Jump to content
FAS Goran
mikisxy

Saveti pre kupovine...

Recommended Posts

^^^ Mene su par puta zeznuli da odradim neku elektriku na citroenima i mogu reci da je to bila robija :wallbash:

Sto se potrosnje ulja tice,zavisi kako ko vozi,ali umerenom voznjom ako trosi 1 litar na 10000 je ok.Sve sto je preko toga,ja bih bezao.Najbolja varijanta je,prodas auto,kes u dzep i nigde ne zuris.Umeju da se pojave lepe masine na oglasima,ljudi su u buli pa su prinudjeni da se svaceg lisavaju,a kad prigusti umeju i da spuste cenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao sam neki punto 2002 godiste i na kilometrazi je pisalo 295.000 kilometara da je preso. Auto je uvezen 2008 godine i nije bio van . U pitanju je benzinac 1.2 8v. Vlasnik kaze da je kilometraza povecana namerno zbog carine , da bi manje kostalo.

Da li se stvarno povecava kilometraza na automobilima zbog toga ili ne? I da li je moguce da auto 2002 godiste predje 300.000 kilometara. Inace motor je odlican radi ko sat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Povecava se kilometraza zbog carine.

Naravno da je moguce da auto predje 300.000 za 7-8 godina, predju toliko za 2-3, zasto ne bi za dva, tri puta duzi period. S tim sto velike kilometraze uglavnom prelaze veci automobili, koji se voze na duzim relacijama. Posto auto nije sa placa, tj. registrovan je odvezite ga kod nekog servisera na pregled. Pregled majstora ce dati najbolji uvid u stanje punta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, podiže im se kilometraža zbog carine, kao što se negde polomi i neki držač za far, ili slično...

Kao što reče Woodoo, idi u neki pismen servis na pregled pre kupovine. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da povećava se kilometraža zbog carine.

Ali isto tako je moguće da je neki auto 2002.g. iz uvoza prešao jaaaako mnogo kilometara. To je za njih normalno, a za nas jako mnogo... Ne znam baš za taj motor, ali dizelaši prelaze baš mnogo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

e drushtvance nije me dugo bilo ali evo, ako sve bude ok mogu da kazem da sma promenio auto, nazalost nisam ushta u vashu familiju nego sma ostao veran vw-u zapravo uzecu http://www.polovniautomobili.com/oglas383269/seat_cordoba_moze_i_zamena/ , chovek oce da se menjamo kljuch za kljuch , gledao sma ga, zaista deluje sasvim ok, osim shto moram da mu ubacim plin, ishao sam da gledam http://www.polovniautomobili.com/oglas302163/fiat_bravo_sx_16_poklon/ auto je ok ali ima da se ulozi u njega dosta da bi bio bash dobar a toje prenos, registracija, atest za plin, gume sve 4, kvachilo, servis da se uradi.... a to je ipak dosta + shto ima limarija da se radi jer je zveknut bochno bash solidno

e sad da neduzim ja dalje..kao shto rekoh ako sve bude ok uzimam seata ali nadam se da nece biti problem da ostanem sa vama bez obzira shto nisam u fiat familiji. Moj buraer ima fiat stilo jtd, nego on nikad nema vremena da sedne za komp i da malo ubaci ovde koju sliku pa cu ja to umesto njega da odradim u neko dogledno vreme.

kao shto rekoh nadam se da nece biti problema da nastavim da se druzim sa vama bez obzira shto nisam ushao u vashu familiju

pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa imamo mi drugare i sa Fordovima,BMW-ovima,Dacijama itd

Nismo tako konzervativni :lol:

Srecno sa Seatom :thumbup:

Edited by mik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gde da teram auto na proveru kad ga uzmem,pominjete neki servis kod Mikija,gde je on i imali neki servis za to na N.BGD-u

Share this post


Link to post
Share on other sites

u TiM servisu ces lakse da se uguzis u neki termin, a Goran ti je blizi NBG-u obzirom da je u Altini. Samo sto je kod njega za sve zivo prilican red cekanja, a provera kola traje nekih pola sata. Nije ceo dan, ali kad je guzva (a uvek im je svima guzva) nije zanemarivo.

BTW, ja kad sam kupovao stila, oterao sam u TiM i kad je Miki rekao da je utegnut i dobar tu se dilema zavrsila ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala...

moze li mi neko reci sta podrazumeva provera auta u servisu i koliko to obicno kosta.Treba li nesto obavezno zameniti(kaiseve i sl),bez obzira sta kaze prodavac?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na dizalicu da se pogleda trap i ostalo. Tu će pogledati istrošenost pločica, diksova...kakvi su lonci...

Onda na dijagnostiku da se pogleda šta je prijavljivao od grešaka...kao i da se pogledaju parametri rada motora. Obično može da se vidi i prava kilometraža...

Videti kako drži radnu temperaturu, proveriti rad klime.

Bez obzira šta kaže prodavac, kada se kupi polovni auto, menja se:

ulje u motoru

svi filteri (ulje, vazduh, gorivo, klima)

Paraflu (tečnost za hladnjak)

svi kaiševi

svi španeri, roleri...

Ja sam tu uvek dodavao svećice, kao i ultrazvučno čišćenje dizni.

Ali...ako se auto kupuje od čoveka koji je održavao auto u servisu kod kojeg se opet može proveriti šta je sve i kada rađeno, plus je to ozbiljan servis...onda se može sve to i drugačije planirati. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam isao sa prijateljem za suboticu da kupi PUNTO MK2 2002 1.2 8V HLX. Jutros on nazove plac gde ga je pronasao i pita prodavca jel sve ok sa kolima da ako jeste mi dolazimo i kupujemo. Kaze prodavac sve ok. Sednemo mi u mog punta odputujemo do subotice sve ok, ajde da ga probamo kad klima ne radi, tj duva vreo vazduh, ovaj se pravi da nije znao za to i kaze ajmo do servisa da to pogledamo treba samo da se napuni verovatno. I ako je tako 20 evra punjenje ako ne nikom nista. Odemo do servisa kad ga je majtor prikljucio i pustio gas ono sisti hladnjak na sve moguce strane, kaze ovaj usput nazad do placa spustice mu 50 eura jer za te pare moze da kupi novi hladnjak, ja se umesam i kazem a ne, uzmem mobilni i nazovem fiatino i pitam koliko je novi hladnjak sa punjenjem i montazom kazu oko 150 evra. E tako, spustaj 150 evra ili nista od trgovine i nekako ovaj spusti. Sredi se ugovor, plati se, montiraju probne tablice i krenusmo nazad. Ja sa njegovim a on sa mojim kolima. Ja da ustelujem retrovizore kad ne rade, sta god da stiskam od tastera ne radi, da pustim cd ima fabricku blaunkpunt muziku sa wooferom, nece da ucita ni 1 disk samo radio radi, usput na pola puta crkne sijalica od oborenih svetala i pozicija u istom faru, stigli do kikinde kupio on nove ja mu ugradio, kad posle 5 minuta crne mu sijalica od pozicije na drugom faru. Otisao kod vulkanizera da izbalansira gume i ovaj mu kaze da su sve 4 alu felne krive, jedna od njih ima tegove po celom unutrasnjem obodu.

I sta sad covek da kaze i uradi.

Jedino sto je potrosio 4.5l na predjenih 96km sto je pohvalno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

malo ste to neozbiljno pregledali ali sve se svodi na cifru koju je platio ako ga je dobio za 2000 - 2500 eur onda i može da kaže da je dobra trgovina jer se sve da srediti ...

ali ako je više platio onda ste možda mogli proći i bolje ... :whistle:

i kako od bg do subotice 96 km - vazdušnom linijom :question:

Edited by phantom

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok ako je tako, nek napiše lokaciju u profilu - ništa ne košta a mnooogo znači :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

bas ste to na brzinu kupili,mogli ste detaljnije da pogledate auto,vi se zaleteli ko da je jedini punto ostao za prodaju.jedino ako je nesto jeftino ispalo,a koda nema u ns auto placeva

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta čovek da radi? Da pazi šta kupuje. Srbija je hvala Bogu dovoljno mala i nije skupo otići bilo gde... bolje je utrošiti 200-300-400eur na ta putovanja nego tako telefonom praktično dogovoriti kupovinu, a posle joj-kuku... no dobro, nad prosutim mlekom ne vredi plakati... sve to što si nabrojao se može srediti i nije previše ni skupo samo zahteva vremena i strpljenja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pazite, ja nisam imao nikakav uticaj na njegovu kupovinu jer sve sto sam mu nasao imao je neku zamerku, ili je plav unutra a on hoce crn, ili nije siv ili plav spolja nego je beo ili crn i bla bla bla, nisam ga ja kupovao, isao sam samo kao moralna podrska i vozac, ja sam mu inace rekao da mi se ne svidja mnogo taj auto iz niza razloga ali jbg, on je taj koji bira i taj dan je morao da se kupi auto i kraj i imao je 3350 evra u dzepu a to je bio najeftiniji na mojauto i polovniautomobili da mu se svideo. Doduse ne osudjujem njega vec prodavca, ja da sam na njegovom mestu odmah bi mu vrati kola u dvoriste i napravio haos, jer ako nesto prodajes poluispravno ili neispravno to moras da navedes, i kako mozes da prodas a da pre toga ne isprobas da li sve radi.

Sve u svemu zacin C

Mi smo iz Kikinde

Share this post


Link to post
Share on other sites

Braaaatori za te pare bih ja prodao mog sportinga koji samo sedneš i voziš i nije HLX 8V...mislim ne prodajem kola, al dal je moguće da nema za te novce bolje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...