Jump to content
Goran
neshaoct

Fiat servis ''Goran''

Recommended Posts

Poštovani Gorane,
Prvo da Vam se zahvalim na profesionalnom odnosu i resenom problemu sa menjacem. Dugo sam cekao na termin  i kad sam napokon dosao  pocetkom maja zaboravio sam da pitam za jos nesto sto me je zanimalo. 

Pitanje vezano za zadnje opruge za Punta clasic  1.2 8v 2006godiste  kome je naknadno ugradjen LPG .  Cesto putujem, desava mi se da imam dosta stvari (mali gepek pa onda stvari idu na zadnje sediste), isto je kad i udje  dvoje  punto bas  LEGNE.  Nervira me i izgleda ocajno tako nizak pozadi! Vidjao sam puntice koji su pozadi visi od mog  i to mi izgleda ok!
Takodje po nekad se cuje da zvekne pozadi kad je natovaren, tako sam i  primetio  da je jedan odbojnik odvaljen.

Razmisljam da zamenim opruge i te odbojnike ali imam bojazan da sa kasicnim oprugama ne bi resio problem i auto bi  opet bi bio nizak,bio bi na istom.  Citam po forumu i vidim da spominju malo duze opruge za modele sa LPG i metanom. 

51761798 for all "non-special" passenger fittings.
46823847 for sports equipment and VAN
51704857 for all bipower methane installations
51727650 for installation with a standard LPG system

Kod nas po radnjama nude samo obicne   za putnicku verziju po sasiji iako napominjem da je auto tezi zbog LPG. Da stavljam nesto napamet   sa otpada  bas nisam  odusevljen.

Znam  da su opruge  od  VAN  deblje 12.5mm od standardnih  i nesto krace pa po pricama drugih auto bi bio nizi i tvrdji  nego sad.  Zamolio bih za savet   koje bi bile bezbedne da se stave a da su  malo  duze od fabrickih 270mm. Ima li nekih malo duzih  272-275mm  da su 11.5mm,  da ne budu tvrde ko za van 12.5mm pa da skace pozadi. Hvala unapred  

ceo TNG sistem dodaje nekih 40kg na auto. Ja bih se držao klasičnih novih amortizera,a ne nekih koji su za dodatne mase. Lako se menjaju, može ih zameniti bilo ko iole majstoričav.

Veliki pozdrav Gorane, pre 15ak godina imao sam problem koji ste tada resili, naime ukrivo je majstor usrafio svecicu na 1.2 8v motoru 2006 godiste,.

Tada ste procistili navoj, i auto je vozen do malopre.

Opet je sa odvijanjem te svecice radi redovne zamene, druga s leva, navoj se dezinegrisao, u prah se pretvorio...

Secam se da ste mi tada pokazivali mali umetak, koji se umene kao helikoil. Jel mozemo to sada nekako da resimo? 

3 hours ago, Skarac said:

Veliki pozdrav Gorane, pre 15ak godina imao sam problem koji ste tada resili, naime ukrivo je majstor usrafio svecicu na 1.2 8v motoru 2006 godiste,.

Tada ste procistili navoj, i auto je vozen do malopre.

Opet je sa odvijanjem te svecice radi redovne zamene, druga s leva, navoj se dezinegrisao, u prah se pretvorio...

Secam se da ste mi tada pokazivali mali umetak, koji se umene kao helikoil. Jel mozemo to sada nekako da resimo? 

Moze naravno , javite se sutra..063242007

Poštovani Gorane,

nastavljam da pišem zbog hronologiju problema na mom autu.

Juče sam uzeo iz vašeg servisa fiat Brava 1.6mtj  gde ste mi zamenili vakum turbine zbog toga što je prethodno crevo nagorelo zbog paljenja šuspleha.

Kada sam počeo da ga vozim i prešao prvih pedesetak kilometara primetio sam da automobil nije nigde pustio ulje ali i dalje ima nestabilan broj obrtaja na leru.

Dešava se da naglo promeni broj obrtaja u leru čak i kada ga spuštam nizbrdo i pritiskam kočnicu.

Ima čudan i konstantan zvuk (kao da bruji) i imam osećaj da nema dobar odziv na papučicu gasa. U prvoj i drugoj brzini je poprilično trom ali u trećoj brzini kao da iščupa svu snagu.

20 hours ago, Ilić Ivan said:

Poštovani Gorane,

nastavljam da pišem zbog hronologiju problema na mom autu.

Juče sam uzeo iz vašeg servisa fiat Brava 1.6mtj  gde ste mi zamenili vakum turbine zbog toga što je prethodno crevo nagorelo zbog paljenja šuspleha.

Kada sam počeo da ga vozim i prešao prvih pedesetak kilometara primetio sam da automobil nije nigde pustio ulje ali i dalje ima nestabilan broj obrtaja na leru.

Dešava se da naglo promeni broj obrtaja u leru čak i kada ga spuštam nizbrdo i pritiskam kočnicu.

Ima čudan i konstantan zvuk (kao da bruji) i imam osećaj da nema dobar odziv na papučicu gasa. U prvoj i drugoj brzini je poprilično trom ali u trećoj brzini kao da iščupa svu snagu.

Mi smo se fokusirali na problem sa paljevinom u motornom prostoru. Javite se od ponedeljka da pogledamo ostali.

Samo navodim ono što se dešava. Možda ima veze sa paljevinom? 

Paljevina se jeste desila nakon neravnomernog rada motora tj. oscilacija obrtaja. Za sada ulje nigde ne curi.

Javljam se u ponedeljak.

Pozdrav

Poštovani Gorane,

Od prethodne posete vašem servisu kada ste mi zamenili crevo interkulera, interkuler i ugasili EGR ventil, dešava se sledeće.

Auto je vožen skoro mesec dana na kraćim relacijama i za to vreme nisam primetio ništa što bi bilo uznemirujuće.  Danas sam krenuo sa vožnjom na otvorenom putu i konačno ubacio u petu i šestu brzinu. Nakon malo duže vožnje i prilikom prvog zaustavljanja na semaforu dešavale su se oscilacije u radu broja obrtaja motora. Podigao je broj obrtaja između 900 - 1000 i čulo se blago ritmično kuckanje ili tupkanje iz predela motora. Automobil nije podigao radnu temperaturu. Ugasio sam auto i posle desetak minuta nastavio da vozim sasvim normalno.  U povratku kući, ista situacija mi se ponovila. Prilikom povratka i malo brže vožnje, stao sam na semafor i identična situacija se ponovila automobil je podigao broj obrtaja i opet sam čuo zvuk blagog kuckanja iz pravca motora. Ovaj put nisam ugasio auto, samo sam se prekrstio i nastavio da vozim do kuće. Ubrzo je nestao taj zvuk i auto je nastavio normalno da radi. Ne znam da li smem da ignorišem ovu situaciju ili biste mi savetovali da dođem kod vas? 

Još jedno pitanje bi bilo. Da li je normalno da fiat bravo 2 1.6mtj od 120 konja slabo povlači u prvoj i drugoj brzini. U višim stepenima prenosa to ubrzanje je korektno.

Srdačan pozdrav,

Ivan

Izvinjavam se jer nisam pročitao vašu poruku na vreme.

Molio bih vas ako možete da me primite 05.09. isto je petak samo nedelju dana kasnije.

Imam strahovite obaveze na poslu a neću stići da ih se oslobodim do petka.

Srdačan pozdrav,

Ivan

On 8/31/2025 at 3:52 PM, Ilić Ivan said:

Izvinjavam se jer nisam pročitao vašu poruku na vreme.

Molio bih vas ako možete da me primite 05.09. isto je petak samo nedelju dana kasnije.

Imam strahovite obaveze na poslu a neću stići da ih se oslobodim do petka.

Srdačan pozdrav,

Ivan

Ja sam od petka na odmoru. Morate se dogovarati da Natašom 

Evo moj dugogodišnji saputnik, Stilo multijet 1.9 12/2005 je zahvaljujući Goranovom izuzetnom servisu svih ovih godina bio pouzdan i  tek sada je prvi put (na 200000 km na satu) upalio check engine i izgubio snagu. 

U vožnji na autoputu pre neki dan, izmedju 2000 i 3000 obrtaja u 5 brzini kad sam dodao gas je zapištao secnuo i  upalio chec engine. Mislio sam da ću morati da stanem međutim ipak je išao ok ali ne baš kako je bilo do tog trenutka, nema tu snagu koju je imao. Ne vozim puno ali sam ga vozio još jednom od tada, nije bilo ponovnog naglog gubitka snage ali kao da mu fali obrtni momenat. 

Da li bi moglo da se pogleda, može li se na osnovu ovoga prepoznati šta bi moglo da bude problem?

3 hours ago, milekontras said:

Evo moj dugogodišnji saputnik, Stilo multijet 1.9 12/2005 je zahvaljujući Goranovom izuzetnom servisu svih ovih godina bio pouzdan i  tek sada je prvi put (na 200000 km na satu) upalio check engine i izgubio snagu. 

U vožnji na autoputu pre neki dan, izmedju 2000 i 3000 obrtaja u 5 brzini kad sam dodao gas je zapištao secnuo i  upalio chec engine. Mislio sam da ću morati da stanem međutim ipak je išao ok ali ne baš kako je bilo do tog trenutka, nema tu snagu koju je imao. Ne vozim puno ali sam ga vozio još jednom od tada, nije bilo ponovnog naglog gubitka snage ali kao da mu fali obrtni momenat. 

Da li bi moglo da se pogleda, može li se na osnovu ovoga prepoznati šta bi moglo da bude problem?

Ima puno stvari koji daju slican problem. Javite se Natasi na prijemu i dogovorite samo pregled...resicemo...

Edited by Goran Zemun