Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

moja greška :whistle: prevrteo sam ceo novi zobs, i jedino sam našao da ipak ostaje ta formulacija da je ograničenje za teretna vozila opšte ograničenje 80km/h, na autoputu 100 km/h :wallbash: :wallbash:

bio sam ubeđen da je nešto promenjeno uvođenjem novih kategorija :

На основу члана 7 II.3 ВРСTА N – TЕРЕTНА ВОЗИЛА

Члан 8.

Врста N1 – лако теретно возило:

Возила врсте N чија највећа дозвољена маса не прелази 3,5 t.

samo mi nije jasno kako me obilaze na autoputu ti pick-up-ovi kad ja idem 120 km/h ... verovatno im drugovi organi tolerišu iz nekog razloga :whistle:

znam za Punto van-a, ali kad sam ja hteo tako da registrujem nisu mi nudili PDV- nazad, zato sam ga i registrovao kao putničko ...

nisam 100% siguran, ali Toyota Hilux, Isuzu D-max, Ford Ranger može da se registruje isključivo kao teretno vozilo i kao takvo ima manju registraciju, (povrat PDV-a ako je na firmu) i nalepnicu :thumbdown:

ali pitaću komšiju što vozi Rengera pa javljam ...

Pozz :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisu ti nudili PDV nazad jer si ga kupio kao fizicko lice. A kamioneti koje si naveo mogu da se registruju i kao putnicka, ti koji te prestizu su sigurno registrovani kao takvi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2012 Fiat Strada

76785-Fiat%20Strada%20111.jpg

Fiat će sledeće nedelje u Italiji početi sa prodajom unapređene verzije svog pick-up modela Strada, modelske godine 2012. Nova Strada se proizvodi u Betimu, Brazil i predstavlja drugo najprodavanije lako komercijalno vozilo ove italijanske kompanije, odmah posle Ducata.

76784-Fiat%20Strada%2011.jpg

Italijanskim kupcima će Strada biti dostupna u verzijama Working, Trekking i Adventure, kao i u varijantama Single Cab, Long Cab i Crew Cab.

Fiat%20Strada%201111.jpg

Vizuelno je najatraktivniji Strada Adventure, i to zahvaljujući svom (pro)terenskom izgledu, višem klirensu i točkovima od 15 inča sa gumama 205/65 R15. Strada je dugačka 4409 mm (4457 mm Adventure verzija), široka 1664 mm (1740 mm Adventure), međuosovinsko rastojanje je 2718 mm, dok nosiviost u zavisnosti od verzije iznosi od 630 do 705 kg.

Fiat%20Strada%2011111.jpg

Za pogon se brine 1.3 litarski Multijet 16v Euro5 dizel motor sa 95KS i 200 Nm obrtnog momenta koji po fabričkim podacima troši u proseku 5.3 litara goriva na 100 km.

76783-Fiat%20Strada%201.jpg

Što se cene tiče, ona se u Italiji kreće od 12.900 eura (za Stradu Working Single Cab) pa do 16.000 eura za Stradu Adventure Crew Cab.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2013. Fiat Strada

Fiat%20strada%20adventure%201.jpg

Tek što je pre neki dan predstavio Bravo Sporting, Fiat je u Brazilu sada promovisao i obnovljene verzije modela Strada i Palio Weekend.

fiat%20strada%20trekking%202.jpg

Izmene ipak nisu toliko velike kao što su neki možda očekivali, a najvažnije promene se odnose na doterani prednji deo (maska, svetla, branik), enterijer (pre svega novi volan, doterana instrument tabla i kvalitetniji materijali), novi dizajn alu točkova, širu paletu boja i bogatiju opremu.

Fiat%20strada%20trekking%201111.jpg

2013 Strada će se i dalje nuditi u single cab, extended cab i double varijantama, kao i u Working, Trekking i Adventure verzijama. Što se motora tiče, u ponudi su Fire 1.4, e.TorQ 1.6 i e.TorQ 1.8.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fiat u Brazilu proizveo milioniti primerak modela Strada

 

113995-fiat%20strada%201.jpg

 

Jedna kratka vest iz Brazila gde je Fiat proslavio proizvodnju milionitog primerka pick-up modela Strada.

Strada je na brazilskom tržištu startovao krajem 1998. godine, da bi milioniti primerak iz fabrike u Betimu sišao sa proizvodnih traka posle 15 i po godina (milioniti primerak je inače Strada Adventure u Alpine Red boji).

 

113996-fiat%20strada%2011.jpg

 

Takođe, Fiat je Stradu za modelsku godinu 2015 blago doterao, pre svega što se tiče bogatije standardne opreme i nekoliko novih opcionih paketa.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Fiat Strada u Meksiku kao Ram 750

 

ram%20750.jpg

 

Fiat-Chrysler Group će brazilski Fiat Strada pick-up prodavati i u Meksiku gde će se plasirati kao Ram 750. Takođe, u planu je prodaja i u nekim karipskim zemljama. Vozilo će se u Meksiku inače nuditi sa 1.6 litarskim benzincem sa 115 konja, a na tom tržištu če konkurisati modelima kao što su Chevrolet Tornado (u Brazilu kao Chevrolet Montana) i Volkswagen Saveiro.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Snimljen Ram 750 (Fiat Strada za Meksiko)

 

ram%20750%2031.jpg

 

Fiat-Chrysler Group će brazilski Fiat Strada pick-up prodavati i u Meksiku, ali tamo će nositi oznaku Ram 750, što potvrđuju i ove špijunske slike.

 

ram%20750%20311.jpg

 

Takođe, u planu je prodaja i u nekim karipskim zemljama.

 

ram%20750%203111.jpg

 

Vozilo će se u Meksiku inače nuditi sa 1.6 litarski benzincem sa 115 konja (u kombinaciji sa manuelnim petostepenim menjačem), a na tom tržištu će konkurisati modelima kao što su Chevrolet Tornado (u Brazilu kao Chevrolet Montana) i Volkswagen Saveiro.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ram 750 - Fiat Strada za Meksiko

 

Ram%20750%20886.jpg

 

Kao što je bilo i najavljeno, Fiat-Chrysler Group je brazilski Fiat Strada pick-up počeo da prodaje i u Meksiku, ali se tamo zove Ram 750. Nakon nedavnih špijunskih slika, evo sada i prvih zvaničnih fotografija ovog vozila čija prodaja će se po ranijim najavama odvijati i u nekim karipskim zemljama.

 

Ram%20750%208.jpg

 

Vozilo se u Meksiku inače nudi sa 1.6 litarski benzincem sa 115 konja (u kombinaciji sa manuelnim petostepenim menjačem), a na tom tržištu će konkurisati modelima kao što su Chevrolet Tornado (u Brazilu kao Chevrolet Montana) i Volkswagen Saveiro. Ram 750 je meksičkim kupcima dostupan u single cab i double cab verzijama, a na spisku standardne opreme se između ostalog nalaze i ABS, servo volan, klima uređaj i prednji vazdušni jastuci... Top verzija ima i multifunkcionalni volan, el. podešavanje retovizora, alu točkove od 15 inča, svetla za maglu... Paleta raspoloživih boja obuhvata belu, crvenu, crnu i srebrnu.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Fiat Strada u proizvodnji od 2020. godine

 

fiat strada.jpg

 

Fiat će u prvoj polovini 2020. godine u Južnoj Americi početi sa prodajom nove generacije svog manjeg pick-up modela Strada. Premijera se inače očekuje krajem 2019. godine, dok će se za proizvodnju brinuti fabrika u brazilskom Betimu. U kompaniji su takođe odlučili da će nastaviti i proizvodnju sadašnjeg modela, i to još dve godine nakon pojavljivanja nove generacije. Novi Strada se razvija pod kodnim nazivom 281, a kako se i očekivalo njen izgled će biti inspirisan modelom Argo. Za sada je poznato da će novi Strada biti nešto duži i prostraniji od sadašnjeg modela, uz više bezbednosnih sistema i bogatiju opremu. Jedan od motora u gami će biti i novi 1.3 litarski Firefly GSE sa 108KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljena novi Fiat Strada

 

200461-fiat strada.jpg

 

Fiat će još u prvoj polovini 2020. godine u Južnoj Americi početi sa prodajom nove generacije svog manjeg pick-up modela Strada. Kako stvari sada stoje, novi Strada stiže u aprilu, dok će se za njegovu proizvodnju brinuti fabrika u brazilskom Betimu. Nova Strada se razvija pod kodnim nazivom 281, a pored single cab verzije nudiće se i u double cab varijanti koja se i nalazi na ovoj ''teaser'' slici. Za sada je poznato da će novi Strada biti nešto duži i prostraniji od sadašnjeg modela, uz više bezbednosnih sistema i bogatiju opremu. U gami motora će biti i 1.3 Firefly i 1.4 Fire EVO, a kasnije se očekuje i 1.0 Firefly turbo sa 120KS. Uz manuelni menjač kupcima će se kao opcija nuditi i automatska transmisija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Fiat Strada bez maske

 

fiat strada 202 05.jpg

 

Nekoliko dana nakon zvanične najavne slike, novi Fiat Strada je sada pred nama bez ikakve maske, snimljen tokom interne prezentacije. Više o Fiat Stradi (uz ranije objavljenu ''teaser'' sliku) možete videti u prethodnom postu teme na kojoj smo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Fiat Strada na zvaničnoj slici

 

fiat strada 02.jpg

 

Fiat već duže vreme najavljuje da će uskoro u Južnoj Americi početi sa prodajom nove generacije svog pick-up modela Strada. Do sada smo videli nekoliko zatamnjenih najavnih (teaser) slika, dok je sada Fiat konačno objavio i prvu pravu zvaničnu fotografiju. Još ranije je inače saopšteno da novi Fiat Strada na tržište stiže u aprilu, dok će se za njegovu proizvodnju brinuti fabrika u brazilskom Betimu.

 

Novi Strada je razvijen pod kodnim nazivom 281, a pored single cab verzije nudiće se i u double cab varijanti koja se i nalazi na ovoj fabričkoj slici. Za sada je poznato da je novi Strada duži i prostraniji od sadašnjeg modela, uz više bezbednosnih sistema i bogatiju opremu. U gami motora će biti i 1.3 Firefly sa 109KS i 1.4 Fire EVO sa 88KS, a kasnije se očekuje i 1.0 Firefly turbo sa 120KS. Uz manuelni menjač, kupcima će se kao opcija kasnije nuditi i CVT transmisija. U gami će se naći verzije Working, Endurance, Freedom i Volcano (ova potonja se i nalazi na naslovnoj slici, i to sa 17-inčnim alu točkovma, dodatnim zaštitnim elementima na eksterijeru i krovnim nosačima).

 

200461-fiat strada.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Fiat Strada na novoj slici

 

201405-fiat strada 02.jpg

 

Fiat će u Južnoj Americi uskoro početi sa prodajom nove generacije svog pick-up modela Strada, čija prva zvanična slika je objavljena prošlog meseca. Sada je stigla još jedna fotografija, i to ona koja pokazuje njegov zadnji deo. Još ranije je inače saopšteno da novi Fiat Strada na tržište stiže u aprilu, dok će se za njegovu proizvodnju brinuti fabrika u brazilskom Betimu.

 

Novi Strada je razvijen pod kodnim nazivom 281, a pored bazne single cab verzije nudiće se i u double cab varijanti koja se i nalazi na fabričkim slikama. Za sada je poznato da je novi Strada duži i prostraniji od sadašnjeg modela, uz više bezbednosnih sistema i bogatiju opremu. U gami motora će biti i 1.3 Firefly sa 109KS i 1.4 Fire EVO sa 88KS, a kasnije se očekuje i 1.0 Firefly turbo sa 120KS. Uz manuelni menjač, kupcima će se kao opcija kasnije nuditi i CVT transmisija. U gami će se naći verzije Working, Endurance, Freedom i Volcano (ova potonja sa 17-inčnim alu točkovma, dodatnim zaštitnim elementima na eksterijeru i krovnim nosačima).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predstavljen novi Fiat Strada

 

202149-fiat strada 05.jpg

 

Fiat je u Južnoj Americi i zvanično novinarima predstavio novu generaciju svog pick-up modela Strada, čija prodaja će na tamošnjem tržištu početi u drugoj polovini godine.

 

202150-fiat strada 04.jpg

 

Novi Strada je inače razvijen pod kodnim nazivom 281, dok će se za njegovu proizvodnju brinuti fabrika u brazilskom Betimu.

 

202151-fiat strada 03.jpg

 

Automobil je prostraniji od dosadašnjeg modela, a nudi i više bezbednosnih sistema i bogatiju opremu.

 

202152-fiat strada 02.jpg

 

U gami motora će biti i 1.3 Firefly sa 109KS i 1.4 litarski Fire EVO sa 88KS. Uz manuelni menjač, kupcima će se kao opcija kasnije nuditi i CVT menjač.

 

202153-fiat strada 01.jpg

 

Što se dimenzija tiče, Double cab varijanta sa 4 vrata je dugačka 4474 mm, široka 1732 mm, visoka 1608 mm, međuosovinsko rastojanje je 2737 mm, dok klirens iznosi 230 mm. U gami će se naći verzije Working, Endurance, Freedom i Volcano (ova potonja sa 17-inčnim alu točkovma, dodatnim zaštitnim elementima na eksterijeru i krovnim nosačima).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ram 700

 

207707-Ram 05.jpg

 

Fiat-Chrysler Automobiles će novi Fiat Strada pick-up (već neko vreme se nudi u Brazilu i Argentini) od novembra početi da prodaje i u Meksiku (kao i još nekim zemljama Latinske Amerike), ali će se tamo zvati Ram 700.

 

207709-Ram 04.jpg

 

Ram 700 se od Fiat Strade razlikuje tek po doteranom prednjem delu sa novom maskom i RAM natpisom, kao i RAM oznakama na vratima prtljažnika i volanu.

 

207710-Ram 03.jpg

 

Ram 700 će kupcima biti dostupan u single cab i double cab verzijama, sa tri paketa opreme (SLT, Big Horn i Laramie), kao i izborom između 1.4 Fire Evo motora sa 85KS/118 Nm i 1.3 Firefly turbo agregata sa 99KS i 128 Nm.

 

207708-Ram 02.jpg

 

Standardno se na svim verzijama dobijaju 5-stepeni manuelni menjač i prednji pogon, dok 4x4 pogon nije dostupan.

 

207706-Ram 01.jpg

 

U opremi se nalaze i LED prednja svetla, 7.0-inčni ekran infotainment sistema sa bežičnom Apple CarPlay i Android Auto konekcijom, limiter brzine, sistem za nadgledanje pritiska u gumama, zadnja kamera... U vesti se navodi da je nosivost ovog modela 750 kg, kao i da se zapremina tovarnog prostora (u zavisnosti od verzije) kreće od 691 do 1.143 litra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

dpccars.jpg DPCcars: 2022. Fiat Strada

 

Pick-up sada i sa automatskim menjačem (ono što najviše traženo kao dopuna u ponudi), uz moderni dizajn i tehnologiju, kao i kabinu u koju može da stane četvoro ljudi - sve su to argumenti da ovo i dalje bude lider u svom segnentu na tržištu Brazila:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...