Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Mercedes kupio Brawn GP

Recommended Posts

ZIBG0.jpg

Poslednjih nekoliko nedelja se o tome pričalo, a danas popodne je i zvanično potvrđeno...

Daimler AG, odnosno Mercedes-Benz preuzeo je 75.1% vlasništva nad šampionskim timom F1 sezone 2009.

Preostalih 24.9% i dalje drže Ross Brawn i Nick Fry, zajedno sa ostalim svojim partnerima. Tim je naravno dobio novi naziv, odnosno zvaće se Mercedes Grand Prix.

Ovo preuzimanje se neće odraziti na McLaren koji još od 1995. godine koristi Mercedesove motore, odnosno sve do 2015. godine McLaren će nastaviti da koristi motor koji Mercedes napravi. I dalje će nositi pretežno na svojim bolidima srebrnu Mercedesovu boju.

Ali, promeniće se vlasnička struktura McLarena, jer sadašnjih 40% vlasništva koje Mercedes ima mu više nisu potrebna. Zbog toga, taj udeo će se postepeno smanjivati i po isteku 2011. godine Mercedes više neće imati svoj vlasnički udeo u McLarenu.

Ross Brawn ostaje šef tima, koji će sada nositi drugo ime, a ostaje i kompletna upravljačka struktura ljudi koje je on doveo.

Vozači ekipe Mercedes Grand Prix još uvek nisu definisani. Zna se da je Rubens Barrichello po završetku sezone napustio Brawn GP, dok aktuelni svetski šampion pregovara sa McLarenom, ali postoji i opcija ostanka u Mercedes GP. U slučaju odlaska u McLaren, imali bi Hamiltona i Butona kao klupske kolege, dva Britanca u timu sa sedištem u Britaniji.

Ime koje se pominje kao sigurno u Mercedesu GP je Nico Rosberg ( umesto Barrichella ), dok odlazak Buttona iz Mercedesa GP najverovatnije otvara vrata Nicku Heidfeldu.

Mercedes GP nije voljan da plati povećanje plate koje Button aktuelni šampion F1 traži, tako da će verovatno odlučiti da im oba vozača budu ''jeftinija'', ali istovremeno i Nemca, jer Mercedes želi da F1 dobije još jednog Nemca kao šampiona posle kraja ere Michaela Schumachera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrlo težak zadatak pred Ferarijem. Od jednog hibrida, i to vrlo opasnog (McLaren), i BrownGP-a sada sa direktnim ulaskom Mercedesa (a verovatno i strahovitog finansiskog potencijala koji sobom nosi) konkurencija je na velikim iskušenjima. Praktično Mercedes će sada imati dva tima. Četiri vozača. Teško Renou, a još teže Ferariju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha,ha, :lol: sta sve shwabe :smoke: nece uraditi da dodju do trona u F1-kupili su sampionsku ekipu,onako djuture :evil:

Chudi :huh: me da nisu pokusali da kupe Ferrarija :heart: ,onih godina kad je bio shampion :respect: ,sa Shumaherom :cool: ,vise puta za redom :rofl::rofl::rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Norbert Haug i Ros Brown u istom timu.

Sreća pa neće imati prvu klasu vozača.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...