Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Sena najbolji vozač u istoriji F1

Recommended Posts

ayrton%20senna.jpg
 

Brazilac Airton Sena, trostruki prvak sveta, proglašen je za najboljeg vozača u istoriji Formule jedan u izboru poznatog časopisa Autosport u kojem su pravo glasa imali svi bivši i sadašnji takmičari u "najbržem cirkusu na svetu".

U glasanju je učestvovalo 217 vozača, a drugo mesto zauzeo je sedmostruki prvak sveta Mihael Šumaher. Legendarnom Huanu Manuelu Fandju, koji je osvojio pet titula šampiona, pripala je treća pozicija.

Brazilac Sena poginuo je 1994. u udesu na trci za Veliku nagradu San Marina. On je u karijeri zabeležio 41 pobedu u Formuli jedan. Medju 217 vozača koji su glasali našao se i najstariji živi vozač Formule jedan, 98-godišnji Paul Piječ.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozberg: Šumaher je najkompletniji vozač u istoriji

 

83085-f1 schumacher.jpg

 

Mihael Šumaher ili Luis Hamilton. Ko je bolji? Pitanje koje se sve češće postavlja bivšim i sadašnjim vozačima u Formuli 1. Nemac i Britanac imaju po sedam titula svetskog prvaka, s tim što Hamilton ima šansu da od sledeće godine bude sam na vrhu večne liste šampiona.

 

Jedan od najpozvanijih da govori na ovu temu je Niko Rozberg, šampion iz 2016. godine. Bio je klupski kolega sa obojicom asova u Mercedesu.

''Šumaher je bez sumnje najkompletniji vozač u istoriji. Način na koji je on živeo u Formuli 1, želja da stalno napreduje u svakoj oblasti je neverovatna. Mislim da se takva figura neće pojaviti više nikada'', rekao je Rozberg. Nemac, koji je po osvajanju titule šampiona sveta izašao iz najbržeg karavana, u superlativima je govorio i o britanskom asu. ''Luis Ima prirodan talenat. On je vozač sa druge planete. Kada uđe u bilo koji automobil, automatski ga učini bržim nego što jeste. To je naravno impresivno'', izjavio je Rozberg. Hamilton je u protekloj sezoni nadmašio Šumahera po broju pobeda (95:91), kao i po broju podijuma (165:155).

 

Na kraju, ko je bolji - Šumaher ili Hamilton?

''Nezahvalno je o tome govoriti. Izdvojio bih četiri imena kad govorimo o najvećima svih vremena. To su Hamilton, Šumaher, (Aerton) Sena i (Huan Manuel) Fanđo. Nemoguće je odabrati najboljeg, svi su bili neverovatni'', zaključio je Rozberg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, neshaoct said:

''Luis Ima prirodan talenat. On je vozač sa druge planete. Kada uđe u bilo koji automobil, automatski ga učini bržim nego što jeste. To je naravno impresivno'', izjavio je Rozberg.

Posto pamtim malo duze unazad, a posto je tema o Senni - automatski me citat iznad podseti na jednu pricu koju verujem da zna manje ljudi. Nikako da se setim da je detaljno ispisem u ovu temu, a svakako je interesantno procitati. A to je kako je u Decembru 1992., Senna posle samo jedne test voznje, po prvi put na toj stazi, po prvi put u bolidu bez elektronike (kao tadasnja F1) - ostavio bez teksta vlasnike, vozace i inzenjere jednog od sampionskih timova preko bare. Bukvalno se poigravsi sa vremenom F1 i Indy sampiona, svog prijatelja i zemljaka Emersona Fittipaldija u istom tom vozilu, istog dana. Koji je, btw, bio zvanicni vozac tog tima :lol:. Drugi vozac, cuveni Paul Tracy je naknadno izjavio da je posle tog testa promenio svoj nacin voznje.

Nateracu se do dopisem celu pricu detaljno :) , do tada samo par slika:

 

201612201151148_Senna2_O.thumb.png.535333ecb734a255c8795b990c6bf19d.png SENNA-The-Test-Indy-Car.thumb.jpg.78759fc992c3e37ca7e6d4097577f6e6.jpg Senna-inline1.thumb.jpg.cf8cc38caf22cb45cc143719ce6f8278.jpg indycar-ayrton-senna-penske-test-1992-ayrton-senna-and-emerson-fittipaldi.thumb.jpg.2c8be9fee06b59814a0d9f66c0b75847.jpg 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sećam se te priče,ali je ipak napiši

Sent from my motorola one macro using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po meni.

Kniga živeti 300 km na sat dosta dobro objašnjava ko je najbolji i zašto

Edited by jevta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...