Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
scul

Lancia Lybra - osiguranje stakala ; duplikat ključa

Recommended Posts

Zna li neko koliko bi kostalo osiguranje stakala i da li se to moze uraditi naknadno, uz polisu obaveznog osiguranja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Može. Oko 3.000 din. medjutim, stalno ima jedna dilema! Da li se to isplati!. Recimo, meni je za 40 godina koliko vozim 2 x pucala šajbna, i sada sam je promenio kao izgrebanu. Šajbna na bubi je koštala ondašnjih 70 maraka, verovatno je sad toliko - evara, na golfu tačno 100 maraka (recimo sada 100 evra) i sad na Lybri 171 e. Neka bude sve zajedno približno 350 e. Da sam svih 40 godina plaćao osiguranje do sada bih dao 120.000 din., odnosno 1.200 evra. Otprilike 3 x bih skuplje prošao. Ne znam. Možda sam imao sreće za svo ovo vreme - pa sam samo tri puta menjao, medjutim da bi mi se isplatilo trebalo bi da svake 5 recimo godine lomim šajbnu - što je možda mnogo - možda i nije...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što se tiče duplikata ključa trebalo bi pitati u Stojanovu NS. Mislim da je cifra možda i manja od 200€.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dragi Zorane, mnogo mi je i 50!. Napravio sam ja ključ za 30e kojim mogu samo da otvorim vrata, gepek, al ne mogu da upalim motor. Recimo, ne bi mi se desio Zokinov slučaj - da zaključam ključeve, obzirom da žena nosi u tašni taj rezervni. Medjutim, ni to nema mnogo vajde ukoliko se glavni izgubi!. To je ključ bez čipa. Traži mi za čip - bez garancije uspeha (!!??) 100e. Sa garantovanim uspehom 200 ( na drugom mestu) Navdono taj čip košta oko 100 evra+ majstorovo hakerisanje oko provaljivanja koda... i upisivanju u čip.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako, mojoj supruzi ukradu torbicu zajedno sa ključem koji je bio isti kao i ovaj što sada imam. Znači imao sam dva ključa ista ni u jednom detalju nisu se razlikovali. E sad pošto sam se bojao da sa torbicom ne ode i auto odvezao sam se u Stojanov gde su mi za nekih 20€ promenili kodove na motoru i kodove ovog ključa što mi je ostao.

Tražili su mi mehaničku i elekronsku kod karticu koju sam dobio sa servisnom knjižicom, da to nisam imao procedura bi trajala znatno duže od 15 minuta koliko je njima trebalo. Morali bi da šalju zahtev u Italiju sa slikama saobraćajne, kola, servisne, ugovorm o prodaji itd. Što bi naravno povećalo cenu kodiranja. Sada lopov eventualni može samo da odključa vrata i ništa drugo. Kada sam pitao za rezervni pre dve godine bio je oko 200€ sada možda i upola cene. Znači orginalni ključ. Verujem da "određeni" momcu u kod nas u blizini Šapcu mogu pa naprave onaj što pali i otvara ispod 100€ mada nemam nekako poverenja u njih :pirate: . Nije da su oni loši, ali ne želim da mi auto sutra vozi neki Ukrajinac. I naravno da je puno i 100€ kada čovek nema a posebno za ključ, ali ako slučajno izgubim i ovaj što imam odlaza u Šabac i druženje sa veselim mocima mi neće ginuti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U vezi kod kljuca, jedna firma iz KG-a, i to ne neka bzvz, vec renomirana , mi je pre dve godine nudila izradu kod kljuca za Bravo, po promo ceni od 2000din, e sad, ukoliko nekoga zanima ja mogu da svratim i da se raspitam o sadasnjim cenama...

Share this post


Link to post
Share on other sites

...pitaj koliko je za Lybru, znači ključ koji otvara auto i pali motor, mislim da ima i elektronsku komponentu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...