVA NE BOLI :lol: .

Enterijer je u kombinaciji Alcantre(nesto u fazonu prevrnute koze) i glatke koze po ivicama sedista i na volanu i menjacu.

Kao sto rekoh ,stanje automobila je vrlo dobro,od znakova upotrebe,primetio sam par sitnijih ogrebotina na plastici unutrasnjih rukohvata vratai oko rucne(volan i menjac izgledaju prilicno dobro,sedista takodje),jedan,u shumi tastera klime,koji je blago ostecen,pepeljara se ne zatvara(izgleda kao da nikad nije upotrebljena-nije nagorela ni prljva)donja ivica keder gume na vozacevim vratima je ostecena u duzini 1 cm,pored vozacevog fara i ispod vozaceve stopaljke auto ima manja ulubljenja,par ogrebotina na alufelnama i naravno ima jednu OSU :wacko: u vozacevom faru(a mozda je i to deo dodatne opreme :rofl: )

Sto se tice motora,radi prilicno mirno,nema vibracija na volanu,kvacilo nije tvrdo-fino krece na ler gasu,ulje nije katran,antifriz cist,bez masnoca,akumulator,pretpostavljam,orginalni,exide,farovi bistri-osa,unutra,resh pecena :rofl: .

To su bile neke moje opservacije u vezi kola :geek: ,a konacnu rec ce naravno dati mehanicar i njegova dijagnostika :robo: .

Uz auto sam dobio code kartice i dva kljuca(od kojih ovaj uptrebljavani izgleda prilicno nepotrosen,a drugi je nov)

Prodavac :book: ,kolega i drugar mog brata,mi je pokazao cenu kola koja je stajala na soferci kola u Italiji,sa kilometrazom,4300E-kaz eako oni lazu lazem i ja,naravno nasi su je pazarili i dobili povoljnije sa gomilom kola sa istog placa,servisne nalepnice su naravno skinute :veryangry: i auto je carinjen na neku smesnu cenu :shock: i sve sto ide uz to da carina pri uvozu bude sto manja,a zarada veca:chris: .

Sta je od ovoga trach a sta istina :huh: ce pokazati pregled mehanicara :yes i ponasanje automobila u esploataciji,kao i kod svakog polovnjaka,nikada ne mozete biti 100% sigurni :unsure: .

Drzite mi palcheve :thumbsup:

i sto bi rekli,nekad u dnevniku: hvala na paznji .

Hvala na cestitkama

valjda ce neko,od clanova iz mog kraja,da me preveze do Asterixa.

glupo je sad,pored ovakvih kola da idem taxijem.

lepo, lepo... Sto bi rekli, luhe :D Ima jedna identicna, ista boja iste felne na detelinari, NS. Prolazim kraj nje svaki dan, stvarno je interesantan auto.

Svaka cast mik!!! Ekstra autic, ekstra oprema, jos bolja boja.

Nek je sa srecom sa ovim novim karavanom, verujem da ce ti mnogi pozavideti ;)

lepe "tockove" pazario pa neka ga sluze ko marea i da peva na sav glas

Šta reći... Nisam još video gospođu sa 16 ticama. Mnogo jej dobro stoje.

Svaka čast.

Drugari hvala svima :unworthy: ,koliko Vas ima :gathering: na cestitkama i lepim zeljama :clap: .

Eto,sutra mozda dodjem predsednickim automobilom :cool:

a prvom sledecom prilikom sa karavankom :D

Evo i ja da se pridružim čestitkama! I uskoro da vidimo slike i čujemo utiske!

Mik,Cestitam nek te sluzi bolje od predhodnog karavana(ako je moguce),zelim ti mnogo predjenih kilometara u

novoj djunti !pozz ;)

Mik brate moj dobri , i ja se pridruzujem iskrenim chestitkama.. Zelim ti puno lepih i udobnih trenutaka provedenih u sport wagon-u.. I naravno kao ljubitelj izmene svega fabrichkog u Fiat Puntu ,shto se tiche Lancia & Alfa Romeo-a , ja tu nish ne bi diro..

Sa srecom ..

Cestitke i od mene. Stvarno ima brdo opreme a juce sam vidio BAS ovakvu Lanciu (ista boja, iste felge) = VRH, vrhova :unworthy:

Zelim ti puno predjenih kilometara i da uzivas u voznji :thumbsup: