Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Koenigsegg CCX

Recommended Posts

Na prodaju Koenigsegg iz 2008. godine za 2 miliona evra

 

186098-koenigsegg 1.jpg

 

Jedan od samo četiri proizvedena Koenigsegga CCXR Edition dostupan je za kupovinu u Velikoj Britaniji po ceni od 2 miliona evra. Švedski hiperautomobil je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2008. godine. Kao i standardni CCXR, i ovu Editon verziju pokreće V8 na etanol sa 1.004 KS i 1.060 Nm obrtnog momenta.

 

186099-koenigsegg 11.jpg

 

Model koji je dostupan za kupovinu je jedini od četiri proizvedena sa volanom na desnoj strani. Za deset godina otkako je proizveden prešao je samo 1.721 kilometar, pa bi u oglasu bukvalno moglo da piše ''nov, nov''.

 

186100-koenigsegg 111.jpg

 

Za razliku od ''običnog'', CCXE Edition ima kruće opruge, prerađen ''rol-bar'', nove branike i niže pozicioniranu šasiju. Osim toga, ima jedinstvene alu felne sa 11 kraka, mobilno zadnje krilo i karoseriju od ugljeničnih vlakana. U trenutku kada je predstavljen CCX 2006, Koenigsegg je bio novi igrač na sceni sa svega 20 napravljenih automobila u modelima CC8S i CCR. CCX je bio prvi kompanijin uspešan korak ka ulasku u auto-industriju koji je dobio pozitivne kritike. Nakon CCXR, Koenigsegg je napravio Agera porodicu, a nedavno i hibrid Regera. Kupovine Koenigsegga pre deset godina je bio veliki rizik. Međutim, u međuvremenu se dokazala u klasi proizvođača hiperautomobila. Stoga je CCXR Edition vredan primerak za kolekcionare, pa bi njegova vrednost u narednim godinama mogla samo da raste.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg DougDeMuro video: Koenigsegg CCX

 

Superautomobil kakvi su bili pre nekih desetak godina. Model je predstavljen 2006., a konkretan primerak je iz 2008. godine. 

Prvi Koenigsegg model koji se prodavao globalno, prvi koji je imao Koenigsegg motor a ne nečiji tuđi. Kada je bio nov koštao je oko 700.000 dolara, a danas je cena ovog primerka oko 1.5 miliona dolara.

Pravio se do 2010. godine kada ga je nasledila Agera.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koenigsegg CCX iz 2008. godine košta 1 milion evra

 

213993-koenigsegg 03.jpg

 

Pre nego što je Koenigsegg počeo da proizvodi modele Regera i Jesko, jedini model u ponudi je bio prelepi CCX. Jedan primerak se sada prodaje u Americi, a cena je ''sitnica''. CCX je proizveden 2008. godine i lakiran u metalik crnu boju. Iako je star 13 godina, automobil je prešao manje od 2.500 kilometara. Radi se o jednom od ukupno 29 proizvedenih primeraka, a njegova cena iznosi blizu 1.3 miliona dolara.

 

213994-koenigsegg 02.jpg

 

Koenigsegg CCX pokreće 4.7 V8 motor sa dva kompresora koji razvija 806 KS i 917 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa 6-stepenim manuelnim menjačem. Snaga se prenosi na zadnje točkove, a automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za nešto više od 3 sekunde pre nego što dostigne maksimalnih 395 km/h.

 

213995-koenigsegg 01.jpg

 

Automobil je poslednji put servisiran u julu 2019. godine i od tada je prešao svega 30 kilometara. U proizvodnji automobila su u velikoj meri korišćena ugljenična vlakna, a u unutrašnjosti ima kože i alkantare. Takođe, tu je i protivpožarni aparat.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...