Jump to content
FAS Goran
Rogi

Delta 2.0 16v info

Recommended Posts

Poštovanje, pozdrav svima na forumu. Nikada do sada nisam posedovao italijanski auto ali sada razmišljam o kupovini Lancie, Fiata ili Alfe, pre svega zbog povoljnih cena u odnosu na druge precenjene marke.

Zamolio bih nekoga ko ima iskustva da mi u par rečenica kaže koji je motor za preporuku i sa najmanje problema.

Trenutno pregovaram sa likom oko Delte 2.0 16v, 103KW, ovo je link:

http://www.polovniautomobili.com/oglas2060...a_delta_20_16v/

Kako se pokazao ovaj auto? Nešto drugo za preporučiti? Konačna cifra kojom raspolažem je 2500-2600 eur i poželjno je da auto ima klimu zbog dečice koju vozim.

Zaboravio sam da dodam da je momak rekao da je auto pefektan ali je trenutno kod majstora jer mora da zameni neki od ventila!? Nije mi baš jasno kako to da menja samo neki od ventila. Nemam pojma da li se momak jednostavno ne razume u stvari (kao i ja) ili se pravi lud :whistle: Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

druze sto se ovog automobila vlasnik skriva automobil duze vremena posto sam auto trebao da pogledam za drugara i jurio sam ga mesec dana. on je inace u kotezu-Bgd kao auto nije tu, pa je tu ali on je u novom sadu. tako mi je sumnjivo da auto ima ozbiljniji kvar jer mi je jedan od majstora iz tog kraja trazio bregaste dve klipnjace radilicu ali nisam bas siguran da li je bas za ovaj auto.

budi uporan ako ti treba bilo kakva pomoc oko kupovine javi se preko foruma pa cemo da pogledamo auto.

sto se tice auta sa slika veoma dobro izgleda ali je treba detaljno proveriti.

auto je udaran od napred sigurno jer vidim da su menjana krila i branik sigurno jer nisu od ovog modela. treba videti kakva je bila havarija, vidim da su farovi valeo (ali nisam siguran 100%) a trebali bi biti bosch.

sve su to neke sitnice ali auto izgleda dosta korektno, a mislim da bi i cena bila manja.

sto se tice ventila moze da se desi zbog plina, medjutim ovde su se ventili dosta dobro pokazali na plin.

sto se samog motora tice 2.0 16v dosta pouzdan motor i prelazi mnogo kilometara uz redovno odrzavanje. pokazalo se da su havarije nastajale na ovom motoru zbog balansera njihovog i njihovog kaisa koji obicno zapadne po zupcasti

moj favorit u delti je 1.6 16v 103 ks i

zovi slobodno ako treba bilo kakva pomoc oko kupovine delte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnogo je sumnjiv tip. Ipak ću da odustanem od ove Delte, ne volim da me zavlači bilo ko. Pretpostavljam da je auto i dosta žedan a ne može se voziti samo na gas. Ništa, tražim dalje. Hvala puno druže na iscrpnom odgovoru.

U razgovoru telefonom mi je tip u startu sišao 300 eura, i to možda ukazuje da nije sjajan. Inače pre neki dan probam Dedru 1.8 u Nišu gde inače živim. Auto kao bombona, utegnut, full, svaki prekidač radi, sekvent gas, ma super. Reših se da ga sutra vozim kod majstora i ako da zeleno svetlo da keširam nategnutih 2600. Auto 98 godište. Sva sreća pa postoje forumi tako da i ja znam za Eper. Ukucam VIN i imam šta da vidim - auto 11. 1994 :wallbash: . Bedak. Pišem ovo samo da bih naglasio da je definitivno OBAVEZNO dobro proveriti auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

malopre sam prosao pored delte vidim da je gotova vidi se da je radjeno oko motora skidane su plastike pod krila i stitnik kaiseva stavljeni novi sarafi sijaju na 10 metara desni migavac u braniku polomljen diskovi imaju riseve ali nista strasno.

trebalo bi da pogledas auto mislim da je korektan za cenu mislim da bi on to dao za nekih 2300-2400 sto je ok sobzirom sta nudi

dedra ti je isto sto i delta mala razlika u tabli i krilima braniku i farovima sto se tice sasije sve je isto i mnogo joj je manja cena

po meni najveca mana je sto nema 1.6 16v

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste, to je to, malopre me je zvao momak da mi kaže da je auto stigao od majstora ali sam definitivno odlučio da je zaobiđem. Kad malo bolje razmislim ne treba mi tako jak motor a i izgubio sam ,,merak,, posle cele priče. Ako naletiš druže na neki korektan primerak Delta - Dedra javi. Hvala još jednom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

imas dobru dedru 1.8 karavan integrale u pancevu ima plin nije neka velika cena ceni se 3100 eura cini mi se da je bas ekstra dobra imas je na polovnim automobilima a telefon ti je 0637328738

Share this post


Link to post
Share on other sites

Video sam je, izgleda fenomenalno ali meni je limit 2500-2600, neće čovek sigurno toliko da siđe za dobar auto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima kod mene u kraju jedna Dedra karavan 1995. godiste, uvezena iz Svajcarske, cena je 2500 na ime. Sutra cu da odem da vidim broj telefona pa ti javljam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

druze ako te zanima delta 2 1993 god 1.6 8v ima klimu i ostalo sa plinom registrovana do 07/2010 u dosta dobrom stanju inace to je auto od moje musterije hitno se prodaje zbog odlaska u inostranstvo cena je 1500 eura fiksno auto je u smederevu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam detaljnije pogledao Dedru , u pitanju je 1.8, i od nedostataka uocio:

1. Lak na delu krova se oljustio, pa auto izgleda kao da ima 2 nijanse

2. Vozacevo sediste je poderano, ali mislim da moze da se sredi, posto je u autu neka krem prevrnuta koza

3. Na levom blatobranu je farba malo oljustena

4. U gepeku nije bilo tapacirunga iznad rezervnog tocka, i police, zato sto je mnejana pumpa za gorivo, ali po recima coveka sve to ima, samo treba da se stavi

5. Brava ne radi kako treba, jer kada se upali auto ne moze da se ugasi na kljuc, ali i to ce biti sredjeno

6. Zadnji lonac je progoreo, ali i to je covek rekao da ce srediti.

7. Auto je napored malo legao, pa bih rekao da je potrebno zameniti opruge ili amortizere.

Osim ovih ja nisam uocio vise nikakve nedostatke. Auto sam upalio i na leru je radio mirno, nije bilo nikakvih osilacija, niti cudnih zvukova. Proverio sam sve podizace, i svi rade, kao i svi prekidaci koliko sam mogao da vidim. Klima po recima vlasnika takodje radi, ali ja je nisam palio. Na satu stoji malo vise od 194000 km. Od opreme je u fulu, osim koze, ima i alu felne, a gume imaju dobru saru.

Auto nije iz Svajcarske kao sto sam ja mislio, vec je kupljen na carini na licitaciji, tako da je verovatno duze stajao. Prema recima coveka koji ga prodaje, zamenjeno je ulje, sipana je Selenia, kao i antifriz. To je ono sto sam ja uspeo da vidim kao laik, a za neku detaljnu proveru bi trebalo oterati kod majstora. Cena je 2400, ali nije fiksna.

Uzeo sam i broj sasije ZLA83500004100079, pa je proveri u EPERU.

Toliko od mene, nadam se da sam ti barem malo pomogao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav Rogi,

kao neko ko je nedavno (pre dva i po meseca) kupio Lanciu Deltu 2 (moja je 1.6 16v sa 103 ks, 1998. godiste kupljena za 2450 €) samo bih potvrdio postove lukag o motoru. Stvarno je izuzetan, a i od nekolicine majstora sa raznih strana sam cuo da je jako zahvalan za odrzavanje i da mogu da prodju i po 300 000 - 400 000 uz odgovarajuce i redovno servisiranje bez vecih kvarova. Moj auto koji je (bar po satu) presao 143 000 ide kao zmaj, ne trosi previse (nedavno sam presao oko 550 km mesane (gradska/autoput) voznje sa oko 40 litara goriva, sto mu dodje oko 8 litara (veci deo je bio autoput/otvoren put). Od ostalih stvari bih pomenuo da je jako udobna, kako sedista, tako i amortizeri... :) i uradjena sa stilom do najmanjih detalja (naravno u skladu sa vremenom u kome je pravljenja, a ipak treba imati na umu da je dizajn sa pocetka devedesetih) I meni je tkanina na vozackom ostecena, ali se uopste ne tangiram, kupicu presvlake, a kad budem imao nesto para da arcim potrazicu nekog tapetara... :) Moja preporuka ako uspes da nadjes neku u pristojnom stanju, mada ih je em malo u ponudi, em one koje su stvarno dobre drze cenu.

Ako imas neka pitanja samo izvoli, rado cu odgovoriti na ono sto znam... :)

Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaboravio sam da ti dam broj telefona coveka koji je prodaje 065/330-4444

Share this post


Link to post
Share on other sites

Momci nije me bilo par dana, krenuo da radim jbg. Lukag da li može br. tel tog tipa u Smederevu, ako auto već nije otišao? Dušane baš ti hvala što si video auto, iz ovoga što si napisao ne zvuči mi baš kao dobra kupovina, gledam da bežim od farbanja i izgleda da tu ima dosta ulaganja + registracija jer ide na ime kupca tako da bi debelo probio budžet. Momci hvala svima što se trudite da pomognete :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo sam zvao čoveka za onu zelenu Dedru integrale iz oglasa, izgleda da je spreman na žešću korekciju cene. Kaže da je perfektna, nema nijednu manu osim što je 1.8 a ne 1.6 kao u oglasu, smanjena kubikaža. Poslaće mi broj šasije u toku večeri da proverim na Eperu. Koliko izađe veliki servis za ovaj auto, zupčasti, španeri, ulje filteri? On mi kaže da to izađe oko 160 eur. Videćemo, auto mi se sviđa na slikama, već razmišljam od koga da zajmim još para :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goran smederevo 0654531637 za deltu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sviđa mi se Dedra Integrale ali se eperu ne sviđa :shock: Lukag, čuo sam se sa Goranom iz Smedereva, čekam da mi pusti fotke na mail pa ćemo videti, TNX.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sta si uradio za deltu jeste li se dogovorili

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...