Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ford GT / Twin-Turbo Ford GT

Recommended Posts

...Follow a select group of friends, professional racers and bike riders as they pursue their addiction to speed, adrenaline and danger. Vehicular Lunatics shows the truth about these characters and what they live for...
...A blend of lunacy and rebellion, smart story ideas and a wicked sense of humor. A real winner!...
...A step above the rest...

 

Too much horsepower is never enouhg...

 

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford GT će koštati oko 400.000 dolara

 

ford%20gt%2011111.jpg

 
Ford je pre dva meseca na NAIAS sajmu automobila u Detroitu posetiocima prikazao i novi sportski GT (ovih dana može da ga vidi i evropska publika na sajmu u Ženevi), a sada stižu i neki novi detalji u vezi njegove cene i proizvodnje. Što se cene tiče, Ford je saopštio da će GT modelske godine 2017 koštati približno koliko i Lamborghini Aventador, što u SAD-u znači 397.500 dolara.
 

ford%20gt%20111111.jpg

 
Takođe, u Fordu žele da zadrže ekskluzivnost ovog automobila pa se planira godišnja proizvodnja od samo 250 komada. Automobil inače pokreće twin-turbo V6 EcoBoost motor koji raspolaže sa ''više od 600 konja'', dok se u prodaji očekuje krajem 2016. godine.  
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford počeo da testira budući GT

 

131977-ford%20gt%201.jpg

 
Špijunske slike dokazuju da je Ford počeo da testira novi GT. Sportista koji je predstavljen početkom godine u Detroitu maskiran je tek neupadljivom sivom bojom karoserije. Kako je proizvodni izgled automobila otkriven u januaru, Ford nema razloga da krije isti od pogleda, već ga je tek malo prikrio kako ne bi bio baš toliko upadljiv. Uz špijunske slike drumske verzije Forda GT koji se trenutno testira na ulicama Michigana, ide i vest da su Amerikanci počeli da testiraju i trkačku verziju. Po dostupnim podacima, automobil koji je za Ford pripremio Multimac sredinom meseca je odvezao nekoliko krugova na Calabogie Motorsports Parku u Kanadi, dok je ove srede odrađen znatno obimniji posao kada je testiranje Le Man bolida u pitanju.
 

131978-ford%20gt%2011.jpg

 
Takmičarski primerak će navodno pokretati 3.5 litarski Roush Yates EcoBoost V6 koji je koristio jedan od timova na poslednjoj Daytoni. Za Fordov automobil taj motor je uparen sa Ricardo menjačem. Potpuno razvijen takmičarski primerak Forda GT videćemo sledećeg januara uoči novog izdanja trke 24 sata Daytone.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prototip Forda GT imao problema sa paljenjem

 

 
Prototip Forda GT je proteklog vikenda imao probleme sa paljenjem na stazi Circuito del Jarama u Španiji, gde je američki proizvođač predstavljao ovog sportistu na događaju 24 Hours Ford 2015. Ipak, nakon 20 minuta njegov 3.5 litarski V6 twin-turbo motor sa više od 600KS se konačno probudio.
 

 
Ovakve stvari se dešavaju sa prototipovima, ali će naravno sve biti spremno za zvanično lansiranje ovog modela koje je planirano kraj 2016. godine.
 


preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trkački Ford GT


 
Ford Performance je objavio novi video koji pokazuje razvoj trkačkog GT-a koji će se sledeće godine takmičiti i na trci 24 sata Le Mana. Kako je naime još ranije najavljuje, trkački GT će 2016. godine učestvovati na 24 sata Le Mana u LM GTE-Pro klasi. Pre toga, ovaj GT će imati svoj trkački debi na trci Rolex 24 u Daytoni na Floridi, i to u januaru 2016. Po do sada saopštenim detaljima, trkački GT pokreće twin-turbo EcoBoost 3.5 litarski V6 motor, dok se u paketu između ostalog nalaze i aerodinamički kit (ukljujučujući tu i veliki zadnji spojler i upadljivi zadnji difuzor), novi izduvni sistem, set novih točkova, modifkovano oslanjanje, drugačiji enterijer...
Standardni Ford GT će inače biti lansiran sledeće godine, kada Ford obeležava pola veka od ubedljive pobede tadašnjeg GT-a na 24 sata Le Mana (te 1966. godine su osvojili prvo, drugo i treće mesto). I taj drumski Ford GT će imati 3.5 litarski EcoBoost V6 motor, i to sa 630KS i 730 Nm. Ford godišnje planira da proizvodi 250 komada GT-a, po ceni od oko 400.000 američkih dolara po primerku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od smartfona, do automobila: Ford uvodi Gorilla staklo

 

Ojačano staklo koje se koristi u savremenim smartfon i tablet uređajima uskoro će naći primenu i u automobilskoj industriji. Ford i proizvođač Gorilla Glass stakla, kompanija Corning, rade na specijalnom vetrobranu koji će se koristiti na novoj generaciji supersportskog modela Ford GT.

 

138888874356727bc550d2d653999206_v4_big.

 

Gorilla Glass doneo je revoluciju u industriju mobilnih elektronskih uređaja. Osim što je izdržljivije i otpornije na udarce i ogrebotine, ovo staklo je i značajno lakše i tanje od standardnog.

Ford tvrdi da će vetrobran izrađen od Gorilla Glass stakla biti 30 odsto lakši od konvencionalnog.

 

193658950756726fe72a97d148950388_v4_big.

 

Pored prednje staklene površine, Gorilla Glass će koristiti i u izradi zadnjeg stakla kroz koje se vidi motor automobila.

Američki proizvođač testira novo vetrobransko staklo izlažući ga raznim vrstama opterećenja i udaraca, a jedan od testova pokazuje koliko je Gorilla Glass otporan na grad:

 

https://youtu.be/68QnLr6LevU

 

Novi Ford GT trebalo bi da se pojavi na tržištu 2016. godine.

Na sajmu automobila u Ženevi, u martu 2015, predstavljena je pretprodukcijska verzija ovog supersportskog automobila, sa centralno postavljenim V6 twin-turbo EcoBoost motorom snage preko 600 ks.

Ford planira maloserisjku proizvodnju od 250 primeraka godišnje koji bi se prodavali po ceni od oko 400.000 dolara.

 

 

izvor - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford GT40 MKII 50th Anniversary

 

144070-ford%20gt%201111.jpg

 
Povodom 50-godišnjice pobede trkačkog GT40 na trci 24 sata Le Mana i velike pobede Forda nad Ferrarijem, Superformance i Shelby American su kreirali specijalnu GT40 MK II 50th Anniversary repliku. Kako se najavljuje, biće napravljeno samo 20 komada ovih automobila, i to skoro identičnih GT40 Le Man trkačkom automobilu iz 1966.
 

144067-ford%20gt%201.jpg

 
Takođe, svih 20 primerka će imati volan na desnoj strani i manuelni menjač, a biće dostupno više motora. Ipak, Superformance preporučuje Shelby 427 FE V8 agregat.
 

144068-ford%20gt%2011.jpg

 
Treba pomenuti da GT40 MKII 50th Anniversary između ostalog ima i Bilstein amortizere, H&R opruge, podešavajuće pedale i klima uređaj.
 

144069-ford%20gt%20111.jpg

 
Automobil će se nuditi u tri boje i sa Anniversary oznakama, pa će kupci moći da dobiju crni auto sa srebrnim trkačkim trakama, plavi sa belim trakama ili crveni sa belim trakama.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford GT: Samo za odabrane

 

ford%20gt%2011111.jpg

 
Ford će sledećeg meseca otvoriti listu narudžbina za novu generaciju jednog od najatraktivnijih sportskih automobila koje je Amerika dala.
Iako se pominju iznosi i do pola miliona američkih dolara, novi Ford GT bi mogao da bude rasprodat u rekordnom roku. Novac navodno nije presudan, pa tako ni oni koji su spremni Fordovim čelnicima dati prazan ček možda neće biti na listi kupaca. Naime, Ford će po uzoru na Ferrari sam pripremiti listu prvenstva, a po podacima dobijenim u aplikacijama kupaca. Tako će prednost imati postojeći vlasnici GT-a, ali primera radi i svi oni koji aktivno promovišu Ford na društvenim mrežama.
 

ford%20gt%20111111.jpg

 
Već sledećeg meseca Ford će pokrenuti online aplikaciju na kojoj će svi zainteresovani morati da odgovore na niz pitanja. Osim podataka o dosadašnjem vlasništvu GT-a i pre pomenutih aktivnosti na društvenim mrežama, potencijalni kupac moraće odgovoriti koliko često planira da vozi novi GT, koliko Fordova je do sada kupio, i koliko ih trenutno poseduje, prenosi Detroit News. Time bi se obezbedilo da svoj primerak GT-a dobiju najlojalniji Fordovi fanovi.
 

124766-ford%20gt%201111.jpg

 
I to nije sve. Ukoliko nakon prijave bude izabran, kupac će s Fordom morati da potpiše ugovor po kome automobil neko vreme neće smeti da proda, a sve kako bi se otklonila mogućnost preprodaje zbog profita.
 

124764-ford%20gt%2011.jpg

 
Ford će GT pustiti u prodaju do kraja godine, i to ograničenu seriju od 250 primeraka. Realno je očekivati da će GT i nakon ove godine ostati u proizvodnji i to sa serijom otprilike na istom godišnjem nivo. Inače, o GT-u se zvanično ne zna puno, osim da se radi o proizvodu koji u potpunosti opravdava atribut ''American made''. Cena je nepoznata, a od konkretnih podataka Ford je otkrio tek poneki detalj. Tako je ispod transparentnog poklopca postavljen 3.5 litarski V6 EcoBoost motor, koji sada u u twin turbo varijanti razvija preko 600KS. Modernizovani izgled je izveden većim delom od kompozita sa ojačanjima od ugljeničnih vlakana, a GT je ujedno i prvi automobil sa vetrobranom od Gorilla Glass stakla. Očekuje se da bi GT mogao da košta oko 400.000 američkih dolara.
 
preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford počeo da prima molbe za GT

 

ford%20gt322.jpg

 

Počela je selekcija ko može, a ko ne može kupiti Ford GT. Svi potencijalni kupci na zvaničnom sajtu automobilskog proizvođača prvo moraju da ispune poseban upitnik i tek ako njihovi odgovori udovolje očekivanjima čelnika Forda, dobiće zeleno svetlo za kupovinu. Pitanja variraju od toga koliko je vlasnik aktivan na društvenim mrežama, koliko često će voziti automobil, kao i da li je ikada u životu vozio Fordove automobile.

 

ford%20gt32.jpg

 

Ko prođe selekciju, za Ford GT mora da izdvoji najmanje 450.000 dolara. Automobil je 2015. predstavljen na salonu u Detroitu i konstruisan je od ugljeničnih vlakana. Ugrađen je V6 biturbo motor, koji razvija više od 600KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford za samo 7 dana dobio 7.000 narudžbina za novi GT

 

ford%20gt322.jpg

 

Za manje od nedelju dana od otvaranja knjiga za prijavu kupovine novog Forda GT, američki proizvođač je primio 7 hiljada prijava potencijalnih kupaca širom sveta.

 

ford%20gt32.jpg

 

Kupci se mogu prijavljivati do 12. maja. Godišnji kapacitet fabrike je 250 komada, pa će odabrani kupci morati da budu strpljivi.

 

124766-ford%20gt%201111.jpg

 

Ford je inače objavio specifične zahteve za potencijalne kupce 450 hiljada dolara vrednog modela. Naime, traže se kupci koji će svoj Ford GT voziti često, a u prednosti će biti ljudi koji su do sada kupovali Fordove modela, poput vlasnika kompanija koje koriste Ford modele kao službene automobile. U jednom od uslova se čak pominje da će prednost takođe imati ljudi koji su aktivni na društvenim mrežama.

 

ford%20gt%20111111.jpg

 

Vlasnici prošlog modela Ford GT ipak imaju najveću prednost pri kupovini novog modela. Kako bi se zadržala ekskluzivnost modela i visoka potražnja, izabrani kupci će morati da potpišu ugovor u kome se obvezuju da će zadržati svoj Ford GT određeni period. Tim ugovorom sprečena je situacija u kojoj kupci brzom prodajom limitiranog modela ostvaruju laku zaradu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za Ford GT stiglo 6.506 narudžbina

 

ford%20gt%2011111.jpg

 

Biće mnogo razočaranih nakon što Ford objavi srećne ''dobitnike''. Za superautomobil GT stiglo je čak 6.506 narudžbina, ali samo njih 500 će moći da kupi 400.000 dolara vredan automobil. Novac za Ford nije bio ključan, rigoroznim procesom selekcije su želeli da isključe one kojima bi GT služio samo za šminku ili koji bi ga preprodali. Iz Forda kažu da su potencijalni kupci bili vrlo kreativni i da su mnogi uz ispunjavanje posebnog obrasca slali i kratke filmiće. Ford će u sledećih 90 dana obavestiti srećne dobitnike, a prve isporuke krenuće krajem godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Serijski 2017. Ford GT u Le Manu

 

ford%20gt40.jpg

 

Dugo očekivani serijski Ford GT modelske godine 2017 se pojavio i na ovogodišnjem Le Manu, uz podsećanje da njegova cena iznosi oko 450.000 dolara. Za pogon se brine 3.5 litarski V6 twin-turbo motor sa oko 630KS i 730 Nm, u paru sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom, dok je pogon na zadnje točkove. Ford je još ranije saopštio da novi GT želi oko 7.000 ljudi, ali je proizvodnja u prve dve godine ograničena na samo 250 komada (američki proizvođač međutim nije saopštio koliko godina u stvari planira da proizvodi novi GT).

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford GT '66 Heritage Edition

 

151112-ford%20gt%201.jpg

 

Dugo očekivani serijski Ford GT modelske godine 2017 se nedavno pojavio i na ovogodišnjem Le Manu, uz podsećanje da cena bazne verzije iznosi oko 450.000 dolara. Za pogon se brine 3.5 litarski V6 twin-turbo motor sa oko 630KS i 730 Nm, u paru sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom, dok je pogon na zadnje točkove. Ford je još ranije saopštio da novi GT želi oko 7.000 ljudi, ali je proizvodnja u prve dve godine ograničena na samo 250 komada (američki proizvođač međutim nije saopštio koliko godina u stvari planira da proizvodi novi GT).

 

151114-ford%20gt%20111.jpg

 

Sada su Amerikanci promovisali i specijalnu ediciju nazvanu Ford GT '66 Heritage Edition, napravljenu povodom 50 godina od one istorijske 1-2-3 pobede koju su 1966. godine u Le Manu ostvarili sa modelom GT40 Mark II.

 

151113-ford%20gt%2011.jpg

 

Ford GT '66 Heritage Edition se zato odlikuje Shadow Black eksterijerom (u gloss ili mat izdanju), sa srebrnim trkama, stajling paketom od ugljeničnih vlakana, 20-inčnim alu točkovima u gold satin izdanju, kao i enterijerom u kome se ističu sedišta od ugljeničnih vlakana sa Ebony kožom, elementi od ugljeničnih vlakana u mat izdanju, pločica sa serijskim brojem i akcenti zlatne boje.

 

151115-ford%20gt%201111.jpg

 

Cena za Ford GT '66 Heritage Edition se u vesti ne navodi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne može svako da kupi Ford GT

 

151112-ford%20gt%201.jpg

 

Mnogi ljudi su dobili zvanično pismo kompanije Ford, u kome piše da nisu u mogućnosti da kupe njihov novi model GT, što mora da je predstavljalo veoma frustrirajuću vest.

 

151113-ford%20gt%2011.jpg

 

Ali za svih 500 srećnika čije su porudžbine prihvaćene, ove godine Božić definitivno stiže ranije. Sigurno da je ovo odbijanje i spoznaja da nisu u mogućnosti da kupe novi Ford GT jedno strašno neprijatno iskustvo, posebno imućnim i razmaženim obožavaocima ovog serijala, ali jedan od njih nije i Džoel Cimerman, ili njegovim fanovima bolje znan kao Deadmau5, kanadski DJ koji već poseduje ili je posedovao, gomilu Ferrari, Lamborghini i McLaren modela, dok sada polako priprema svoju garažu i čeka da ovlašćeni distriburer isporuči njegov poslednji komplet točkova u kolekciji.

 

ford%20gt40.jpg

 

''Moj inboks nikada nije ovoliko dobro mirisao! Vreme je!'', objavio je na svom twitter nalogu ovaj tridesetpetogodišnjak, zajedno sa delom pisma Fordove saglasnosti o kupovini poslednje egzotične mašine iz Mičigena: ''Dragi Džoele, čestitamo! Pružena vam je šansa da kupite novi Ford GT!'', stajalo je u njemu.

 

ford%20gt%20111111.jpg 124766-ford%20gt%201111.jpg

 

Od 10.800 ljudi koji su pokazali interesovanje za kupovinu ovog superautomobila, 6.505 interesenata, koji su popunili aplikaciju, dolaze sa različitih delova zemaljske kugle, dok su svi potencijalni kupci prikazali deo svoje garaže, otkrivajući time neke od svojih skupocenih vozila, pa su čak svemu dodali i nekoliko životnih priča, kako bi učinili da kompanija Ford postavi njihova imena na finalnu listu, koja će konačno sa njihovih bankovnih računa povući, tu tako neznatnu sumu od 450.000$, kolika je nezvanična cena modela GT u Sjedinjenim Državama.

 

ford%20gt322.jpg 

 

ford%20gt32.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ford GT stekao veliku popularnost, kompanija udvostručuje proizvodnju

 

151112-ford%20gt%201.jpg

 

Oni koji su izdvojili 450.000 dolara i pokušali da naruče Fordov superautomobil GT, a pri tome nisu uspeli da obezbede svoj primerak, definitivno će biti srećni zbog odluke kompanije da udvostruči proizvodnju. Ford GT je toliko popularan da je kompanija odlučila da udvostruči proizvodnju, tako da će ovaj automobil proizvoditi četiri, a ne dve godine kako je prvobitno planirano.

 

ford%20gt322.jpg

 

Kompanija Ford je u početku planirala da proizvede 500 primeraka modela GT, što je 250 godišnje, a automobili bi bili prodati samo detaljno proverenim kupcima koji su ''idealni ambasadori brenda''.

 

124766-ford%20gt%201111.jpg

 

Međutim, utvrđeno je da ne samo da postoji mnogo ljudi koji mogu da priušte automobil, nego mogu i adekvatno da predstavljaju brend. Zato će kompanija tokom četiri godine proizvesti bar 1.000 automobila.

 

ford%20gt%20111111.jpg

 

Podsetimo, automobil pokreće 3.5 litarski V6 twin-turbo motor koji razvija više od 600KS.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravljen prvi serijski Ford GT nove generacije

 

159218-ford%20gt%201.jpg

 

U fabrici u Ontariju je napravljen prvi serijski primerak novog Forda GT koji će biti proizveden u ograničenoj seriji od samo 1.000 komada. Ford je za sada prihvatio aplikacije za prvih 500 komada (od ukupno 6.506 zainteresovanih klijenata), dok će za ostalih 500 početi da prima narudžbine tokom 2018. godine. Fabrika u Ontariju će međutim praviti samo 250 komada novog GT-a godišnje tako će vlasnici morati dugo da čekaju na isporuku svog primerka. Novi Ford GT inače pokreće 3.5 litarski twin-turbo EcoBoost V6 motor sa više od 600KS. Cena još nije zvanično potvrđena, ali po nekim informacijama iznosi oko 500.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...